یزدانی: با آمدن درستکار شیوه تمرینات عوض شد/ فعلا به مدال طلای المپیک پاریس فکر می کنم
دارنده 7مدال طلا المپیک و جهان بیان کرد: با آمدن پژمان درستکار در تیم ملی، شیوه تمرینات نیز عوض شد.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، حسن یزدانی که میهمان برنامه امروز ( شنبه 16 بهمن) دایره طلایی بود، درباره مسابقات جهانی اسلو و درخشش تیم ملی کشتی آزاد در این رقابتها گفت: همهاش لطف خدا بود که این اتفاقات رخ داد و کمی از زحماتی که در این چند سال کشیدیم، جبران شد. کشتی من و حریف آمریکایی خیلی حساس شده بود اما خدا کمک کرد و همینطور مربیان و حریفان تمرینی باعث شدند که به آمادگی بهتری برسم. در نهایت آن اتفاق در جهانی رخ داد و این کشتیگیر خوب آمریکایی را شکست دادم و سهم کوچکی در شادی مردم داشتم.
او در مورد آنالیز حریفانش پیش از حضور در جهانی 2021 تاکید کرد: موفقیت یکباره به دست نمیآید و همه چیز دست به دست هم میدهد تا نتیجهای به دست بیاید. همه کمک کردند و دست به دست هم دادیم که این اتفاق رخ داد و خدا را شکر این زحمات منجر به برد شد. بعد از المپیک که پژمان درستکار سکان هدایت تیم ملی را به دست گرفت، با مدت زمان کمی که تا جهانی داشتیم، یکسری تمرینات در نظر گرفته شد و سعی کردیم آن تمرینات را انجام بدهیم و بدنمان به آمادگی لازم رسید و خدا را شکر همه چیز در حالت خوبی بود و توانستیم ذرهای از زحماتمان را در نروژ جبران کنیم.
قهرمان 7مداله کشتی آزاد با اشاره به ارتباط روحی کشتیگیران با کادر فنی عنوان کرد: به تمام مربیان احترام میگذارم، آقا پژمان به من محبت دارد. در تمرین که شوخی وجود ندارد و جایگاه سرمربی که کاملاً مشخص است اما خارج از بحث تمرینی، رابطه دوستانه و صمیمی با درستکار و سایر مربیان داریم. بچهها با کادر فنی راحت هستند.
یزدانی که کاپیتان تیم ملی کشتی آزاد است، در مورد اینکه او در تمرینات فنون تخصصیاش را به ملیپوشان آموزش میدهد، تصریح کرد: این را بگویم که اول از کادر فنی اجازه میگیرم و اگر کسی از بچهها از من چیزی بخواهد که مسائل فنی را یادش بدهم، این کار حتما با اجازه مربیان خواهد بود و من در کار کادر فنی دخالت نمیکنم. عرفان الهی، رحمان عموزاد و قهرمانان دیگر اگر از من سوالی داشته باشند با جان و دل کمک میکنم و خوشحال میشوم که در موفقیت تاثیری داشته باشم. این پهلوانان به من محبت دارند.
او در مورد اینکه تا چه زمانی به کشتی ادامه خواهد داد؟ گفت: اگر در این سالها باختی هم داشتم، قطعا حریف از من بهتر بود که توانست مرا شکست بدهد، ولی آخرین بار خدا کمک کرد و حریف آمریکایی را بردم. تا زمانی که توان داشته باشم و بدانم برای تیم ملی و کشتی مثمرثمر هستم، قطعاً کشتی میگیرم. انشاءالله اتفاقی در این مسیر پیش نیاید. هدفم المپیک 2024 هست و تا آن وقت هم بازیهای آسیایی و همچنین جهانی در پیش است و اگر به دوبنده تیم ملی رسیدم، میخواهم دل مردم را شاد کنم.
قهرمان سال 2021 جهان درباره چرخه انتخابی تیم ملی تاکید کرد: من کارشناسی نمیکنم؛ کشتیگیرم و تابع قانون. هر تصمیمی بگیرند، به عنوان عضو کوچک اطاعت میکنم، چون وظیفه من کشتی گرفتن است. چرخه خیلی خوبی است، این دوره خیلی به مسابقات کشوری بها داده شده و کسانی که مدعی دوبنده تیم ملی هستند، از قهرمان کشوری ورود پیدا کردند و نفرات برتر کشوری به آسیایی میروند. چند سالی این اتفاق رخ نداده بود. نمیشود به این چرخه ایراد گرفت. این چرخه دست و پا شکسته در سالهای گذشته هم انجام میشد، اما چرخه اعلام شده کاملاً به کشتی کشور کمک میکند. مربی و سرمربی در انتخاب کشتیگیر نقش ندارند و خود کشتیگیر باید حقش را وسط تشک بگیرد.
یزدانی با اعلام اینکه قرار است در آخرین مرحله از چرخه انتخابی تیم ملی کشتی بگیرد، اضافه کرد: من هر سال در انتخابی تیم ملی کشتی گرفتم و حتی اول از همه برای من انتخابی گذاشتند که قهرمانان دیگر بیایند و کشتی بگیرند. الان هم این فرصت برای همه بچهها و همینطور هم وزنهایم که مدعی دوبنده تیم ملی هستند، ایجاد شده که رقابت کنند و من هم مثل بقیه در این چرخه کشتی میگیرم و در نهایت هر کسی حقش هست، در این چرخه به حقش برسد.
او در مورد اینکه آیا غیر از کشتی کار دیگری هم انجام میدهد، گفت: حقیقتاً تمام فکر و ذهنم کشتی است و فرصت ورود به جای دیگری را ندارم. اگر جایی حضور من مثمرثمر باشد، با جان و دل انجامش میدهم، ولی شغل خاصی ندارم.
دارنده مدال نقره المپیک 2020 توکیو در مورد افتتاح سالن ورزشیاش در مازندران عنوان کرد: این یک مجموعه ورزشی و کمپ تمرینی است که در چند رشته فعال خواهد بود. فاز به فاز به بهرهبرداری میرسد و فعلاً سالن کشتی راه اندازی شده است. اگر پروانه بهرهبرداری بدهند، کشتیگیران تمریناتشان را شروع میکنند. وظیفه من بود به عنوان ورزشکار قدمی برای کشتی و ورزش استانم بردارم. امیدوارم قهرمانان خوبی را تحویل جامعه بدهیم. من با هزینه شخصی خودم این کار را انجام میدهم. هیچ حمایتی هم نشدم. داخل سالن فقط تشک هست، دوست دارم امکانات دیگری هم در سالن داشته باشیم که اینجا به آکادمی استعدادیابی تبدیل شود. اگر حمایت شویم، کمپی خواهد شد که قهرمانان مستعد در آن شناسایی خواهند شد. علاوه بر کشتی در رشتههای قایقرانی، فوتسال و ... هم فعالیت میکنیم و فاز به فاز جلو میرویم. هیچ کمکی از سوی ارگان های دولتی به من نشده و با هزینه شخصی این کار را انجام میدهم.
یزدانی در مورد اینکه برخی معتقدند در المپیک مقابل نایفونوف روس و تیلور آمریکایی بدنش شاداب نبود، گفت: بین المپیک تا مسابقات جهانی نروژ 4 مرحله اردو پشت سر گذاشتیم، از نظر بدنسازی یکسری حرکات جدید انجام دادیم و شیوه تمرینات تغییر کرد. هر کدام از سرمربیان شیوه متفاوت تمرینی دارند. پژمان درستکار شیوه جدیدی را ارائه کرد که خدا را شکر نتیجه خوبی هم کسب کردیم. در توکیو اما روز اول مسابقات بدنم خالی کرده بود و خوب پر نکرد. نتوانستم غذا بخورم، حتی ماکارونی آنها هم بو میداد و نتوانستم بخورم و بدنم پر نکرد. به هر طریقی بود، حریف روس را شکست دادم و خدا هم کمک کرد. روز دوم بدنم بهتر بود که آن اتفاق در فینال رخ داد و باعث شد به نتیجهای که میخواستم، نرسم.
او ادامه داد: علاوه بر آنالیز مجموعه عواملی همچون تمرین، عوامل دیگری مثل تاکتیک و مسائل روحی روانی وجود دارد که در کسب نتیجه تاثیر میگذارد. در نروژ همه کمک کردند. پژمان درستکار، علیرضا دبیر و بچهها و حریفان تمرینیام به من کمک کردند که این اتفاق مقابل تیلور رقم خورد و طلسم را بعد از مدتها شکستیم. امیدوارم این روند پیروزی برای همه بچهها ادامهدار باشد.
این کشتی گیر 27 ساله گفت: اگر اتفاقی پیش نیاید، فعلاً هدف گذاریام تا المپیک پاریس است. البته نمیتوان آینده را پیشبینی کرد. دو مسابقه جهانی در پیش است و اگر لایقش باشم و صاحب دوبنده تیم ملی شوم، فعلاً به کسب افتخار برای کشتی در جهانی فکر میکنم.
حسن یزدانی با اشاره به انگیزه درونیاش برای شکست تیلور بیان کرد: جدا از انگیزه درونی که خیلی موثر بود، ناامید نشدن و پشتکار هم خیلی تاثیر داشت. هیچ وقت ناامید نشدم و کار را ادامه دادم. عامل اصلی در موفقیت داشتن پشتکار، تلاش و اراده و ناامید نشدن است.
قهرمان المپیک 2016 ریو درباره سن آغاز کشتی تصریح کرد: یک ورزشکار اگر میخواهد به تیم ملی برسد، باید از 10، 11 سالگی استارت بزند. البته باز هم معلوم نیست به آن جایگاهی که میخواهد برسد. برخی در 19 سالگی تازه از من میپرسند که میشود کشتی را شروع کرد یا نه، به آنها میگویم حالا یک سال تمرین کنید اگر دیدید تغییری در شما ایجاد شد، ادامه دهید، ولی اگر تغییری نداشتید، ادامه ندهید، کشتی ورزش سختی است. از سنین پایه و 11، 12 سالگی هم استارت بزنی باز هم کسب نتیجه به اراده، پشتکار و استعداد کشتیگیر هم بستگی دارد.
وی در پاسخ به سوالی در مورد امکان بازگشتش به 74 کیلوگرم، عنوان کرد: اگر میخواستم به 74 کیلو برگردم که وزنم را تغییر نمیدادم. همان وقت هم وزنم 81 کیلوگرم بود و قانون وزنکشی، روز قبل بود. بعد از المپیک ریو وزنم 86، 87 کیلوگرم شد و تغییر وزن دادم و در همین وزن میمانم، چون شرایطم خوب است.
حسن یزدانی ضمن قدردانی از پدر و مادرش، کادر فنی تیم ملی و فدراسیون کشتی و پرسنل خانه کشتی، از همت مسلمی و امید اسماعیلپور دو مربی سازندهاش نیز قدردانی کرد و در مورد اینکه مردم کجا میتوانند او را ببینند، گفت: قبلاً در اردوهای تیم ملی میشد این اتفاق رخ بدهد، اما الان به خاطر شرایط کرونا امکانش نیست. من به خاطر مشغلههایم در رفت و آمد هستم، ولی گاهی در مازندران و در شهر خودم این امکان وجود دارد و دوستی دارم که کارهایی از این دست را انجام میدهد تا اگر امکانش فراهم بود در خدمت عزیزان باشم.