تنش زدایی از مسیر فوتبال؛ چرا نام مجعول از لیگ امارات برداشته شد؟!
پرستاره ترین لیگ منطقه خلیج فارس دوباره دست نیاز خود را به سوی بازیکنان ایرانی دراز کرده است.
به گزارش ایلنا، ماجرای مربوط به فوتبال ایران و امارات سابقهای بسار طولانی و قصهای خواندنی دارد. مهد اولین نسل از مهاجران فوتبال ایران به مرزهای خارج از کشور بوده است، کمی بعد از تحولات اواخر دهه ۱۹۷۰ میلادی و زمانی که تعدادی از بازیکنلن و سرمربی تیم ملی و دستیارش عزم سفر به امارات را کردند و به نوعی پایه گذار فوتبال باشگاهی این کشور شیخ نشین کوچک تازه پا گرفته شدند.
حشمت مهاجرانی، اصغر شرفی، همایون شاهرخی، حسن روشن،حسن نظری، عبدالرضا برزگری، ابراهیم قاسم پور، منصور پورحیدری و... تنی چند از این چهره های شاخص بودند.ستارههایی که در تیمهای مختلف اماراتی بازی کرده و در آنجا ستاره شدند و ارتباطشان با مدیران و تماشاگران این تیمها تا سالیان سال برقرار ماند. همینطور که حسن روشن هنوز در باشگاه الاهلی امارات هنوز یک چهره شناخته شده و قابل احترام است درست مثل علی کریمی که نزدیک به دو دهه بعد وارد فوتبال امارات شد و تبدیل به یکی از مهمترین ستارگان این لیگ شد. کریمی در کنار چهره های دیگری مثل فرهاد مجیدی، علی دایی، ایمان مبعلی، مهرداد اولادی، جواد کاظمیان، مهرزاد معدنچی، محمد نصرتی،رسول خطیبی، رضا عنایتی، مهدی رجب زاده، میثم بائو، سیاوش اکبر پور، مازیار زارع، پژمان نوری، فرزاد مجیدی، مسعود شجاعی، میلاد میداوودی، جواد نکونام و... ستارگانی بودند که باعث توجه هرچه بیشتر طرفداران فوتبال ایران به این لیگ شدند. لیگی که به عنوان دوره الامارات به کار خود ادامه میداد. با این حال سالها پیش و در زمانی که صادرات بازیکن ایران به حداقل رسیده بود کمی پس از توافق اولیه محمدرضا خلعتبری با باشگاه عجمان امارات یک اتفاق سیاسی باعث ازبین رفتن این ارتباط شد.
با این حال سال ها پس از آن تصمیم، فوتبال امارات بر مدار عقلانیت تصمیم تازه ای گرفته و با تغییر نام و تغییر اسپانسری که تمام رقابتهای فوتبال این کشور را تحت پوشش خود دارد مانع استخدام بازیکنان ایرانی برداشته شده تا احتمالا فصل تازه ای در این ارتباط دو طرفه رقم بخورد.
در حال حاضر احمد نوراللهی ستاره پرسپولیس در کشور امارات به سر میبرد و آخرین مراحل حقد قرارداد خود را پشت سر میگذارد و باشگاه الاهلی در تدارک استقبالی ویژه از اوت که به عنوان سمبل تنش زدایی فوتبالی شناخته خواهد شد. اتفاقی که پس از تغییرات سیاسی در ایران کاملا معنادار جلوه میکند و شاید نشانهای بر اتفاقات مهمتر در آینده باشد.
با این تصمیم امارات پس از شکست تلخش در جام ملتهای آسیا در مرحله نیمه نهایی مقابل قطر قصد دارد دوباره فوتبال باشگاهی خود را به شرایطی برگرداند که پیش از این در قاره داشت و استفاده از بازیکنان قدرتمند ایرانی بخشی از این سیاست است. همانطور که قطر از اتفاقات سیاسی امارات استفاده کرده و بدل به نقطه اصلی مهاجرت فوتبالی بازیکنان ایرانی شده است اما با پا پیش گذاشتن امارات قطر هم یک رقیب جدی و متمول خواهد یافت که این مسئله در کل به سود بازیکنان ایرانی خواهد بود که قصد دارند یکی دوفصل برای جبران عقب افتادگی مالی در کشورهای حوزه خلیج فارس به فوتبال بپردازند.
با این اوصاف به نظر میرسد حداقل دو ستاره ایرانی درفصل آینده پیراهن تیمهای اماراتی را برتن خواهند کرد. لیگی که میخواهد کاملا ورزشی و به دور ازمسائل سیاسی باشد و دوباره به عنوان یک لیگ جذاب و مورد توجه طرفداران فوتبال در ایران و کل منطقه شناخته شود.
منبع: ایران آنلاین ورزشی