در کارخانه پارس دارو رخ میدهد:
از اخراج هفتهای ۵ نفر تا تهدید شغل ۲۸۵ کارگر
چکیده: «از جمله موارد قانونی که توسط کارفرمای جدید کارخانه پارس دارو رعایت نمیشوند، حذف مرخصی و اضافه کاری، کاهش حقوق، عقد قرار دادهای کوتاه مدت(سه ماهه) و کسر سایر مزایای جانبی و همچنین ایجاد رعب و وحشت در بین کارگران به واسطه تهدید امنیت شغلی آنان است.»
یک فعال کارگری در شرق تهران ادامه روند فعلی مدیریتی در کارخانه «پارس دارو» را تهدید کننده امنیت شغلی بیش از ۲۸۵ کارگر شاغل در کارخانه دانست.
«علی اکبر عیوضی» در این باره به ایلنا گفت: مدیر عامل کارخانه پارس دارو، از زیر مجموعههای شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی(شستا)، بدون در نظر گرفتن شرایط تعیین شده در قانون کار، امنیت شغلی ۲۸۵ کارگر شاغل در کارخانه را متزلزل کرده است.
دبیر خانه کارگر شرق تهران با تأکید بر اجرا نشدن قانون کار در این کارخانه، افزود: از جمله موارد قانونی که توسط کارفرمای جدید کارخانه پارس دارو رعایت نمیشوند، حذف مرخصی و اضافه کاری، کاهش حقوق، عقد قرار دادهای کوتاه مدت(سه ماهه) و کسر سایر مزایای جانبی و همچنین ایجاد رعب و وحشت در بین کارگران به واسطه تهدید امنیت شغلی آنان است.
این فعال کارگری در ادامه گفت: پس از اتمام قرارداد یکساله کارگران، این قراردادها تحت مدیریت جدید به سه ماه تغییر مییابند. این فعال کارگری مدعی شد: شرط تمدید قرار داد نیز نام بردن از سه نفر از کارگرانی است که در روز ۲۳ مرداد ماه نسبت به اقدامات کارفرما اعتراض کرده بودند.
عیوضی گفت: مدیریت جدید پارس دارو در روزهای پایانی دولت دهم منصوب شده است و پس از انتصاب نیز به طور متوسط هر هفته ۵ کارگر را بدون هیچ دلیل قانع کنندهای اخراج کرده است.
دبیر خانه کارگر شرق تهران تعداد کارگران اخراجی این کارخانه را تا به امروز ۲۵ نفر اعلام کرد و گفت: به نظر میرسد روند اخراج کارگران همچنان ادامه داشته باشد.
عیوضی دریافت تعهدات کتبی از سوی حراست کارخانه در هنگام تمدید قرارداد کارگران را از دیگر اقدامات عجیب و خلاف قانون مدیریت جدید عنوان کرد و گفت: اقدامات اخیر کارفرما باعثایجاد فضای رعب و وحشت در کارخانه شده است که طبیعتا نتیجهای جز کاهش بهرهوری نداشته است.
دبیر خانه کارگر شرق تهران در ادامه تصریح کرد: مدیریت جدید کارخانه پارس دارو به فعالیت تشکلهای کارگری اعتقادی ندارد و در حال حاضر از فعالیت اعضای شورای اسلامی کار، انجمن اسلامی و بسیج کارگران کارخانه پارس دارو جلوگیری میشود.
به گفته عیوضی، مدیریت کارخانه پارس دارو در پاسخ به اعتراض کارگران و نمایندگانشان در کارخانه میگوید «در هر کجا که میخواهید مشکلاتتان را انعکاس دهید، نحوه مدیریت من اینگونه است.»
این فعال کارگری در ادامه به «انتصاب گروهی مدیران» در راس بسیاری از واحدهای تولیدی موثر در روزهای پایانی دولت دهم اشاره کرد و اظهار داشت: نتیجه چنیین مدیریتی این است که کارگران هر روز در اضطراب از دست دادن شغلشان به سر میبرند.
علی اکبر عیوضی در خاتمه با اشاره به اینکه در کارخانه پارس دارو مشکل فروش یا تهیه مواد اولیه وجود ندارد، گفت: در حال حاضر امید کارگران برای بهبودی وضعیت کارخانه به مسئولان ارشد وزارت خانه تعاون، کار ورفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی است.