خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان:

فرشبافی، یکی از مصادیق عینی اقتصاد مقاومتی است

کد خبر : ۱۴۹۳۱۶

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان در جمع خبرنگاران از ظرفیت استان در بخش فرشبافی خبر داد و اضافه کرد: همدان ثروت بزرگی به نام ظرفیت تولید فرش دستباف دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان در جمع خبرنگاران از ظرفیت استان در بخش فرشبافی خبر داد و اضافه کرد: همدان ثروت بزرگی به نام ظرفیت تولید فرش دستباف دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایلنا از همدان؛ سعید سیاری، با بیان اینکه در حال حاضر ۴۶ هزار بافنده فعال در سطح استان مشغول به کار هستند، ادامه داد: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته طی سال آینده ۳ هزار و ۳۰۰ بافنده آموزش‌های دوره فرشبافی را می‌گذرانند.

رئیس صنعت، معدن و تجارت همدان فرشبافی را یکی از مصادیق عینی اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و ابراز داشت: در حال حاضر در یکی از روستاهای شهرستان کبودراهنگ، به نام روستای آق‌قلعه، فرش ابریشم بافته می‌شود که ارزش افزوده فوق‌العاده بالایی دارد.

وی با بیان اینکه باید زمینه را برای فعالیت فرشبافان و قالیبافان مهیا کرد، راه‌اندازی تشکل‌های صنفی، ارائه تسهیلات و ارتقای کیفیت آموزش را در این راستا مثمر ثمر دانست.

سیاری با اشاره به اینکه در برخی از مناطق کارفرمایان فرشبافان غیر بومی هستند، گفت: تا زمانی که ایجاد الگویی برای ورود افراد غیر بومی به منظور فعالیت در بخش فرش را در برنامه نداشته باشیم، این موضوع مشکلی ندارد.

وی راه‌اندازی خانه فرش را یکی از ضروریات دانست و ابراز داشت: این مهم زمینه را برای ارائه آموزش‌های کیفی‌تر محقق می‌کند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان در ادامه در ارتباط با توزیع سبد کالا، استان همدان را در این زمینه یکی از استان‌های موفق عنوان کرد و گفت: بیش از ۹۵ درصد از مشمولان در استان موفق به دریافت کالای خود شده‌اند.

وی با اشاره به وجود ذخیره کالاهایی همچون برنج و روغن در استان و توزیع آن در این طرح گفت: البته این ذخیره مربوط به کشور بود و بدون مجوز وزارتخانه نمی‌توانستیم آن‌ها را توزیع کنیم اما در تصمیمات سازمانی اولویت توزیع به مردم استان داده شد.

سیاری با بیان اینکه در ارتباط با کار توزیع منتظر بوروکراسی اداری نشدیم، در ادامه رضایتمندی مردم را مهم‌ترین راهبرد سازمان عنوان کرد.

وی درباره برخی پرونده‌های میلیاردی تشکیل شده در استان نیز بیان داشت: به دنبال تشکیل پرونده و ارسال به تعزیرات برای درآمدزایی نبوده و نیستیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه برای واحدهای تولیدی به منظور ایجاد اشتغال در جامعه سهولت ایجاد کرد، گفت: البته این امر با در نظر گرفتن حقوق مصرف‌کننده انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه ایجاد اشتغال یکی از اولویت‌های پیش روست، افزود: ایجاد ارزش افزوده، تقویت تولید و ایجاد اشتغال از رویکردهای اصلی سازمان صنعت، معدن و تجارت است.

وی از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی واحدهای راکد و تکمیل ظرفیت واحدهای نیمه‌راکد خبر داد و اضافه کرد: راستی‌آزمایی آمار و بروزرسانی در مورد تعداد واحدهای راکد و نیمه‌راکد استان در دستور کار است.

رئیس صنعت، معدن و تجارت همدان ادامه داد: با برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات صورت گرفته، امیدواریم تا پایان سال آمار تعداد واحدهای راکد و نیمه‌راکد ارائه شود.

وی با بیان اینکه باید از صندوق توسعه ملی حداکثر استفاده را برای راه‌اندازی طرح‌های بزرگ و دارای نیاز اصلی بهره گرفته شود، افزود: در سطح کشور به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه درگردش نیاز داریم تا واحدهای تعطیل را تعیین تکلیف کنیم.

سیاری گفت: ۱۱۷ واحد در سطح استان شناسایی شده که بیش از ۵۰۰ میلیون تومان معوقه بانکی دارند که با تعیین تکلیف شدن آن‌ها، تسهیلات سرمایه درگردش به این طرح‌ها تزریق می‌شود.

وی با بیان اینکه پتروشیمی هگمتانه در حال حاضر ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، بیان داشت: امید است تا اوایل تابستان سال آتی شاهد راه‌اندازی این پروژه باشیم.

رئیس صنعت، معدن و تجارت همدان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آگهی مزایده سراسری برای واگذاری معدن در استان گفت: از آنجا که تعداد ۴۰ متقاضی نتوانستند در موعد مقرر نسبت به تکمیل مدارک خود برای شرکت در این مزایده اقدام کنند، این مزایده تمدید شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه یکپارچه‌سازی معدنی باید در برنامه قرار گیرد، ادامه داد: البته انجام این کار نیاز به مدت زمان بسیار و مطالعات بالا دارد.

سیاری از ظرفیت‌های صنعتی استان سخن راند و در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: درست است که معادن بسیاری در سطح استان وجود دارد، اما نمی‌توان این استان را معدنی قلمداد کرد.

وی با بیان اینکه برخی بهره‌برداران معدن صلاحیت فنی و مالی ندارند، تأکید کرد: ابطال مجوز معادنی که با رانت اطلاعاتی بهره‌برداری می‌شوند را در برنامه داریم.

رئیس صنعت، معدن و تجارت همدان با بیان اینکه برای هر معدنی باید نسخه خاص خود را پیچید، توجه به این مهم را اصلی اساسی عنوان کرد.

وی درباره رکود فعالیت برخی معادن نیز اظهار کرد: به علت برخی مسائل محلی و رکود فعالیت‌های عمرانی، بهره‌برداری از معادنی چون سنگ آهک رونق چندانی ندارد، اما معادن صنعتی طبق روال گذشته فعال هستند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز