در نیمه اول سال جاری؛
بیش از 10 هزار نوزاد همدانی غربالگری شنوایی شدند
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان گفت: ۱۰ هزار و ۴۵۷ نوزاد این استان در ۶ ماهه نخست سال جاری غربالگری شنوایی شدند که از این تعداد ۲۶ نوزاد مشکوک به مشکلات مرتبط با شنوایی شناسایی و به پزشک متخصص ارجاع شدند.
به گزارش ایلنا از همدان، امیر کوکائیان روز پنجشنبه همزمان با روز جهانی ناشنوایان با اشاره به هفته گرامیداشت ناشنوایان و ارائه خدمات توانبخشی به آنها اظهار کرد: طرح غربالگری شنوایی در همه نوزادان تازه متولد شده انجام میشود که در صورت تشخیص ناشنوایی، کاشت حلزون صورت می گیرد و در کودکان با تشخیص کم شنوایی نیز اقدامات بهموقع توانبخشی مرتبط انجام می شود.
وی با بیان اینکه ۱۶ درصد جامعه معلولان استان را ناشنوایان تشکیل می دهند افزود: تعداد معلولان زیر پوشش بهزیستی استان همدان ۳۰ هزار و ۲۴۶ نفر است که از این تعداد چهار هزار و ۸۴۷ نفر ناشنوا و معلولان دارای مشکل شنوایی شناخته شدند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان گفت: کم شنوایی و ناشنوایی معلولیت پنهانی است که تاثیرات گسترده ای در مهارتهای ارتباطی، اجتماعی، کلامی و گفتاری افراد دارد و درجات آسیب با توجه به میزان کم شنوایی و سن ایجاد آن متفاوت است.
کوکائیان ادامه داد: تحقیقات نشان داده که هرچقدر سن بروز آسیب ناشنوایی کمتر باشد آسیبی که به فرد میزند بیشتر است و برهمین اساس سازمان بهزیستی برای اینکه بتواند در سنین پایینتر کم شنوایی را تشخیص دهد مداخله به هنگام و طرح غربالگری شنوایی نوزادان را در دستور کار قرار داده است.
وی اظهار کرد: هم اکنون ۱۱ پایگاه در سطح استان با هدف پوشش حداکثری کار غربالگری نوزادان را در سطح استان انجام می دهند و در یکسال گذشته حدود ۲۲ هزار نوزاد غربالگری شنوایی شدند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان گفت: غربالگری شنوایی به تجهیزات خاص نیاز دارد که بهزیستی با تخصیص اعتبار و تشکیل تیمهای ارزیاب، به روز رسانی و تجهیز دستگاههای غربالگری شنوایی را در دستور کار قرار داده است.
کوکائیان ادامه داد: سازمان بهزیستی طرح غربالگری پیش دبستانی را برای کودکان سه تا پنج سال انجام میدهد و در یکسال گذشته ۱۲ هزار و ۲۰۰ کودک به منظور ردیابی بیماری های شنوایی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
توزیع ۲۵۶ عدد سمعک و ۱۲ هزار و ۶۰۰ حلقه باتری سمعک
وی با اشاره به خدماتی که بهزیستی به ناشنوایان ارائه میدهد اظهار کرد: شناسایی افراد دارای مشکل شنوایی، ارجاع به پزشک متخصص و تحویل تجهیزات شنوایی از جمله سمعک و باتری سمعک افراد کم شنوا و ناشنوا که درمان پذیر نیستند در دستور کار بهزیستی قرار دارد.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان گفت: در یکسال گذشته حدود ۲۵۶ عدد سمعک و ۱۲ هزار و ۶۰۰ حلقه باتری سمعک بین مددجویان بهزیستی استان همدان توزیع شده است.
وی ادامه داد: از مهر ماه سال گذشته کاشت حلزون شنوایی برای کودکان ناشنوا توسط دانشگاه علوم پزشکی همدان به صورت رایگان انجام می شود و قبل از آن بهزیستی کمک هزینه درمان کاشت حلزون شنوایی را پرداخت می کرد و اکنون درخصوص تعمیر تجهیزات کاشت حلزون مشارکت دارد.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان گفت: کودکانی با مشکل ناشنوایی نیاز به ارائه خدمات توانبخشی شنیداری و تربیت شنیداری دارند که با تاسیس یک مرکز "خانواده و کودک کم شنوا" در شهر همدان با ظرفیت ۱۲۰ نفر خدمات به این افراد ارائه میشود.