اجرای سه هزار و 500 میلیارد تومان طرح صنایع تبدیلی در همدان
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: ۲۱۰ واحد صنایع تبدیلی با سرمایه گذاری شخصی به ارزش سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در نقاط مختلف استان در دست اجرا است.
به گزارش ایلنا از همدان، حسن محمدی افزود: در سال ۸۴ کل صنایع تبدیلی استان همدان ۵۰ واحد بیشتر نبود، اما هم اینک ۴۵۱ واحد صنایع تبدیلی فعال است.
وی افزود: از این تعداد ۵۷ واحد در زمینه تصفیه و بسته بندی کشمش و حدود ۹۰ واحد در حوزه شوری و ترشی فعال است که ارزش سرمایه گذاری برخی از این واحدها بیش از ۶۰ میلیارد تومان است.
محمدی یادآور شد: همچنین از واحدهای صنایع تبدیلی استان ۲۶ واحد با سرمایه گذاری هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در بخش لبنیات و ۱۸ واحد خوراک دام و طیور با سرمایه گذاری ۷۰۰ میلیارد تومان فعالیت دارند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار داشت: چند طرح بزرگ فرآوری سیب زمینی با پیش بینی تسهیلات بانکی و پیگیری استانداری در دست اجرا است.
محمدی با اشاره به اینکه ساخت یک سردخانه پنج هزار تنی حدود ۵۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد، تصریح کرد: در استان همدان ۹۲ واحد سردخانه با ظرفیت ۲۵۲ هزار تن و سرمایه گذاری بیش از ۲ هزار میلیارد تومان فعال است.
وی با تاکید بر اینکه صنایع تبدیلی از اولویت های سازمان جهاد کشاورزی استان است اظهار داشت: برنامه پنج ساله و نقشه راه برای صنایع تبدیلی تهیه و به عنوان الگو برای سایر بخش های جهاد کشاورزی معرفی شده است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی یادآور شد: در این برنامه پنج ساله و نقشه راه، سیاست صدور مجوز بهره برداری تبیین شده است.
محمدی اظهار داشت: طبق اصل ۴۴ قانون اساسی، دولت در صنایع تبدیلی ورود مستقیم ندارد اما در مساله پشتیبانی و تسهیلات بانکی کمک می کند که از بند الف تبصره ۱۸ مقرر بود ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار داده شود که تاکنون یک ریال هم پرداخت نشده است.
مدیرصنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: هر یک از مشاغل کارگاهی حدود ۱۰ کارگر دارد و از یک هزار و ۶۰۰ عنوان مشاغل صنایع غذایی حدود ۲۰ عنوان شامل مشاغل خانگی می شود.
محمدی با اشاره به اینکه سطح مشاغل کارگاهی از مشاغل خانگی بالاتر و از مشاغل صنعتی پایین تر است، افزود: برای مشاغل کارگاهی باید امکان صدور مجوز تعریف شود.
وی با بیان اینکه مشاغل کارگاهی متولی ندارد و صنوف هم به همه افراد و رشته ها مجوز نمی دهند و این متقاضیان مشکل پیدا می کنند ادامه داد: برای مشاغل خانگی متقاضی باید ثبت نام و از سازمان غذا دارو کد بهداشتی دریافت کند.