رئیس پارک علم و فناوری در اولین جلسه شورای پارک مطرح کرد:
آمادگی پارک هرمزگان برای عملیاتی کردن سیاستهای کلی علم و فناوری
رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان از آمادگی این مجموعه، برای عملیاتی کردن سیاستهای کلی ابلاغ شده «علم و فناوری» از سوی مقام معظم رهبری خبر داد.
رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان از آمادگی این مجموعه برای عملیاتی کردن سیاستهای کلی ابلاغ شده «علم و فناوری» از سوی مقام معظم رهبری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، علی فتی در اولین جلسه شورای پارک علم و فناوری که با حضور اعضای جدید برگزار شد، به سیاست های کلی علم و فناوری که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، اشاره کرد و افزود: شورای پارک علم و فناوری استان هرمزگان به منظور عملیاتی کردن سیاست های ابلاغی، جلساتی را با این موضوع برگزار می کند تا زمینه تحقق این سیاست ها فراهم می شود.
وی با بیان اینکه گفتمان علم و فناوری دولت تدبیر و امید بر محور گفتمان غالب کشور می چرخد، افزود: بیانات مقام معظم رهبری همواره چراغ راه علم و فناوری کشور بوده است که خوشبختانه سیاست های وزارت علوم نیز در همین راستا تبیین شده است.
فتی همچنین با تبیین بندهای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری ابراز امیدواری کرد، با همیاری و همکاری اعضای شورای پارک علم و فناوری بتوان گام موثری در این راستا در افق ۱۴۰۴ برداشت.
وی در ادامه به اقتصاد مقاومتی و تعریف نقش پارک های علم و فناوری در این زمینه اشاره کرد و گفت: در این راستا وظایفی نیز بر عهده پارک ها گذاشته شده است که از جمله آن می توان به پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، پیاده سازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقای جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید، صادرات محصولات دانش بنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد.
به گفته وی، با عملیاتی شدن این سیاست ها، کشور روی پای خود می ایستد و متکی به کشورهای دیگر نخواهد بود. رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان، تحقق این مهم را اتکا به جوانان و میدان دادن به افراد خلاق جامعه است.
مهندس فتی همچنین به هدف اصلی پارک اشاره کرد و بیان داشت: پارک به عنوان حلقه اتصال دانشگاه و صنعت است که با حمایت از افراد خلاق جامعه برای ایجاد کسب و کار دانش بنیان و تبدیل علم به ثروت از طریق فارغ التحصیلان دانشگاهی اقدام می کند.
وی با بیان اینکه ۴۵ درصد از بیکاران را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند، بیان داشت: جای سوال است که چرا با این همه تخصص خیلی از فارغ التحصیلان بیکار هستند. قطعا عامل این اتفاق حلقه هایی است که در جای خود قرار نگرفته اند.
وی اضافه کرد: پارک های علم و فناوری می توانند به عنوان حلقه مفقوده، این فضا را پر و ارتباط نزدیکی را بین دانشگاه و صنعت ایجاد کنند.
فتی در همین زمینه به پیاده سازی یک مدل در کشورهای پیشرفته اشاره کرد و گفت: در این مدل علم در دانشگاه تولید و سپس در پارک ها تبدیل به فناوری و در نهایت توسط موسسات و شرکت های دانش بنیان به بازار معرفی می شود. در این چرخه هم سودهای زیادی نصیب شرکت های دانش بنیان و فارغ التحصیلان دانشگاهی می شود.
وی تصریح کرد: بررسی این تجربه ها نشان می دهد که نقش دانشگاه ها در پیشرفت جوامع چقدر تاثیرگذار است.
رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان همچنین از آمادگی شرکت های دانش بنیان مستقر در این پارک برای فراهم کردن نیازهای ارگان های دولتی خبر داد و گفت: از دستگاه های اجرایی استان تقاضا کردیم که نیازهای تکنولوژی خود را با اولویت شرکت های دانش بنیان مرتفع کنند و چنانچه نیاز به فناوری خاص و ویژه دارند پارک هرمزگان این آمادگی را دارد که خدمات مورد نیاز آنها را تامین کند.
در این جلسه مسعود هندیان مدیرعامل منطقه ویژه خلیج فارس، علی اکبر شیخی سرپرست دانشگاه هرمزگان، علیرضا شیخ جعفری مدیرعامل موسسه صنعت و فناوری هوشمند خلیج فارس، پویان ادیبی رئیس مرکز رشد جامع واحدهای فنارو پارک علم و فناوری و رضوانی معاون صنعت، معدن و تجارت به نمایندگی از شیرعلی زاده رئیس این سازمان به عنوان اعضای شورای پارک حضور داشتند.