مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی:
۵۲ برنامه عملیاتی جهت پیشگیری از حوادثکار تدوین شده است
با تاکید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر کاهش حوادثناشی از کار، بازرسی مستمر و استانداردسازی محیط کار و صیانت از نیروی انسانی و منابع مادی کشور، ۹ برنامه راهبردی و ۵۲ برنامه عملیاتی جهت پیشگیری از حوادثکار تدوین شده است.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با تاکید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر کاهش حوادثناشی از کار، بازرسی مستمر و استانداردسازی محیط کار و صیانت از نیروی انسانی و منابع مادی کشور، ۹ برنامه راهبردی و ۵۲ برنامه عملیاتی جهت پیشگیری از حوادثکار تدوین شده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، " محمد اصابتی " در دومین همایش آموزشی توسعه، ترویج و ارتقاء فرهنگ ایمنی کار که در بندرعباس برگزار شد، بر ارتقاء فرهنگ ایمنی و توجه به آموزش در کار تاکید و اضافه کرد: پیشگیری از حوادثدر قانون دیده شده و بر رعایت قوانین کار در محیط های کاری توسط کارگر و کارفرما نیز تاکید شده است.
وی، فراهم کردن شرایط ایمنی، آموزش و نظارت را سه رکن اصلی عنوان کرد که باید در کارگاهها و واحدهای تولیدی رعایت شود و رعایت این سه رکن بمنزله کاهش حوادثناشی از کار می باشد.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی گفت: ۱۳ هزار کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار با مشارکت کارگران و کارفرمایان در جهت ارتقاء فرهنگ ایمنی و کاهش حوادثناشی از کار فعالیت می کنند.
اصابتی با بیان اینکه عامل انسانی بیش از ۸۵ درصد عوامل حوادثناشی از کار را شامل می شود، اظهار داشت: ۵۲ درصد نیز ناشی از عدم نظارت در محیط کار است که مسوولان ایمنی و کمیته های حفاظت فنی و بهداشت ایمنی کار در کاهش این حوادثنقش تاثیرگذاری دارند.
وی، با بیان اینکه بیشترین حوادثناشی از کار مربوط به بخش ساختمان و حدود ۴۸ درصد است، گفت: این آمار در استان هرمزگان بالا و ۷۸ درصد است که در بررسی این مسایل، ۹۵ درصد به دلیل نبود آموزش های لازم رخ داده است.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه بر آموزش مستمر و توجه به نکات ایمنی در محیط کار برای ارتقای تولید در کشور تاکید کرد و گفت: در جهت ایمن سازی محیطهای کاری به ازای یک ریال هزینه در آموزشهای ایمنی ۴۸/۴ سرمایه گذاری نموده و به ازای یک ریال هزینه در خصوص تامین تجهیزات حفاظت فردی ۳۷/۳ بازگشت سرمایه را خواهند داشت.
اصابتی خواستار همکاری و تلاش سایر دستگاه های مسوول به منظور کاهش آمار بروز حوادثناشی از کار شد و گفت: در کنار بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شهرداری ها، سازمان های نظام مهندسی ساختمان و وزارت راه در این رابطه می توانند ایفای نقش کنند.
وی، گسترش کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار در واحدهای مشمول را از اهداف این وزارتخانه برشمرد و گفت: این کمیته ها نقش پررنگی در ارتقای ایمنی و بهداشت در محیط های کار و پیشگیری از حوادثناشی از کار دارند.
اصابتی اضافه کرد: سال گذشته بیش از ۹۷ پرونده عملکردی کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار از استانهای مختلف به کمیته کشوری ارجاع شد که از این تعداد، پنج واحد نمونه کشوری انتخاب و شش واحد دیگر نیز حائز رتبه های برتر شدند که این واحدهای نمونه معرفی و از آنان تجلیل می شود.