خبرگزاری کار ایران

یک فعال اجتماعی در هرمزگان عنوان کرد؛

بیکاری از عوامل اصلی مشکلات اجتماعی و ناهنجاری در هرمزگان/ صنایع هیچوقت بازوی کمکی برای هرمزگان نبودند

بیکاری از عوامل اصلی مشکلات اجتماعی و ناهنجاری در هرمزگان/ صنایع هیچوقت بازوی کمکی برای هرمزگان نبودند
کد خبر : ۱۱۱۹۱۷۸

یک مدرس دانشگاه و فعال اجتماعی در هرمزگان گفت: صنایع در استان هرمزگان، در هیچ زمانی بازوی کمکی برای استان نبودند بلکه بیشتر نگاه آنها ملی بوده است.

سیدرضا هاشمی زاده در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در خصوص مشکلات و چالش های اخیر استان هرمزگان اظهار کرد: چالش هایی که استان هرمزگان با آن رو به روبروست جدا از مسائل کشوری نیست.

وی افزود: مشکلاتی همچون تورم، افزایش قیمت، فشار به اقشار فرودست جامعه، از بین رفتن منابع موجود مانند منابع محیط زیست، بی توجهی به کار و کسب های خانگی و همچنین شاخص های فلاکت که مجموعه ای از تورم و بیکاری را جمع میکند و سبب ایجاد آن می شود که همه این موارد در هرمزگان به شکل مشهودی وجود داشته و اکنون نیز شاهد همه گیری ویروس کرونا هستیم.

این فعال اجتماعی تصریح کرد: در این مدت بیکاری به عنوان یکی از عوامل اصلی مشکلات اجتماعی و ناهنجاری های کلان استان مطرح است.

وی با بیان اینکه استان هرمزگان در بین سه استان جوان خیز ایران قرار دارد عنوان کرد: نبود کار، گرانی، تورم و فرصت هایی همچون بندرها، حمل و نقل دریایی و صنایعی که متصل به دریا بوده اند با تورم هایی که به وجود آمده ظرفیت آن ها از ۱۰۰ درصد یه یک چهارم تقلیل یافت و همه این مسائل دست به دست هم داده و برای استان مشکلات زیادی ایجاد کرده است.

هاشمی زاده اشاره کرد: همچنین کم آبی، خشکسالی و نبود منابع آبی برای بخش های کشاورزی‌خیز و در حوزه کشت و کار مشکلات را بیشتر و فزاینده تر کرده است.

مشکلات مسکن در استان هرمزگان

این مدرس دانشگاه در رابطه با مشکلات مسکن در هرمزگان گفت: این موضوع مشهود است که قیمت مسکن، چه قیمت خرید و چه اجاره دست کمی از تهران ندارد و هزینه های مسکن به طور کلان و به ویژه در شهر بندرعباس افزایش پیدا کرده است.

وی بیان کرد: ما دارای صنایع زیادی به ویژه صنایع مادر در استان هرمزگان هستیم، صنایعی همچون فولاد، آلومینیوم، پالایشگاه و صنعت حمل و نقل دریایی مانند بنادر و اسکله ها. اما این بخش ها در هیچ زمانی بازوی کمکی برای استان هرمزگان نبودند بلکه بیشتر نگاه آنها ملی بوده است.

بهره ای از صادرات و واردات نصیب استان نمی شود

هاشمی زاده ابراز کرد: اگرچه دروازه صادرات و واردات به استان اطلاق می‌شود اما بهره ای برای استان هرمزگان حاصل نمی شود به همین دلیل بیشتر صنایع ها مالیات خود را در مرکز پرداخت می کنند و چیزی جز آلودگی و عوارض نصیب استان نمی شود.

وی عنوان کرد: در حوزه غرب بندرعباس با فاضلاب های صنعتی که وارد دریا می شود مواجهیم و کسی نگران از بین رفتن دریا که منبع غنی زندگی، آیین، فرهنگ و سنت ها و حوزه زیست بومی مردم است نیست.

هاشمی زاده ادامه داد: زمانی که آب دریا را جهت تامین آب یزد و کرمان و استان های دیگر شیرین می کنند چه ثمره‌ای ‌برای استان هرمزگان دارد؟ از رهگذر آب شیرین کن که یک طرح ملی است باید چیزی نصیب مردم استان شود و ثمر فرهنگی و اجتماعی داشته باشد.

مسئولیت اجتماعی صنایع در استان اجرا نمی شود

وی ادامه داد: به جرأت می توانم بگویم که مسئولیت اجتماعی هیچکدام از شرکت ها و صنایع در استان اجرا نمی شود و ممکن است گاهی اوقات برای خاموش کردن صدای معترض، کمکی یارانه‌ای و بسته غذایی دهند که این مسئولیت اجتماعی نیست.  

این فعال اجتماعی و مدرس دانشگاه تصریح کرد: استان هرمزگان دارای توانمندی های بسیاری در حوزه فرهنگ و هنر و استعدادهای قابل توجهی در سطح کلان در حوزه موسیقی و سینما است که باید برای این موضوع نیز تاملی صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مشاغل و خانواده ها بر اساس توانایی شان توانستند فضایی را در برای مشاغل خود ایجاد کنند و از طریق فضای مجازی، بدون وابستگی دولت و با ارزانترین روش در این مسیر قرار بگیرند که کمک کرده محصولات خود را در دوردست ترین نقاط عرضه کنند که نیاز است که این فضا، حمایت و همراهی شود.

انتهای پیام/
خبرنگار : سودابه امامی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز