خبرگزاری کار ایران

آخرین وضعیت طرح‌های آبرسانی به شهر تهران/ افزایش سه برابری زباله رودخانه‌ها و سدهای تهران

 آخرین وضعیت طرح‌های آبرسانی به شهر تهران/ افزایش سه برابری زباله رودخانه‌ها و سدهای تهران
کد خبر : ۷۸۰۰۰۴

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با تاکید بر اینکه هیچ طرحی بدون مجوز سازمان محیط زیست اجرا نمی‌شود، گفت: تمامی طرح‌های شرکت آب منطقه‌ای تهران دارای مجوز زیست محیطی است و تمام حق آبه شهرها و محیط زیست رعایت می‌شود.

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، سیدحسن رضوی در نشستی خبری با اشاره به اینکه میزان بارندگی‌های استان تهران از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به 386 میلیمتر رسیده است، گفت: این رقم در مقایسه با سال آبی گذشته 61 درصد و در نسبت به مدت متوسط بلندمدت 48 درصد رشد داشته است.

وی ورودی به سدهای پنجگانه تامین کننده آب استان تهران در طی این مدت را حدود دو میلیارد و 300 میلیون مترمکعب برشمرد و افزود: میزان آب ورودی به سدهای پنجگانه امیرکبیر، لتیان، طالقان، ماملو و لار نسبت به سال آبی گذشته 120 درصد افزایش داشته است.

رضوی با اشاره به اینکه ذخیره سدهای استان تهران به حدود یک میلیارد و 218 میلیون مترمکعب رسیده است، گفت: این رقم در سال گذشته ۸۵۳ میلیون مترمکعب بوده که در سال جاری حدود ۳۶۵ میلیون مترمکعب افزایش را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با هشدار نسبت به اینکه رودخانه‌های استان تهران نسبت به سال‌های گذشته از شدت و عمق بیشتری برخوردار هستند، گفت: با توجه به خشکسالی سال‌ های گذشته، متاسفانه مردم عادت به اتراق در حاشیه رودخانه ها کرده اند که با طغیان رودخانه ها و افزایش دبی آنها آمار قربانیان وضعیت نگران کننده ای دارد.

وی با بیان اینکه سال گذشته در مجموع ۲۲ نفر در سدها، رودخانه ها و کانال های انتقال آب غرق شدند گفت: از این تعداد تنها یک نفر در رودخانه ها جان خود را از دست داد اما در سال جاری تعداد جانباختگان فقط در رودخانه کرج ۱۲ نفر بوده است.

رضوی ادامه داد: همچنین افزایش حضور مردم در حاشیه رودخانه‌ها باعث رشد قابل توجه زباله‌ رودخانه‌ها و سدها شده است به طوری که در سال گذشته حدود ۲۵۰ تن زباله جمع آوری شده ولی این رقم در سال جاری سه برابر شده است.

وی تهران را شهر رودخانه‌ها توصیف کرد و گفت: حدود دو هزار و 500 کیلومتر رودخانه اصلی در استان تهران وجود دارد که با احتساب مسیل ها و شاخه های فرعی به چهار هزار و 300 کیلومتر می‌رسد که این رودخانه ها به دلیل شیب زیاد و قدرت تخریب بالا خطرپذیری زیادی را ایجاد می کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با اشاره به اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی اظهار داشت: استان تهران جزو استان های موفق در اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی و انسداد چاه های غیرمجاز است به طوری که در سال گذشته یک هزار و 727 حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان مسدود شده و بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته همین میزان در سال جاری پر و از حیث انتفاع خارج میگردد.

 وی با تاکید بر لزوم همکاری همه مسئولان اجرایی استانی و نمایندگان مجلس برای اجرای طرح های تامین آب استان تهران گفت: طرح های بزرگی همچون طرح سامانه جایگزین انتقال آب از سد طالقان به کرج و تهران، تامین آب شهر پردیس و همچنین انتقال آب از هراز به کلان در دست اجرا هست که با توجه به شرایط استان تهران لازم است توجه بیشتری از سوی مسئولان مربوطه نسبت به اجرای طرح های تامین آب صورت گیرد.

رضوی با بیان اینکه مجموع طرح های تامین آب استان تهران نیاز به ۶۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد گفت: با توجه به شرایط خاص استان تهران درخواست داریم که سازمان های دیگر همچون منابع طبیعی و سازمان حفاظت از محیط زیست همکاری بیشتری داشته باشند تا مشکلی در تامین آب استان طی افق های آینده به وجود نیاید.

وی با تاکید بر اینکه هیچ طرحی بدون مجوز سازمان محیط زیست اجرا نمی شود، یادآور شد: کلیه طرح های شرکت آب منطقه ای تهران دارای مجوز محیط زیست است و تمام حق آبه شهرها و محیط زیست رعایت می شود.

رضوی در ادامه با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی در تأمین آب ظرفیت محدود انتقال است گفت: چند طرح آب‌رسانی به شهر تهران وجود دارد؛ یکی از این طرح‌ها آب‌رسانی از سد تنظیمی کرج است که در این راستا ۳۰ کیلومتر تونل حفر و آماده بهره برداری شده است؛ همچنین فاز یک تصفیه خانه ششم در حال اجراست که ۷۰ درصد پیشرفت داشته و تا پایان سال ۹۸ آماده بهره برداری می‌شود. ظرفیت این تصفیه خانه 7.5 مترمکعب در ثانیه است و اگر به نتیجه برسد در کنار سایر سامانه‌های دیگر ۵۹۰ میلیون متر مکعب آب تهران و غرب تهران را تأمین می‌کند.

وی ادامه داد: همچنین مطالعه و علاج‌بخشی سد لار در حال بررسی است که براساس آن ۱۶۵ میلیون متر مکعب آب در هراز جاری شده و اگر حدود ۳۰ کیلومتر تونل حفر شد، آب را به تأسیسات کلان در شرق تهران می‌رساند و آب با کیفیت بالاتر به جمعیت حدود دو میلیون نفر در تهران و پردیس خواهد رسید.

به گفته‌ی مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای تهران، سد نمرود نیز ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب شرب کشاورزی و صنعتی اراضی پایین دست را تأمین می‌کند و از شور شدن سفره‌های زیر زمینی جلوگیری خواهد کرد.

وی ادامه داد: همچنین مطالعات ساماندهی آب‌های سطحی جنوب تهران تمام شده که با تأسیس دو تصفیه خانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب به اراضی جنوب تهران می‌رسد. در حال حاضر ۳۰ هزار هکتار در این منطقه با آب آلوده آبیاری می‌شود.

رضوی با اشاره به طرح انتقال آب از طالقان به البرز گفت: این طرح آب شرب استان تهران، کرج و قسمتی از غرب تهران را پایدار خواهد کرد. برای اجرای آن به حفر ۵۱ کیلومتر تونل نیاز است. در این راستا مذاکراتی با سازمان حفاظت محیط زیست استان‌های البرز و قزوین صورت گرفته است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با بیان اینکه طرح آبرسانی به شهر جدید پردیس، رودهن و بومهن از لتیان ۹۰ درصد پیشرفت داشته است گفت: طبق این طرح سالانه ۳۰ میلیون متر مکعب آب شهرهای مذکور و ۴.۴ مگاوات برق تأمین می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در اجرای همه طرح‌های مذکور مسائل زیست محیطی رعایت می‌شود گفت: برخی‌ها اعلام می‌کنند که در راستای اجرای این طرح‌ها رودخانه‌ی کرج خشک خواهد شد در حالی که این اتفاق هرگز رخ نمی‌دهد، زیرا حق آبه این رودخانه در نظر گرفته شده است.

رضوی در ادامه با اشاره به امضای تفاهم نامه بین وزارت نیرو و سازمان میراث میراث فرهنگی برای توسعه گردشگری در حاشیه سدها گفت: این برنامه با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی اجرا خواهد شد و آب تهران و آب مازندران به عنوان پیش رو این طرح را اجرا خواهند کرد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای تهران در پایان از سرمایه گذاران دعوت کرد که برای همکاری در این حوزه به این شرکت مراجعه کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز