خبرگزاری کار ایران

تارضوان؛ فرصتی برای روشنی صنعت سوخت کشور+فیلم

تارضوان؛ فرصتی برای روشنی صنعت سوخت کشور+فیلم
کد خبر : ۱۵۷۲۹۷۶

فضلی گفت: ما بیشترین فعالیت خود را در زمینه سوخت متمرکز کرده‌ایم و توانسته‌ایم یکی از شرکت‌های مشهور ایرانی باشیم که به عنوان کارگزار رسمی روس‌نفت در ایران فعالیت می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، هلدینگ "تارضوان" یکی از پیشروترین شرکتها در عرصه‌ کشاورزی، صنعتی، معدنی و به ویژه حوزه سوخت در ایران است. این هلدینگ با ۸۶ شرکت زیرمجموعه و چندین کمیته تخصصی، موفق به راه‌اندازی پروژه‌های بزرگی در حوزه پتروپالایش شده است.

محمدمهدی فضلی، رئیس هیئت مدیره "تارضوان"، ضمن گفت‌وگو با خبرنگار بازرگانی ایلنا از برنامه‌های این هلدینگ سخن گفت و به تاثیرات مثبت فعالیت‌های آن در اقتصاد کشور اشاره کرد. وی همچنین به برنامه‌های آتی این شرکت اشاره کرد و از راه‌اندازی پتروپالایش جدید و چالش‌های موجود آ« مانند رفع تعهد ارزی گفت و بر اهمیت همکاری با دولت و صنعت‌گران تاکید کرد.

۸۶ شرکت زیر نظر هلدینگ "تارضوان" است

فضلی خاطر نشان کرد: "تا رضوان"در واقع یک هلدینگ است که در عرصه‌های کشاورزی، صنعتی، معدن و سوخت فعالیت دارد. تقریباً ۸۶ شرکت زیر نظر این هلدینگ فعالیت می‌کنند و چندین کمیته تخصصی در این هلدینگ در حال فعالیت هستند که پروژه‌های مشهوری را به خصوص در عرصه کشاورزی اجرا می‌کنند.

وی ادامه داد: این هلدینگ، روزمه فروش ۹۱ میلیون کیلو میوه را در کارنامه خود دارد. در بخش سوخت نیز تقریباً ۹۰۰ هزار تن فروش گازوئیل را در کارنامه خود در حوزه خلیج فارس به ثبت رسانده است. این هلدینگ کارگزار رسمی شرکت روس‌نفت روسیه به حساب می‌آید که شرکت بزرگ و مشهوری در عرصه‌ی انرژی است.

تمرکز بر سوخت‌رسانی

فضلی تصریح کرد: تمرکز این هلدینگ بیشتر در بخش سوخت‌رسانی و پتروشیمی است. به دلیل پتانسیل بالای هلدینگ، توانسته‌ایم تاثیرات خوبی بر اقتصاد بگذاریم. در حوزه کشاورزی نیز تاثیرات بسیار بزرگی از هلدینگ به چشم می‌آید.

فضلی ادامه داد: در زمینه ماشین‌آلات کشاورزی و نهاده‌های کشاورزی نیز کمک‌رسانی مناسبی صورت گرفته است. ما در حوزه کشاورزی با همکاری معاونت وزارت اقتصاد دولت شهید رییسی و ضمن یاری‌رسانی آقای جمشیدی همکاری‌های مناسبی داشته‌ایم. در آن دوران با کارخانجات تولید تراکتور آشنا شدیم و با آن‌ها به ارزش ۱۳۰۰ میلیارد تومان قرارداد بستیم.

افزایش سود کشاورزان با قطع زنجیره نامطلوب

وی افزود: ما ضمن دریافت تراکتور، در قالب تسهیلات و به صورت اقساطی، این تراکتورها را به کشاورزانی تحویل می‌دادیم که با ما همکاری لازم را برای تامین و عرضه میوه داشته باشند. فروش گران میوه واقعیتی است که متاسفانه در داخل کشور زیاد به چشم نمی‌آید. حضور دلالان باعث شده که کشاورزان و باغداران از تولید میوه به سود مطلوبی نرسند. اما ما توانستیم با قطع کردن این زنجیره نامطلوب، به کشاورزان کمک کنیم و سود آنها را افزایش دهیم.

فضلی بیان داشت: کشاورز از ما دو نوع سود دریافت می‌کند؛ یکی مستقیم و دیگری غیر مستقیم. در سود مستقیم، ما به کشاورز سود بیشتری نسبت به سودی که دلالان می‌دادند، ارائه می‌کردیم. در سود غیر مستقیم نیز کشاورز با دریافت سم و تراکتور، اقساط خود را طی یک سال بدون پیش پرداخت تسویه می‌کرد که این امر منجر به سود غیر مستقیمی برای کشاورز می‌شد.

کارگزار رسمی روس‌نفت در ایرانیم

وی گفت: ما در این شرایط توانستیم ۹۱ میلیون کیلو میوه را به بازار عرضه کنیم. برای این ادعا نیز فاکتور رسمی صادر شده که به نوبه خود کار بزرگی محسوب می‌گردد. در مورد بحث صادرات و توزیع نیز می‌توان گفت که رتبه خوبی در اختیار داریم و از کار خود رضایت داریم؛ کما اینکه بسیاری از کسانی که با ما وارد همکاری شده‌اند نیز رضایت دارند.

رئیس هیئت مدیره "تارضوان" ابراز داشت: این هلدینگ که وابسته به ارگان خوش‌نامی است، توانسته است خدمات بزرگ و مهمی را به اقتصاد کشور ارائه کند. به همین جهت تصمیم‌گیرنده فقط هلدینگ "تارضوان" نیست.

او ادامه داد: ما بیشترین فعالیت خود را در زمینه سوخت متمرکز کرده‌ایم و توانسته‌ایم یکی از شرکت‌های مشهور ایرانی باشیم که به عنوان کارگزار رسمی روس‌نفت در ایران فعالیت می‌کند. علاوه بر فروش گازوئیل ایران به دولت طالبان که در سال ۱۴۰۱ رخ داد و خبرساز شد، ۳۰۰ هزار تن گازوئیل نیز فروخته‌ایم. همچنین توانسته‌ایم گازوئیل روسیه را در منطقه خلیج فارس به فروش برسانیم، که ارزآوری مناسبی برای کشور به همراه داشته است.

تحریم‌ها را دور زدیم

فضلی گفت: البته در مورد تحریم‌ها نیز توانسته‌ایم کارهای خوبی انجام دهیم و بدون مشکل تحریم‌ها را دور بزنیم و از همین مسیر، هم ارزآوری برای کشور داشته‌ایم و هم توانسته‌ایم به اقتصاد ایران کمک قابل توجهی کنیم.

او در مورد اشتغال‌زایی این هلدینگ تصریح کرد: این هلدینگ به صورت مستقیم ۵۲ کارمند دارد و به صورت غیرمستقیم، به عنوان نمونه، برای امر میوه حدود ۳۵۰۰ ناوگان حمل و نقل در اختیار داریم و همچنین ۱۲۰ انبار و ۱۲ سردخانه با ما همکاری دارند که عدد قابل توجهی است. در مجموع تقریبا می‌توان گفت که ۵ هزار نفر حداقل به صورت غیر مستقیم با هلدینگ همکاری دارند.

الزام بر رفع تعهدات ارزی

فضلی افزود: به دلیل همین فعالیت‌ها می‌توان انتظار داشت که افق شرکت یک افق روشن است. به خصوص در زمینه فروش سوخت می‌توان آینده روشنی را برای هلدینگ در نظر گرفت. در عرصه‌های مختلف مثل کشاورزی، معدن و ساختمان نیز سهامداری می‌کنیم. در حوزه سوخت هم سهامدار هستیم و هم مجری.

رئیس هیئت مدیره "تارضوان" با اشاره به مشکلات موجود بر سر راه فعالیت این هلدینگ ادامه داد: بزرگ‌ترین مشکلی که اکنون گریبان‌گیر ما است و درخواست رسیدگی به آن را داریم، نه تنها مشکل ما بلکه مشکل تمامی صادرکنندگان قلمداد می‌شود؛ همان مساله رفع تعهد ارزی است. به همین دلیل، از مسئولان کشور درخواست می‌کنیم که اختلاف بین ارز نیما و ارز آزاد را تا حد امکان کاهش دهند و نرخ ارز نیمایی را افزایش دهند. مساله‌ی رفع تعهد ارزی واقعاً لطمات بزرگی به ما وارد می‌کند. هر چند معافیت‌هایی شامل شرکت تارضوان می‌شود، اما در مورد رفع تعهد ارزی هیچ معافیتی شامل این هلدینگ نمی‌گردد.

راه‌اندازی پتروپالایش

فضلی در خصوص آینده هلدینگ "تارضوان" ابراز داشت: ما قصد داریم یک هلدینگ سوختی جدید تحت عنوان پتروپالایش راه‌اندازی کنیم که بخش عمده‌ای از سهام آن متعلق به "تارضوان" خواهد بود. این پتروپالایش شامل چندین پالایشگاه خواهد بود که محصولات تولیدی آن‌ها ضمن مجوزهای دریافتی و حمایت‌های دولت تجمیع شده و به آسیای شرقی صادر خواهند شد.

وی افزود: به این شکل که ما تسهیلگر تولید و فروش خواهیم بود، نه سرمایه‌گذار. به طور مثال، پالایشگاه‌ها تولید خود را انجام می‌دهند، اما در فرآیند صادرات دچار مشکل می‌شوند. در اینجا، "تا رضوان" وارد عمل می‌شود و به دلیل داشتن مجوزهای لازم، به عنوان یک پل ارتباطی بین تولیدکننده و بازارهای خارجی عمل می‌کند.

وی ادامه داد: این پروژه از سال ۱۳۹۸ آغاز شده است و ما به عنوان تسهیلگر در تلاش هستیم که تولیدکننده و فروشنده را کنار هم قرار دهیم تا به نتایج ملموس‌تر و موفقیت‌آمیزتری برسیم. در خصوص صادرات، ما بدون مشکل محصولات را صادر می‌کنیم، اما مسئله رفع تعهد ارزی چالش بزرگی است که اقتصاد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

فضلی ابراز داشت: اگر پتروپالایش به عنوان مثال ۱۰۰ تومان برای خرید مواد اولیه هزینه کند و ۹۰ هزار تومان تومان هم برای فرآیند تولید در نظر بگیرد، این هزینه‌ها باید از طریق فروش جبران شود. اگر رفع تعهد ارزی از این مقدار کم شود، مقدار ناچیزی سود برای مجموعه باقی می‌ماند. این مقدار در واقع جز ضرر، چیز دیگری محسوب نمی‌شود که می‌تواند توقف تولید را رقم بزند.

وی گفت: اگر به مناطق صنعتی مانند سلفچگان و اراک نگاهی بیندازید، می‌بینید که بسیاری از پالایشگاه‌ها غیرفعال هستند و فقط ساختمان‌های آنها ساخته شده و هیچ فعالیتی از آنها به چشم نمی‌آید. برای رفع این مشکلات هلدینگ "تارضوان" می‌تواند قدم‌های خوبی بردارد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز