سیزدهین دوسالانه عکس ایران آغاز به کار کرد
برای واگذاری دوسالانه به انجمن عکاسان سه دوره و در واقع ۶ سال جنگیدیم. بالاخره بعد از این مدت مرکز هنرهای تجسمی و معاونت امور هنری اطمینان پیدا کرد که انجمن قادر به برگزاری این رویداد هنری است.
سیزدهمین دو سالانه عکس ایران با حضور معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هنرمندان در موزه هنرهای معاصر تهران آغاز به کار کرد.
به گزارش ایلنا؛ مجید ملانوروزی(مدیرکل هنرهای تجسمی ارشاد) در افتتاحیه این دو سالانه که عصر روز یکشنبه(۵ بهمن) برگزار شد، با بیان اینکه برگزاری این دوسالانه مرهون تلاشهای انجمن عکاسان است؛ گفت: تصمیم گرفتیم دوسالانه و برنامههای فرهنگی دولت بهصورت کامل به انجمنها واگذار شود.
وی درمورد برگزاری دوسالانهها در سایر کشورها نیز گفت: در حال حاضر ۱۳۰ دوسالانه موفق در دنیا برگزار میشود که دولتی است و برگزاری آنها بر عهده بنیادهاست.
وی گفت: در حال برنامه ریزی برای برپایی دوسالانه تهران با همکاری سایر نهادها مانند شهرداری هستیم که واگذاری دوسالانهها به انجمنها اولین گام در این زمینه است. چنانکه در تمامی شهرهای مهم دنیا دوسالانههایی مانند دوسالانه پاریس برگزار میشود و بقیه رویدادها محدود به برگزاری جشنوارهها و مسابقات خاص است. باید در تهران نیز دوسالانهای با حضور تمامی انجمنهای تخصصی برگزار شود.
ملانوروزی در ادامه به سابقه موفق ۵۰ ساله برگزاری دوسالانه تهران اشاره کرد. ۵۰ سال پیش دوسالانه تهران یکی از ۵ دوسالانه برتر دنیا بود ولی در حال حاضر هیچ جایی در این زمینه نداریم.
اسماعیل عباسی(دبیر سیزدهمین دو سالانه عکس ایران) نیز گزارشی از روند برگزاری این رویداد ارایه کرد و گفت: این دوره از دوسالانه به فاصله ۲۷سال در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار میشود. این سیزده نمایشگاه هر کدام با استدلال و منطقهای زمانه خود ارایه شدهاند؛ گاهی در حد یک جشنواره و مسابقه، گاهی با نگاه بین المللی، گاهی با اصرار به ملی بودن و گاهی عدهای از آن دفاع کردند و گاهی عدهای بر آن خرده گرفتند.
وی ادامه داد: شورای سیاستگذاری سیزدهمین دوسالانه عکی ایران، پس از بحثهای بسیار، سرانجام دو گروه شرکت کننده را برای همراهی فراخواند. گروه اول باید با عنوان آرت فتوگرافی آثار خود را ارایه میکردند که در این بخش ۱۹مجموعه برگزیده شد. در این دوره برای اولین بار نحوه ارایه و چاپ آثار را پذیرفته شدگان معین کردند و دو تن از داوران نیز به آنها مشورت دادند.
عباسی اظهار داشت: در بخش دوم، آثار خلاقانه بود که به صورت تک عکس ارایه شد و سخت گیری داوران موجب شد تا در نهایت۳۸عکس در این بخش به نمایشگاه راه یابد. همچنین در این دوره در کنار دوسالانه، ۱۰نشست علمی در ۵ روز با حضور نزدیک به ۵۰ نفر برگزار خواهد شد.
مسعود زندهرود(رئیس هیات مدیره انجمن عکاسان ایران) برگزاری این دوسالانه را اولین حرکت انجمن در سالجاری دانست و بر تدوین آئیننامه برگزاری دوسالانه تاکید کرد و گفت: برای واگذاری دوسالانه به انجمن عکاسان سه دوره و در واقع ۶ سال جنگیدیم. بالاخره بعد از این مدت مرکز هنرهای تجسمی و معاونت امور هنری اطمینان پیدا کرد که انجمن قادر به برگزاری این رویداد هنری است و براساس سیاستهای دولت امید برگزاری این دوسالانه را واگذار کردند.
وی با اشاره به برگزاری این دوره از دوسالانه در موزه هنرهای معاصر تهران گفت: پس از سه دوره بازگشت این دوسالانه به موزه موجب شد نوع نگاه به دوسالانه وانتخاب آثار متفاوت شود. این نمایشگاه امروزحاصل سخت گیریهای هیات داوران برای انتخاب آثار است وبرگزاری این دوسالانه موجب میشود تا انجمنها برای برگزاری دوسالانه هنر تهران تجربه بیشتری کسب کنند.
علی مرادخانی(معاون امور هنری ارشاد) بر صلاحیت علمی، فنی و کارکردی انجمنهای هنری برای برگزاری دوسالانهها و رویدادهای هنری تاکید و از نقش حمایت کنندگی دولت در این زمینه در بخشهای مالی و امکانات خبر داد.
مرادخانی از تعیین چشم انداز برگزاری دوسالانههای تخصصی و انطباق با سیاستهای فرهنگی، چشم انداز سیاسی و برنامههای بلندمدت مانند سند چشم انداز ۵ ساله کشور خبر داد که بر این اساس انجمنها در تقویت زیرساختهای نیروی انسانی در بخش هنر کمک میکنند.
معاون امور هنری از ارتباط دوسویه انجمنهای تخصصی و دولت سخن گفت. انجمنهای تخصصی هنری میتوانند در بخش آموزش و پژوهش ما را یاری کنند. دولت نیز انجمنهای هنری را در مسایل زیرساختی مانند ساخت موزه گرافیک و در آینده موزه عکاسی حمایت میکند.
سیزدهمین دوسالانه عکس ایران توسط انجمن عکاسان ایران با همکاری مرکز هنرهای تجسمی معاونت امور هنری و مؤسسهٔ توسعه هنرهای تجسمی از روز ۵ بهمن ماه در موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح و تا ۲۰ بهمن ماه برگزار میشود.