خبرگزاری کار ایران

پویا راد:

هنرمندان مى توانند حال مردم را بهتر کنند

کد خبر : ۱۴۷۶۶۱

نمایشگاه «پاک کن» با آثاری از ۲۱ هنرمند تا سیزدهم اسفند ماه در گالری شیرین برپاست.

ایلنا: نمایشگاه «پاک کن» در یادمان چهارمین دوسالانه نقاشى دامون فر عصر جمعه دوم اسفند در گالرى شیرین گشایش یافت.

به گزارش ایلنا، افتتاح این نمایشگاه با رونمایى از کتاب چهارمین دوره این دوسالانه همراه بود که سیف الله پویاراد، مدیر دامون‌فر، آن را به شش هزار نقاش جوانى تقدیم نمود که در هفت سال گذشته با این رویداد همراه شده‌اند.

در آیین افتتاحیه این رویداد سیف الله پویاراد، مدیر دو سالانه دامون فر در سخنانى گفت: خوشحالم یادمان چهارمین دوسالانه نقاشى دامون فر را در روزهایى برپا مى کنیم که «امید» و شور و نشاط در جامعه هنرى موج مى زند؛ حالا دولتى که قدر هنر را مى داند و هنرمند را بر صدر مى نشاند روى کار آمده است، هنرمندان مى توانند حال مردم را بهتر کنند و امید و ساختن فردایى بر‌تر را نوید دهند.

وى افزود: دامون فر سال ١٣٨۵ در روزهاى سختى آغاز به کار کرد و با وجود تلخى هاى اقتصادى که همه از آن با خبریم، به خاطر هدف والایمان هر بار حرفه اى‌تر آمدیم، حال امیدواریم با ظهور بارقه هاى امید، زمینه فعالیت هاى بخش خصوصى فراهم‌تر شود؛ دولت تدبیرى بیندیشد که مانند ورزش، بخش خصوصى هاى بزرگ براى سرمایه گذارى در عرصه فرهنگ و هنر پیشقدم شوند؛ یکى از بالندگى‌ها و بزرگى هاى ایرانى همین قدمت و غناى فرهنگ و هنرش است و تنها با مشارکت بخش خصوصى ست که مى توان بزرگى آن را به دنیا شناساند.

وى؛ حضور بانک سامان در کنار چهارمین دوسالانه دامون فر و نیز برپایى جشنواره تجسمى سن ایچ در سال آینده را دو نشانه و نوید خوب خواند و ابراز امیدوارى کرد با کمک هاى تشویقى زیرساختى دولت این راه پررهرو شود.

در ادامه این مراسم؛ بهنام کامرانی نمایشگاه گردان این رویداد در مورد برگزاری نمایشگاه «پاک کن» گفت: این نمایشگاه با حضور ٢١ نقاش جوان، منتخبى از برگزیدگان چهاردوره دو سالانه نقاشی دامون فر با موضوع «پاک کن» برگزار شده است، ابتدا که پیشنهاد نمایشگاه گردانی این نمایشگاه را به من دادند، فکر کردم موضوع نمایشگاه می‌تواند در قالب یک شیء اتفاق بیفتد به شکلی که هم با محصولات شرکت دامون فر در ارتباط باشد و هم به صورت شخصی با خاطرات هر یک از ما گره خورده باشد، علاوه بر این اگر کلمه «پاک کن» به صورت امری خوانده شود به جنبه‌های مختلف فرهنگی و تاریخی نیز اشاره دارد. انتخاب متریال و حتی مدیایی که این هنرمندان می‌توانستند برای ارائه اثر در نظر بگیرند آزاد بود، اما اکثر آن‌ها ترجیح دادند با کمک مدیای نقاشی موضوع را بسط دهند.

او که داور دوره سوم دوسالانه دامون فر بوده با اشاره به آنکه خلاقیت در آثار ارائه شده در این نمایشگاه بسیار زیاد است گفت: هنرمندان نسل جدید همه به نوعی خلاق هستند و هر کدام از زاویه نگاه خود در آثارشان به موضوع نمایشگاه اشاره کرده‌اند، بعضی خیلی نزدیک با موضوع برخورد کردند و از خود شیء پاک کن در تابلو‌هایشان استفاده کرده و بعضی دیگر به صورت درونی و به نوعی می‌توان گفت پنهان‌تر سراغ این موضوع رفته‌اند، که این به تنوع نمایشگاه کمک کرده و موجب شده است که تنوع لهجه‌های هنر نقاشی معاصر ایران در این نمایشگاه قابل شناسایی باشد.

رعنا فرنود از داوران چهارمین دوره دوسالانه نقاشی دامون فر در مورد نمایشگاه «پا ک کن» گفت: در این نمایشگاه شاهد آثاری از جوانان هنرمند هستیم که با انرژی و خلاقیت زیادی کار شده است. آن‌ها موضوع نمایشگاه را به خوبی در آثارشان بسط داده‌اند واکثرا آثاری ارائه داده‌اند که با زبان هنر روز دنیا هماهنگ است. در مجموع می‌توان گفت برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی انرژی زیادی در هنرمندان جوان ایجاد و فضای هنری را شاداب می‌کند.

فرنود درمورد داوری چهارمین دوسالانه نقاشی دامون فر گفت: در داوری چهارمین جشنواره دامون فر انتخاب بین آثار کار بسیار مشکلی بود چون تعداد کارهای خوب زیاد بود، من حرکت برگزاری چنین جشنواره‌هایی از سوی موسسات خصوصی را کمک موثری به هنر می‌دانم و معتقدم برگزاری جشنواره‌های هنری جوانان را تشویق به ارائه آثاری بهتر کرده و اعتماد به نفس آن‌ها را تقویت می‌کند.

دانا نهداران نقاش جوان که از برگزیدگان سالهاى گذشته دوسالانه دامون فر است و با اثری از مجموعه «تشنج‌های لذت» در نمایشگاه پاک کن حضور دارد، با اشاره به چیدمان مناسب آثار در این نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه آثاری با سطح کیفی بالا را شاهد هستیم که در چینشی مناسب در گالری شیرین به نمایش گذاشته شده است، از این رو باید از سیف الله پویا راد و بهنام کامرانی برای برگزاری این نمایشگاه تشکر کرد.

او در مورد اثرش گفت: در این اثرکه با تکنیک‌تر کیب مواد روی بوم کار کرده‌ام، برداشتی از تاریخ هنر داشته و اثر «ونوس» انگر نقاش معروف فرانسوی را با گوشواره‌ای ایرانی به تصویر کشیده‌ام که قسمت‌هایی از آن پاک شده است.

زهرا طباطبایی نفر اول چهارمین دوره دو سالانه دامون فر که تا کنون در بیش از ده نمایشگاه گروهی در ایران، یونان، آلمان و لهستان شرکت داشته است با اثری از مجموعه «بیابان‌ها» در این نمایشگاه حضور دارد، او در مورد نمایشگاه «پاک کن» گفت: ۲۱ هنرمند در این نمایشگاه با برداشت‌ها و سلایق گوناگون آثاری در رابطه با موضوع «پاک کن» ارائه داده‌اند. من کیفیت آثار نمایشگاه را بالا می‌دانم و بنظرم آثار این نمایشگاه می‌تواند سلیقه‌های متفاوت مخاطبان را راضی نگه دارد.

او در مورد نقاشی رنگ روغن روی بوم از مجموعه «بیابان‌ها» که با ابعاد ۱۲۰×۱۸۰ در این نمایشگاه عرضه کرده است گفت: در بیابان‌ها هر شب طوفان شن می‌آید اما بنظر می‌رسد که هیچ تغییری در آنجا ایجاد نشده است، در واقع این ما هستیم که متوجه تغییر آن نمی‌شویم. من در این اثر دو انسان را در بیابان به تصویر کشیده‌ام که قسمت‌هایی از بدن آن‌ها شفاف است، در واقع در این تابلو به ترس‌هایی اشاره دارم که ممکن است آدم‌ها را درگیر و دچار روزمره گی کند.

٢١ نقاش حاضر در این نمایشگاه به ترتیب حروف الفبا عبارتنداز: سارا ابری - مهدی بابایی - مرضیه باقری - مرتضی پورحسینی - نسیم تقی پور - سینا چوپانی - نیکو حاجی ترخانی - طه حیدری - سوده داود - لیلی رشیدی - هانیه صدری - زهرا طباطبایی - نفیسه عمران - پگاه لاری - مقداد لرپور - بهمن محمدی - زهرا مرصوص - رزمین نبی زاده - میلاد نعمتی - دانا نهداران وعادل یونسی.

نمایشگاه «پاک کن» تا سیزدهم اسفند ماه در گالری شیرین، واقع در خیابان ولنجک، کوچه هجدهم، شماره ٩ دایر است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز