گردهمایی ۹ نقاش با تازهترین آثارشان در گالری شکوه
نمایشگاه گروهی نقاشی «مکثار» تا بیستم آذرماه در گالری شکوه برپاست. هریک از این آثار بنا به سبک و سیاق نقاش خود؛ حرفهای متفاوتی برای گفتن دارند.
ایلنا: «مکثار» نمایشگاه گروهی نه نقاش جوان در گالری شکوه در حال برگزاریست. در این نمایشگاه آثاری از بیتا وکیلی، داریوش قره زاد، سعید احمدزاده، نسترن سیف الهزاده، بهناز جلالی، شیما خشخاشی،، ماتیسا کازرونی، سارا نیرو بخش،، الهام یزدانیان به روی دیوار رفته است که هریک از آنها بنا به سبک و سیاق نقاش حرفهای متفاوتی برای گفتن دارند.
به گزارش ایلنا، گفتمان، وجه قالب آثار نمایشگاه «مکثار» و انتخاب این عنوان که به معنی سخن بسیار است، مخاطب را به بازخوانی هر چه بیشتر آثار این نمایشگاه فرا میخواند. این عنوان تاکیدی بر معاصر بودن این مجموعه و بر جنبه مفهومی آن صحه میگذارد. در این نمایشگاه از هر یک از هنرمندان یک اثر از تازهترین آثارشان به نمایش گذاشته شده است.
داریوش قره زاد یکی از فعالترین نقاشان جوان ایران که در حراجیهای معتبر بین المللی موفقیتهای مستمری بدست آورده با اثری از مجموعه «هویت ملی» با تکنیک اکریلیک روی بوم و با ابعاد ۱۵۰×۱۷۵ در این نمایشگاه حضور دارد، او در مورد این نمایشگاه گفت: سطح کیفی آثار در این نمایشگاه بالاست و شاهد آثار ارزشمندی از هنرمندان جوان در این نمایشگاه هستیم. بیشتر آثار ارائه شده خوانش مناسبی از نظر معنایی با عنوان «مکثار» دارند.
او در مورد اثری که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته است؛ گفت: این اثر از مجموعه «هویت ملی» است که دو ماه پیش آن را به تصویر کشیدهام. در آثار این مجموعه به نوعی تیپ نگاری کردهام و هویت زنان را با پوششهایی که در سطح جامعه با آن ظاهر میشوند را در کنار هم به تماشا گذاشتهام. آثار این مجموعه در عین حال که شبیه به هماند اما فرمهای مختلف از هم دارند و چینش کاراکترها در هر اثرمتفاوت است. تکراری بودن کاراکترها خود نشان دهنده پاپ آرت بودن آن و مسائلی که در جوامع مدرن وجود دارد هست. این آثار در واقع کنتراستی بین سنت و مدرنیته و فضاهای سنتی و امروزی را شامل میشوند.
او در مورد مراحل خلق آثارش اضافه کرد: ابتدا از سوژههای مورد نظر عکس میگیرم و بعد به صورت گرافیتی با کامپیوتر بر روی آنها کار میکنم و آنها را به این صورت بر روی بوم ترسیم میکنم.
سعید احمدزاده که تاکنون در چهار نمایشگاه انفرادی و ۴۰ نمایشگاه گروهی در ایران، فرانسه، دوبی شرکت داشته، یک اثر از مجموعه «ساخت ایران» را در این نمایشگاه ارائه داده است، او در این آثار به روز بودن نسلی را به تصویر کشیده که خود محور هستند و در این آثار از شعر و کلماتی که بار معنایی پاپ و اجتماعی دارد بهره گرفته است، او در مورد این نمایشگاه گفت: با آنکه بعضی از هنرمندان حاضر در این نمایشگاه تازه به صورت حرفهای وارد این فضا شدهاند اما میتوان گفت که سطح آثاری که ارائه دادهاند بالاست.
نسترن سیف الهزاده که تاکنون در چند نمایشگاه موفق گروهی در مسکو و تهران شرکت کرده است با اثری بدون عنوان از مجموعه «ایستادگی بهایی دارد» در این نمایشگاه حضور دارد، او در مورد این نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه هنرمندان خوبی با سبک کاری متفاوت از هم و تفکرات مختلف گرد هم آمدند اما آثار ارائه شده در نمایشگاه «مکثار» به نوعی همه با هم مرتبط هستند.
سیف الهزاده در مورد اثری که در این نمایشگاه ارائه داده است گفت: این اثر متعلق به مجموعه «ایستادگی بهایی دارد» است. همیشه موقعیت زنان در دنیای قدیم و امروز فکرم را به چالش میطلبد. در این میان نقش زنان و عکس العمل جامعه موضوعی است که برایم ابهام آفرین بوده است. در آثار جدیدم این دل مشغولی همیشگی را روایت میکنم و ایستادگی در مقابل این عکس العملهایی که محیط پیرامون ایجاد میکند مفهوم این دوره از کارهایم میباشد که این مفهوم را به صراحت در عنوان این مجموعه کاری بیان کردهام.
شیما خشخاشی که با اثری اکریلیک و ورق نقره روی بوم با ابعاد ۱۰۰×۱۲۰ در این نمایشگاه شرکت کرده است؛ گفت: آثار این نمایشگاه در حین تفاوت، بیان مشترک دارند و هر هنرمند از زاویه نگاه خودش توانسته به موضوع بپردازد و آثاری در خور توجه با سطح کیفی بالا را ارائه دهد.
او در مورد اثر «بدون عنوان» که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته است؛ گفت: این اثر از نظر مفهومی در ادامه آثار قبلیام میباشد، فضای نقاشیهایم معمولا بین آب و خشکی است. در این اثر از المانهایی مانند جلبک و عروس دریایی استفاده کردهام.
محمود نورایی منتقد هنری در بخشهایی از بروشور نمایشگاه آورده است: نگاه به زمین از ارتفاع در اثر بیتا وکیلی؛ المان دیوار و زنانی که بر روی آن نقش بستهاند در اثر داریوش قره زاد؛ تاریک و روشنی فضایی که گرد و غبار مرور زمان بر آن نشسته در اثر الهام یزدانیان، روایت بصری جدید در اثر ماتیسا کازرونی، سرخوردگی و ایستادگی زنانه در پس زمینه اغتشاشات اجتماعی در اثر نسترن سیف الهزاده؛ ابعاد مفهومی «ساخت ایران» سعید احمدزاده، خلسه و خواب زدگی، اثر سارا نیرو بخش، جهان رویا گونه اثر شیما خشخاشی و نگارها و موتیفهای ایرانی در گستره تونالیته رنگ قرمز اثر بهناز جلالی؛ جملگی این آشنا پنداری را پیش روی مخاطب میگذارند و مخاطب را به فضای اندیشهاش ارجاع میدهد تا در این آثار بازتاب نگاه خود را از دریچه نگاه بصری این هنرمندان بازخوانی کند.
نمایشگاه گروهی نقاشی «مکثار» تا بیستم آذرماه در گالری شکوه برپاست و علاقمندان میتوانند همه روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ از این آثار در گالری شکوه واقع در فرمانیه، بلوار اندرزگو، کوچه سلیمی(شمالی)، کوچه امیر نوری، شماره ۱۹ دیدن نمایند.