«اقتصاد هنر» اولویت ویژه وزارت ارشاد
هوشنگ جزیزاده در نمایشگاه تازهاش؛ گزیدهای از دورههای مختلف کاریش را درمعرض تماشای عموم قرار داده است.
ایلنا: نمایشگاه نقاشیهای هوشنگ جزیزاده با حضور علی جنتی(وزیر ارشاد)، احمد مسجدجامعی(رییس شورای شهر تهران)، علی مرادخانی(معاون هنری)، مرتضی کاظمی(مشاور وزیر)، حجت الاسلام شاه مرادی، علیرضا سمیع آذر، عصر جمعه ۲۶ مهر ۹۲ در گالری شکوه آغاز به کار کرد.
به گزارش ایلنا، هوشنگ جزیزاده در این نمایشگاه گزیدهای از دورههای مختلف کاریش را درمعرض تماشای عموم قرار داده است. او در این آثار که از بین بیش از ۱۰۰ اثر انتخاب شده، نقاشی سنتی ایران را با سبک و سیاق خاص خود که در سبک اصفهان ریشه دوانده به نمایش گذاشته است.
جزیزاده در مورد آثاری که در این نمایشگاه ارائه داده، گفت: همیشه در آثارم پیرو سبک اصفهان هستم. آثاری که در این نمایشگاه ارائه دادهام برگزیدهای از دورههای مختلف کاریام هستند. سوژه اصلی این آثار برگرفته از رویدادهای تاریخی است که مطابق با آن از اشعار شعرای بزرگ ایران نیز بهره گرفتم.
جزیزاده اضافه کرد: پدر مادرم تذهیب ساز بود، افراد خانواده ما نسل اندر نسل قرآن نویس و نقاش بودند، من در دوران دبیرستان با محمود فرشچیان هم دوره بودم و بعد از گذراندن دورههایی نزد استادی چون استاد عیسی بهادری و جواد رستم و گرفتن دیپلم، در کالج Hosny لندن در رشته طراحی و سرامیک سازی مشغول شدم. در یادگیری طراحی بسیار تلاش کردم زیرا طراحی پایه اصلی هنرهایی چون نقاشی، مجسمه سازی و معماری است.
در حاشیه افتتاح این نمایشگاه علی جنتی پس از بازدید از نمایشگاه، حمایت از اساتید پیشکسوت در زمینههای مختلف هنری را از برنامههای اصلی وزارت فرهنگ و ارشد اسلامی دانست و گفت: از برنامههای اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که باید ظرف این چهار سال به آن پرداخت بحثاقتصاد هنر است که شاید بتوان بهترین تبلور و تجسم آن را در فروش آثار نگارگری دید. این آثار درواقع میراثی از هنر ایرانی هستند و حضورشان در عرصههای بین المللی میتواند وسیلهای برای تثبیت این هنرمندان باشد تا از این طریق اقتصاد خود را تامین کنند کمااینکه نمونههای خوبی هم در زمینه آثار نگارگری و
خوشنویسی داشتهایم که در خارج از کشورمورد توجه اقبال عمومی قرار گرفته و با قیمتهای بسیار بالایی بفروش رسیدهاند.
علی مرادخانی نیز درباره بازدیدهای مستمرش از نگارخانههای خصوصی گفت: معمولا به دیدار نمایشگاههای مختلف میروم و سعی میکنم از نزدیک با هنرمندان در ارتباط و شاهد مسائل مختلفی که با آن مواجه هستند باشم تا از نزدیک با آنها برخورد و در رفع مسائل راهکارهایی اتخاذ کنیم.
او با ستایش از مقام هنری هوشنگ جزیزاده و تاکید بر اهمیت نگارگری و حمایت جدی از این هنر سنتی گفت: تلاش خواهیم کرد درخصوص احیای قانون خرید آثار هنری که سالیان پیش با فراز و فرودهایی در مجلس شورای اسلامی مصوب شد قدمهای جدی برداریم زیرا معتقدیم وجود چنین مصوبه حمایتی میتواند تاثیرات مثبت بسزایی در رشد و توسعه اقتصاد هنر بر جای گذارد.
در ادامه؛ مرتضی کاظمی درمورد این نمایشگاه گفت: آثار استاد جزیزاده در این نمایشگاه نشان دهنده مکتب مینیاتوری و نگارگری اصفهان است. جای خوشحالی دارد که میبینیم مکتب اصفهان با داشتن اساتیدی چون جزیزاده و دیگر هنرمندانی که در اصفهان در هنرستان هنرهای زیبای اصفهان تدریس میکنند پیش میرود. از طرفی میتوان گفت استاد جزیزاده تنها مینیاتوریست و نگار گر نیست، او از طراحان و هنرمندان سنتی ایران است. اساتیدی چون جزیزاده و فرشچیان از شاگردان عیسی بهادری محسوب میشوند، آنها هنرمندانی هستند که آثارشان جامع الاطراف خوانده میشود. استاد جزیزاده با اصرار
دوستان و من تصمیم به برگزاری این نمایشگاه گرفتند، زیرا تا به حال آثارشان را برای فروش نگذاشته بودند، امیدوارم این نمایشگاه دستاورد خوبی را با خود به همراه داشته باشد و مجموعه داران هنرهای معاصر ایران به هنرهای سنتی معاصر ایران توجه کنند زیرا این آثار هم از وجه هنری و هم از لحاظ هویتی حائز اهمیت است.
مشاور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت ارشاد اسلامی با تاکید بر زیر بنایی و زیر ساخت بودن مقوله اقتصاد هنر در فرآیند توسعه و اشاعهٔ هنر در متن جامعه ابراز امیدواری نمود در آینده با ارائه برنامههای اصولی و ارائه راهکارهای علمی بتوان تحولی اساسی و گسترده از این منظر در جامعه پدید آورد تا هنرهای سنتی در کنار سایر هنرهای کلاسیک، مدرن و معاصر ایرانی حضور و ظهور پر تلالویی در منطقه ارائه دهد.
احمد مسجدجامعی هم با یادآوری اهمیت هنرهای اصیل ایرانی و لزوم تقویت و اشاعه آنها در میان نسل امروز گفت: آثار ارائه شده در این نمایشگاه گزیدهای از مجموعه آثار استاد جزیزاده میباشد که از بین بیش از ۱۰۰ اثر انتخاب شده است. فضای کار استاد جزیزاده مکتب اصفهان، جغرافیا و معماری اصفهان است و نوعی گره خوردگی و پیوند ذوقی، سلیقهای و تباری با مکتب اصفهان دارد. میتوان گفت مخاطبان آثار او را با لهجه اصفهانی در ذهن مرور میکنند که از این لحاظ شیرین و دوست داشتنی است.
هوشنگ جزیزاده در سال ۱۳۱۲ در شهر اصفهان متولد شد. او در سال ۱۳۳۷ موفق به کسب مدال نقره از نمایشگاه بینالمللی بروکسل شد و از همان سالیان آثارش به عنوان نشانهای درخشان از هنر نگارگری ایران اقصی نقاط دنیا ازجمله چین، کاخ باکینگهام لندن، کاخ پادشاهی بلژیک و فنلاند، فیلیپین، ازبکستان، هند، مراکش، عمان… به نمایش درآمد که کسب دیپلم افتخار از نمایشگاه بیینال اروپایی - آسیایی استانبول ترکیه یکی از ره آوردهای این حضورهای مستمر بینالمللی ست.
جزیزاده چهل است به امر آموزش هنر همت جدی دارد، علاوه بر کسوت استاد دانشگاه موسس و بنیانگذار هنرستان هنرهای تجسمی میبد یزد بوده و عمرش را بیدریغ در امر گسترش هنرهای سنتی ایران صرف نموده است.
نمایشگاه آثار هوشنگ جزیزاده تا هفتم آبان ماه دایر است.