خبرگزاری کار ایران

در دومین نمایشگاه بین المللی پتروشیمی در کیش محقق شد:

امضای تفاهم‌نامه 15هزار میلیارد تومانی بین بانک تجارت و هلدینگ خلیج فارس

امضای تفاهم‌نامه 15هزار میلیارد تومانی بین بانک تجارت و هلدینگ خلیج فارس
کد خبر : ۱۰۳۹۸۴۶

در حاشیه برگزاری دومین نمایشگاه بین‌المللی پتروشیمی درکیش شرایط حمایت بانک‌ها در جهت تامین منابع مالی طرح‌های صنعت پتروشیمی کشور بررسی شد.

به گزارش ایلنا در نشست تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی در دومین دوره نمایشگاه بین المللی پتروشیمی که صبح امروز سه شنبه28 بهمن در سالن رازی مرکز همایش‌های بین المللی خلیج فارس برگزار شد، شرایط حمایت بانک ها در جهت تامین منابع مالی طرح های صنعت پتروشیمی کشور بررسی شد و بانک تجارت و هلدینگ خلیج فارس ‌تفاهم نامه‌ همکاری امضاءکردند.

براساس این گزارش موضوع این تفاهم نامه ارائه انواع خدمات مالی و بانکی به سازندگان، تامین کنندگان ماشین آلات، تجهیزات، ‌قطعات، تأسیسات نصب و ساختمان و پیمانکاران هلدینگ و شرکت‌های تابعه و ارتقاء و گسترش سطح همکاری‌های متقابل باهدف تمرکز فعالیت‌های پولی و بانکی هلدینگ و شرکت‌های زیر مجموعه اعم از ارزی و ریالی نزد شعب بانک تجارت است.

در این تفاهم‌نامه که به ‌امضای رضا دولت آبادی مدیرعامل بانک تجارت و جعفر ربیعی مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس رسید، منابع مالی در قالب ‌تسهیلات ریالی و ارزی، گشایش اعتبارات اسنادی داخلی، انتشار اوراق از طریق بازار سرمایه (نرخ سود و شرایط بازپرداخت ‌بر اساس ضوابط و مقررات مربوطه و توافق طرفین) در اختیار هلدینگ خلیج فارس و شرکت‌های تابعه و معرفی شده قرار خواهد گرفت.

دکتر رضا دولت آبادی مدیرعامل بانک تجارت، در این نشست با اشاره به این نکته که اولین طرح پیمان یار در نظام بانکی کشور امروزکلید می‌خورد عنوان کرد: 2 ماه بر روی این طرح کار کردیم و موضوعی است که سال‌ها در انتظاراجرایی شدن آن بودیم .

وی افزود: آیین نامه این قرارداد مالی(فکتورینگ) مهر امسال در هیات وزیران به تصویب رسید و برای صدور آیین نامه‌های اجرایی به بانک مرکزی ارائه شد که ما بر اساس فرمولی که هیات دولت ارائه کرده است امروز این کار را انجام می‌دهیم و در صورت موفقیت سایر مراحل اجرایی آن آغازمی شود.

وی در خصوص نحوه اجرای این قراردادها گفت: قراردادهایی که کارفرما با پیمانکار منعقد می‌کند عواید و منافع این قراردادها را به نفع بانک توثیق می‌کنیم و بر اساس این عواید تسهیلات لازم را ارائه می‌دهیم ودر اصل این قرارداد وثیقه ما به شمار می‌رود.

دولت آبادی در خصوص فکتورینگ مستقیم گفت: عواید قراداد از سوی ما تبیین می‌شود و به صورت قرارداد سه جانبه بین بانک تجارت، کارفرما و پیمانکار منعقد می‌شود و تسهیلات به صورت مستقیم به پیمانکار پرداخت می‌شود.

وی افزود: پس از اینکه عواید به نفع بانک ترهین و وثیقه‌گذاری شد ما مستقیم براساس صورت وضعیت‌های تایید شده تسهیلات را پرداخت می‌کنیم اما در فکتورینگ معکوس این تسهیلات به کارفرما پرداخت می‌شود و این کار جدیدی است که بدون وثیقه گرفتن و روند دست و پاگیر نظام بانکی برای اولین بار اجرا می‌شود و به ویژه در قراردادهای بزرگ شرکت‌های پتروشیمی با پیمانکاران بسیار تسهیل کننده خواهد بود.

دولت آبادی گفت: در این تفاهم نامه که بین بانک تجارت و هلدینگ خلیج فارس امضا شد تامین مالی شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس تا مبلغ 15هزار میلیارد تومان از سوی بانک تجارت در قالب‌های مختلف اعم از تسهیلات، ارزی، ال سی، ضمانت نامه جهت ارئه انواع خدمات مالی و بانکی به سازندگان، تامین کنندگان ماشین آلات، تجهیزات، ‌قطعات، تأسیسات نصب و ساختمان و پیمانکاران هلدینگ و شرکت‌های تابعه، ارتقاء و گسترش سطح همکاری‌های متقابل در قبال تمرکز فعالیت‌های پولی و بانکی بر عهده گرفته شد.

جعفر ربیعی، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز دراین نشست بانک تجارت را یکی از حامیان بزرگ صنعت پتروشیمی کشور خواند وگفت: این بانک یکی از حامیان تامین مالی شرکت‌های تولیدی و شرکت‌های پروژه‌ای بوده و دو طرحی که دکتر دولت آبادی با عناوین پترویار و پیمان یار از آن‌ها نام بردند بیشتر برای شرکت‌های تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد .

وی افزود: حضور بانک و انجام این قرارداد بهترین کمک به رشد صنعت پتروشیمی است و بانک تجارت در ارائه این امر پیشتاز بوده است و بعضی از شرکت‌های پتروشیمی مثل شرکت شهید تندگویان در این خصوص به خوبی عمل کرده است.

ربیعی گفت: طرح پیمان یاری که طرحی برای تامین مالی شرکت‌های تولیدی بوده که برای صنعت کشور کار پیمانکاری انجام می‌دهند کار بسیار مهمی است . به ویژه اگر طرف قرارداد سازندگانی باشند که در این نمایشگاه و همایش‌ها حضور دارند و برای خرید کالای صنعتی و غیره از همین روش استفاده کنند تا بانک حضور یافته و تامین مالی آن را برعهده بگیرد.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تاکید کرد:کار اصلی بانک تجارت با هلدینگ خلیج فارس تامین مالی طرح ‌های ما بوده که مبالغ بسیار بالایی را شامل می‌شود. امروز هم در کنار این بانک قرار گرفتیم تا اعتبار بزرگی دیگری را دریافت کنیم و با حمایت بانک تجارت بخش زیادی از طرح ها از نظر مالی تامین می شوند.

وی تصریح کرد: صنعت پتروشیمی کشور صنعت بسیار بزرگی است و فضای وسیعی برای سازندگان، پیمانکاران و مشاوران و همچنین در آن سو برای سیستم‌های بانکی و بازارهای سرمایه درجهت تامین مالی ایجاد شده است.

همچنین احمد مهدوی ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به مشکلات پیش روی صنایع پایین دستی ‌پتروشیمی در تامین مالی خواستار حمایت بیشتر بانک‌ها از این صنایع شد.‌

وی با اشاره به دلایل توسعه سریع هلدینگ خلیج فارس گفت: امضای این تفاهم‌نامه و ‌همکاری‌های بین بانک‌ها و هلدینگ خلیج فارس نشان دهنده این موضوع است که تامین مالی در تسریع روند توسعه نقش بسیار مهمی دارد.

لازم به ذکر است در ادامه این نشست تفاهم نامه‌ای بین شرکت پالایش گاز بیدبلند و بانک تجارت به امضا رسید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز