استاندار مرکزی:
ارتباط صنعت و دانشگاه نیازمند سیاستهای مدون است
از دانشگاه فقط انتظار تربیت نیروی تحصیلکرده و از صنعت هم فقط انتظار تولید کالا بوده است آن هم بدون کنترل کیفیت که در هر دو مورد و همین مساله در کمرنگتر کردن نقش ارتباط دانشگاه با صنعت بیتأثیر نبوده است.
استاندار مرکزی گفت: ارتباط متقابل صنعت و دانشگاه به خودی خود شکل نمیگیرد مگر آنکه با ایجاد سازوکارهای مناسب و در پیش گرفتن سیاستهای مدون و راهبردی صحیح، آن را ایجاد کرد.
به گزارش ایلنا از اراک، محمد حسین مقیمی در همایش «پژوهش ماموریت گرا، کلید تعامل صنعت و دانشگاه» که در دانشکده علوم پایه دانشگاه اراک برگزار شد، افزود: میزان ارتباط دانشگاه و صنعت در هر کشور از شاخصهای تعیینکننده توسعهیافتگی آن کشور به شمار میآید که این ارتباط پایه و اساس مناسبی را میطلبد تا بر مبنای آن بتوان این ارتباط را در راستای رشد و توسعه کشور هماهنگ کرد و هرگونه کاستی، خواه مقطعی و خواه مستمر در استمرار همکاری بین این دو نهاد مستقیما و بلاواسطه توسعه همه جانبه را به چالش میکشد.
مقیمی با بیان اینکه پژوهش دانشگاهی باید مشکلات و معضلات موجود در جامعه را حل کند تصریح کرد: در کشور ما ارتباط دانشگاه و صنعت به طور ریشهای شکل نگرفته و با توجه به ساختار دانشگاه که عمدتا مبتنی بر فعالیتهای آموزشی سامان داده شدهاند و نیز ساختار صنعت که شکل وارداتی و مونتاژ داشته این ارتباط ضعیف بوده است.
وی ادامه داد: نقش دولت نیز در ایجاد این ارتباط نقشی کمرنگ بوده است و تاکنون سیاستگذاریها و برنامهریزیها در سطح کلان به گونهای نبوده است که دانشگاه و صنعت نقش واقعی خود را در اجرای برنامههای توسعه ملی ایفا کنند.
وی عنوان کرد: صنعت برای شکوفایی خود و روی آوری به دانشگاه نیازمند زمینه سازی و بلوغ خاصی است که بدون آن، چنین چیزی ممکن نمیگردد و دانشگاه نیز برای جذب صنعت، توانمندیهای خاصی نیاز دارد که در صورت بروز شکوفایی آنمیتواند بر رویآوری صنعت، امیدوار باشد.
استاندار مرکزی اظهار کرد: از دانشگاه فقط انتظار تربیت نیروی تحصیلکرده و از صنعت هم فقط انتظار تولید کالا بوده است آن هم بدون کنترل کیفیت که در هر دو مورد و همین مساله در کمرنگتر کردن نقش ارتباط دانشگاه با صنعت بیتأثیر نبوده است.
مقیمی گفت: آنچه در حقیقت پایه اصلی ارتباط را تشکیل میدهد عامل واسطه است که در واقع نقش دولت را در ایجاد یک همکاری موثر بین دانشگاه و صنعت مشخص میکند. اگرچه عوامل دیگر نیز به نوبه خود مهماند و هر یک در کندی روند تحقیقات کاربردی و توسعهای در دانشگاهها بیتأثیر نیستند.
استاندار مرکزی با اشاره به راهکارهایی برای رفع خلا بزرگ بین دانشگاه و صنعت، خاطر نشان کرد: ارجاع مسائل و مشکلات و پروژههای مورد نیاز صنایع به دانشگاهها، بازخورد نتایج اجرای پروژهها به دانشگاه پس از اجرای تحقیقات و انجام پروژههای صنعتی توسط دانشگاهیان برای رفع نواقص و بهبود روشها و رویهها، جذب کارآموز از دانشگاه توسط صنایع، - آشنایی مدیران صنایع با عوامل انگیزشی دانشگاهیان برای انجام پروژههای تحقیقاتی بخش صنعت، تفویض اختیار به مدیران صنایع برای انجام پروژههای تحقیقاتی، - همفکری و رایزنی در خصوص مشکلات مختلف صنایع بین مدیران صنایع، به منظور استفاده از تجارب از جمله این راهکارها است.