خبرگزاری کار ایران

توصیه رئیس سابق شورای پنجم اراک به اعضای جدید:

ضرورت پیگیری سامانه شفاف‌سازی عیان شهرداری اراک/ شورای پنجم ابداً سیاسی عمل نکرد/ تنها یکبار اقدام به برکناری شهردار کردیم

ضرورت پیگیری سامانه شفاف‌سازی عیان شهرداری اراک/ شورای پنجم ابداً سیاسی عمل نکرد/ تنها یکبار اقدام به برکناری شهردار کردیم
کد خبر : ۱۱۳۱۹۳۹

در حالی که شورای پنجم شهر اراک مدتی است که به کار خود پایان داده، اما در این زمان فرصتی به دست آمده تا با یکی از اعضای این شورا که سابقه ریاست شورا را نیز بر عهده داشته گفت و گویی پیرامون مشکلات شوراهای شهر و به خصوص فراز و فرودهای شورای پنجم داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، عضو سابق و رئیس شورای پنجم شهر اراک گفت: مشکلات شوراها تنها مربوط به شورای پنجم اراک نیست، بلکه مشکلاتی است که تمامی شوراها در کشور کم و بیش با آنها مواجه هستند. از آنجایی که مهم‌ترین وظایف شوراها در کنار تصویب بودجه و نظارت بر عملکرد شهرداری انتخاب شهردار است به تصور بنده مشکل بزرگ شوراها در کشورمان در مرحله انتخاب شهردار آغاز می شود.

کاوه فلک افلاکی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، افزود: قانون برای اعضای شوراها نقش نظارتی قائل است و آنها را از دخالت در امور اجرایی شهرداری منع می کند، اما متأسفانه با فرایند انتخاب شهردار به وسیله اعضای شوراها مقدمات دخالت اعضای شوراها در امور اجرایی شهرداری ها پدید می آید. در اکثر اوقات چند نفر برای تصدی پست جذاب و قدرتمند شهردار کاندیدا هستند و در این راه باید نظرات اعضای شورا را جلب کنند و از همین جا وعده و وعید دادن  به اعضای شورا شروع می شود.

وی ادامه داد: ‌بر این اساس اعضای شورا بعدها به خودشان اجازه دخالت های غیرقانونی مختلفی در امور شهرداری مثل انتصابات یا انتخاب پیمانکاران و تحمیل نیروهای انسانی بدون تخصص به پیکره شهرداری می دهند. به همین دلایل است که شهرداری بیش از 2 برابر نیروهای لازم خود کارمند دارد. در حال حاضر در بسیاری از کشورهای پیشرفته مثل فرانسه، اتریش و ژاپن انتخاب شهردار به وسیله شهروندان و هم زمان با انتخاب اعضای شورا صورت می گیرد و با این فرایند شهردار وامدار مردم شهر است، نه اعضای شورا که بخواهد به آنها در مواردی باج و اجازه دخالت در وظایفش را دهد.

عضو سابق و رئیس شورای پنجم شهر اراک اظهار داشت: یکی از انتقاداتی که از شورای پنجم شده، این است که طی 4 سال فعالیت خود چند بار شهردار را تغییر داده در حالی که  شورای پنجم تنها یکبار اقدام به برکناری شهردار کرد.

فلک افلاکی تصریح کرد: داود تاجران که فردی شناخته شده در کشور است، اولین شهردار اراک در دوره پنجم بود که برکنار نشد، بلکه مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان شد. طبق این قانون باید کنار می رفت و برکناری ایشان به وسیله شورای پنجم نبود. بعد از خداحافظی اجباری ایشان و تا معرفی شهردار جدید، ابوالفضل شالی بیگ به عنوان سرپرست شهرداری اراک انتخاب شد. شهردار منتخب جدید نیز محمدکریم شفیعی بود و به رغم آنکه عملکرد موفقی را از ایشان شاهد بودیم، اما متأسفانه ایشان تعامل ضعیفی با شورا و بعضی از نهادهای دولتی مرتبط با شهرداری داشت. شفیعی در ماه های پایانی فعالیت شورای پنجم استیضاح و برکنار شد تا سعید بیاتیان برای بار دوم سرپرستی شهرداری اراک را تا پایان کار شورای پنجم به عهده بگیرد .

عضو سابق و رئیس شورای پنجم شهر اراک تأکید کرد: به تصور بنده بهترین موفقیت شورای پنجم تعیین تکلیف پروژه 58 متری بود. متأسفانه بدون آنکه طرح یا برنامه جدی و تدوین شده ای در جهت آغاز این پروژه صورت گرفته باشد، حق قانونی شهروندان ساکن مناطق در محدوده این طرح در خصوص فروش یا ساخت املاک آنها قریب به 16 سال سلب شده بود. در همین حین شورای پنجم با آرای شهروندان اراکی شکل گرفته بود و وظیفه داشت به خواست و نظر مردم اراک مبنی بر لغو این طرح توجه کند و این وظیفه را به خوبی انجام داد.

فلک افلاکی ابراز داشت: شورای پنجم اراک که اکثریت اعضای آن به تعداد 8 نفر متعلق به لیست امید بودند، همواره متهم به سیاسی کاری بودند، در حالی که ابداً سیاسی عمل نکردند و فراکسیون امید شورا در تصمیم گیری ها و تصویب موضوعات مختلف شهری هیچگاه به منافع سیاسی فکر نکردند. اما اعضای فراکسیون اقلیت شورا که 3 عضو شورا بودند، همواره با یکدیگر هم رای و یکدست عمل کردند که می‌توان با توجه به این نکته آنها را سیاسی به حساب آورد.

فلک افلاکی در پایان افزود: توصیه‌ام به شورای جدید  وحدت رویه در عملکرد شورا و سعی در ایجاد تعامل بین شهرداری با استانداری و سایر نهادهای خدمات رسان مرتبط با فعالیت های شهرداری است. در غیر این صورت هیچ پروژه بزرگ و مفیدی در شهر به انجام نخواهد رسید. یکی از پیشنهادهای من به دوستان شورای ششم جدیت در پیگیری سامانه شفاف سازی عیان شهرداری اراک است. این سامانه همانطور که انتظار می رفت در راستای شفاف کردن تمام معاملات و قراردادها و تهاترها و هر آنچه که شفاف و علنی نبودن آن ممکن است موجب سو استفاده گردد، فعالیت می کند. فعالیت این سامانه در شورای پنجم آغاز شد، اما کامل نشد. این اتفاق قدم بزرگی در سالم سازی شهرداری است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز