پدر علم زلزله شناسی ایران:
تهران و کرج، آسیبپذیرترین شهرها در برابر زلزله
سالانه وقوع یک زلزله شش ریشتری در ایران دور از انتظار نیست / باید میزان مصونپذیری و آسیبپذیری در برابر حوادثطبیعی را مورد مطالعه قرار داد.
پدر علم زلزلهشناسی ایران با بیان اینکه سالانه حداقل وقوع یک زلزله شش ریشتری در ایران دور از انتظار نیست، گفت: این انتظار از قرن بیستم تاکنون برای هر ۱۰ سال، یک زلزله هفت ریشتری است.
به گزارش ایلنا در کرج، بهرام عکاشه در همایش زلزله استان البرز که به مناسبت هفته ایمنی در استانداری البرز برگزار شد، افزود: در مجموع جهان در معرض ۴۰ حادثه طبیعی است که ۳۰ مورد از آن ایران را تهدید میکند.
وی گفت: باید میزان مصونپذیری و آسیبپذیری در برابر حوادثطبیعی را مورد مطالعه قرار داد.
عکاشه افزود: اگر در برابر حوادثطبیعی مصون هستیم پس چرا مقام سوم را در جهان به خود اختصاص دادهایم.
وی با اشاره به اینکه استان البرز در دامنههای البرز قرار دارد و همین امر زمینه را برای آسیب پذیری آن افزایش داده، افزود: براساس آمار سازمان تحقیقات مسکن ۸۳ درصد شهرهای ما آسیب پذیرهستند.
رییس دانشکده علوم پایه دانشگاه تهران گفت: بر اساس مطالعاتی ویژهای که بر روی ۶۰۰ شهر داشتهام، شهرهای تهران و کرج شهرهایی هستند که از آسیب پذیری بالای برخوردار هستند.
این استاد دانشگاه افزود: معتقدم تهران و کرج در یک وضعیت هستند چراکه هر دو شهر در دامنه کوههای البرز و هر دو در اثر حادثه فعال شدن گسل شمالی تهران حادثه آفرین خواهند شد.
به گفنه وی زلزله خیزی ایران جدی است و از سال ۳۶ با تشکیل اولین پایگاه در تهران پیگیریها شروع شده است.
مقاومسازی مراکز درمانی و ساختمانی، آمادگی بیش از پیش دستگاههای اجرایی در هنگام وقوع حوادثطبیعی از دیگر موضوعاتی بودند که به آنها در این نشست پرداخته شد و شماری از دانشجویان حاضر نیز پرسشهایی را از پدر علم زلزلهشناسی ایران داشتند.