خبرگزاری کار ایران

قاضی عسکر:

اقتصاد مقاومتی رمز نجات ملت ایران است

کد خبر : ۱۵۸۹۲۹

جامعه باید در هر دو عرصه فرهنگی و اقتصادی توسعه یابد کند تا به رشد و تعالی مورد نظر دست یابد و این امر اراده جدی می طلبد که تنها در یک مدیریت جهادی تبلور می یابد.

نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به تدبیر رهبر معظم انقلاب برای نامگذاری سال جاری به عنوان اقتصاد و فرهنگ همراه با عزم ملی و مدیریت جهادی، از مسئولان نظام خواست با تمام توان و با استفاده از کارشناسان حوزه اقتصاد برای حل مشکلات اقتصادی و تامین رفاه اجتماعی مردم تلاش کنند.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین ˈسید علی قاضی عسکر ˈ که در جمع نمازگزاران سازمان حج در نخستین مراسم تواصی به حق در سال جدید سخن می گفت، با تبریک آغاز سال جدید ابراز امیدواری کرد سال جدید سالی توام با موفقیت و سربلندی برای ملت شریف ایران باشد.

**اسلام؛ دینی که به دنیا و آخرت توجه دارد

وی مسئله اقتصاد را از نظر اسلام بسیار حائز اهمیت دانست وگفت: دین اسلام علاوه بر زندگی اخروی به زندگی دنیوی انسان و بهره مندی او از مواهب الهی نیز توجه کرده است.

سرپرست حجاج ایرانی افزود: متأسفانه نگرشهای غلطی در گذشته وجود داشته که مثلا دین بدرد آخرت می خورد و نماز و دعا و قرآن و حدیثو امثال اینها برای فردای قیامت وپس از مرگ است و همین امر موجب شده بود که عده ای بین دین و دنیا قائل به تضاد باشند.

قاضی عسکر افزود: در نتیجه عده ای گرایش به دنیا پیدا کردند و عده ای نیز به گوشه نشینی روی آورده و تارک دنیا شدند و می پنداشتند که این کار سبب نجاتشان خواهد شد. اما هنگامی که به آموزه های اسلام مراجعه می کنیم در می یابیم که از همان صدر اسلام با این اندیشه خرافی، مقابله شده است.

نماینده ولی فقیه در امور حج زیارت اضافه کرد: پیامبر اسلام(ص) می فرمود «لارهبانیه فی الاسلام، گوشه نشینی و دوری از جامعه و ترک دنیا در اسلام جایی ندارد». و همچنین با کسانی که در گوشه ای مشغول عبادت می شدند و دیگران خرجی آنها را می دادند به مخالفت می پرداختند. وقتی به امیر مؤمنان علی(ع) خبر می دهند که فلانی زن و فرزند خود را رها کرده و گوشه نشینی اختیار نموده و به عبادت می پردازد، او را از این کار منع می کنند.

وی با استناد به روایات اسلامی، انسان مؤمن را انسانی اجتماعی خواند که باید در جامعه حضوری فعال داشته و در راه تعالی جامعه بکوشد.

حجت الاسلام قاضی عسکر افزود: فلسفه تقوا این است که انسان نسبت به ارتکاب گناه مصونیت پیدا کند. هنر این نیست که کسی گوشه نشینی اختیار کند که مباد با حضور در جامعه به گناه آلوده شود، بلکه اگر در دل گناه رفت و توانست خود را حفظ کند مهم است.

عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه افزود: بر اساس آیات قرآنی، همه آنچه که در آسمانها و زمین است برای بهره مندی انسان آفریده شده است. اسلام برای بهره بردن از دنیا به گونه ای برنامه ریزی کرده که آخرت انسان تباه نشود. اگر انسان از دنیا به نفع آخرتش بهره برداری کند، اسلام هرگز با آن مخالف نیست.

وی وضع زندگی رهبران الهی را متفاوت با دیگران دانست و افزود: زندگی امیر المؤمنین علی(ع) یک زندگی ساده بود. برای اینکه(ان الله فرض علی ائمة العدل ان یقدروا انفسهم بضعفة الناس) این یک وظیفه خاص برای رهبران دینی است که زندگیشان با پایین ترین قشر جامعه یکسان باشد.

**این طرز فکر که به مسائل دنیوی کاری نداشته باشیم، امری انحرافی است

سرپرست حجاج ایرانی تصریح کرد: مسئولان نظام اسلامی باید در رونق بخشی به زندگی مردم تلاش کنند. در مضمون حدیثی از پیامبر اسلام(ص) داریم که قبل از طلوع آفتاب به سوی عزت و کار و تلاش بشتابیدو قرآن در این زمینه می فرماید: هو الذی انشأکم من الارض و استعمرکم فیها: خداوند شما را از خاک آفرید و از شما خواست که در زمین به دنبال عمران و آبادانی باشید.

وی اظهار داشت: این طرز فکر که به مسائل دنیوی کاری نداشته باشیم، امری انحرافی است. زیرا عدم توجه به این گونه مسائل سبب فقر و درماندگی در جامعه می شود. در آموزه های دینی تعابیر تندی در خصوص فقر و عدم توجه به کار و تلاش بکار رفته است: کاد الفقر ان یکون کفرا، چه بسا فقر انسان را به کفر می کشاند. بنابر این وظیفه حکومت اسلامی این است که برای مردم امکانات مناسب زندگی فراهم کند. وظیفه اصلی نظام دینی این است که اقتصاد را در مسیر صحیح قرار داده و از آن برای رشد و تعالی انسان در همه عرصه ها استفاده کند.

قاضی عسکر، قرار دادن انفال در اختیار مردم از سوی حکومت اسلامی را یکی از نشانه های توجه به زندگی مادی و اقتصاد جامعه دانست و افزود: روایات فراوانی راجع به زراعت، کشت و کار، صنعت و مسائل اقتصادی وجود دارد که می تواند چراغ راهنمای ما برای پیشرفت در زندگی باشد.

سرپرست حجاج ایرانی افزود: یکی از خصوصیات امام زمان این است که وقتی ظهور می کنند حتی یک وجب خاک خشک بدون حاصل بر روی زمین پیدا نمی شود. یعنی در ان زمان کشاورزی و اقتصاد رونق پیدا می کند.

**تلاس برای بهبود وضع اقتصادی کشور

وی افزود: همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند: «اقتصاد مسئله مهمی است.» برای رونق بخشی به آن باید جناح بازی های سیاسی کنار گذاشته شوند تا ذهن مردم و نخبگان از مسائل اصلی منحرف نشود. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند اگر محکم و استوار در جهت اجرایی شدن برنامه های اقتصادی تلاش کنیم و نگاهمان به دور باشد، می توانیم مسائل اقتصادیمان را حل کنیم و مشکلات را به حداقل برسانیم و موانع را از سر راه مردم برداریم.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در بخش دیگری از سخنان خود افزود: بنده معتقدم می توان با یک برنامه ریزی مناسب، مشکل بیکاری را در کشور برطرف کرد. هم اکنون حجم بالایی از نقدینگی در دست مردم قرار دارد و در بانکها سپرده گذاری شده که کار درستی نیست. زمانی اقتصاد به سمت پویایی و تولید و اشتغال حرکت می کند که نقدینگی در اختیار چرخه تولید قرار گیرد.

**اقتصاد منهای فرهنگ مردود است

قاضی عسکر اقتصاد بدون فرهنگ را باعثمرگ ملتها دانست و اظهار داشت: اگر اقتصاد در خدمت فرهنگ نباشد جامعه به سمت تباهی پیش می رود. زیرا فرهنگ، اقتصاد را کنترل می کند تا انسانی که به ثروت دست یافته طغیان نکند و در پرتگاه بی بند و باری و شهوت قرار نگیرد.

وی امیر المومنین علی(ع) را نمونه انسانی دانست که اقتصاد را در خدمت فرهنگ و دین قرار داد و افزود: امیرالمؤمنین علی علیه السلام، مزرعه ایجاد می کردند و هنگامی که به تولید و درآمدزایی می رسید، کاغذ و قلم برمی داشتند و آن را وقف فقرا می کردند. این نوع فرهنگ دینی است که دنیا خواهی انسان راکنترل می کند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: مسائل فرهنگی در جامعه دارای اهمیت هستند. باید تلاش شود از پرخاش و تندروی در جامعه بپرهیزیم و روح اخوت دینی را در جامعه تقویت نماییم و از درگیریهای سیاسی دوری گزینیم تا جامعه راه صلاح و پیشرفت را در پیش گیرد.

وی از اقتصاد و فرهنگ به عنوان دو مولفه اساسی برای پیشرفت جامعه یاد کرد و اظهار داشت: جامعه باید در هر دو عرصه فرهنگی و اقتصادی توسعه یابد کند تا به رشد و تعالی مورد نظر دست یابد و این امر اراده جدی می طلبد که تنها در یک مدیریت جهادی تبلور می یابد.

**مدیریت جهادی راه پیروزی بر مشکلات اقتصادی

سرپرست حجاج ایرانی افزود: اینکه انسان بدون هیچ گونه تلاشی توقع داشته باشد با یک دستور و نامه نگاری کارها پیش برود و مشکلات برطرف گردد، انتظار بیهوده ای است. هشت سال دفاع مقدس با مدیریت جهادی به پیروزی رسید. با حضور بسیج و نیروهای مردمی که سابقه جنگیدن هم نداشتند، ولی موفق شدند جنگ را با پیروزی به پایان برسانند. مدیریت جهادی، ایثار و از خود گذشتگی می خواهد و باید همه تلاش کنیم در هر زمان و مکانی در راه آبادانی و توسعه کشور گام برداریم.

وی کشور ایران اسلامی را دارای امکانات و توانایی های بسیاری برای پیشرفت دانست و اظهار داشت: ملت با استعداد ایران دارای توانمند های بسیاری در زمینه های مختلف است. همچنین مواهب و امکانات طبیعی و خدا دادی که در کشور وجود دارد می تواند توسعه کشور را سرعت بخشد. در این راه باید از اختلافات پرهیز نموده وبه مسائل اصلی بپردازیم.

نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی را بسیار مهم دانست و گفت: نباید مرور زمان این رهنمودها را بدست فراموشی بسپارد. اقتصاد مقاومتی در این شرائط می تواند رمز موفقیت و نجات ملت ایران باشد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز