خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان میراثفرهنگی:

پیشنهاد احیای مجدد تعطیلات زمستانی به دولت / بازگرداندن اشیا تاریخی ایرانی به کشور

پیشنهاد احیای مجدد تعطیلات زمستانی به دولت / بازگرداندن اشیا تاریخی ایرانی به کشور
کد خبر : ۱۵۷۲۷۸

رئیس سازمان میراثفرهنگی از بازگرداندن اشیاء تاریخی که در صد سال گذشته از کشور به طور غیرقانونی خارج شده خبر داد و گفت: از تمام ایرانیان داخل و خارج کشور می‌خواهیم برای این مسئله ما را همراهی کنند.

ایلنا: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراثفرهنگی از بازگرداندن اشیاء تاریخی که در صد سال گذشته از کشور به طور غیرقانونی خارج شده خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ " مسعود سلطانی فر " در نخستین نشست خبری خود در تشریح عملکرد ستاد هماهنگی خدمات سفر در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات این ستاد در بخش‌های مختلف اظهار کرد: در این مدت بازارچه‌های از صنایع دستی در شهرستان‌ها و استان‌های مختلف برگزار شد. در همین راستا ساماندهی خانه‌های مسافر یا منازل استیجاری نیز انجام شد. به طوری که موفق شدیم تعداد زیادی از این منازل را در استانهای شمالی، خراسان رضوی، اصفهان و شیراز ساماندهی کنیم.

وی با اشاره به همکاری ستاد با وزارت راه و شهرسازی در بخش امور حمل و نقل گفت: برگزاری تورهای موقت یک یا دور روزه در مناطق گردشگری در استان و شهرستانها مورد توجه قرار گرفت همچنین تورهای تهران گردی نیز با اقبال عموم مردم اجرا شد.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراثفرهنگی صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه از ۲۹ اسفند تا ۱۵ فروردین حدود ۵۷ میلیون اقامت در شهر به ثبت رسیده است؛ اعلام کرد: آمار واقعی از اقامت در خانه‌های استیجاری و خانه مسافر در این آمار لحاظ نشده چراکه بسیاری از این خانه ها ساماندهی نشده است.

وی با بیان اینکه مجموعه هتلها و هتل آپارتمان‌ها و مهمان پذیر همچنین ۸ درصد از مسافران نوروزی را در خود جای داده است؛ گفت: خانه‌های استیجاری ۱۷ درصد مراکز اقامتی اعم از خوابگاه‌های دانشجویی و مکانهای ورزشی ۱۴ درصد مدارس مسافران نوروزی را در خود جای داده‌اند.

سلطانی فر با بیان اینکه در این مدت بیش از ۳۵ هزار نظارت و بازرسی از مراکز اقامتی، خدماتی و رفاهی صورت گرفته؛ گفت: از این تعداد ده هزار بازدید از مراکز اقامتی یازده هزار بازدید از رستورانها و خدمات بین راهی سه هزار و پانصد نظارت از دفاتر خدماتی و مابقی نیز از اماکن ا قامتی موقت رخ داده است همچنین براساس این نظارتها صدو ده مرکز اقامتی، رفاهی و خدماتی به دلیل تخلفات تعطیل یا فعالیت آنها تعلیق شده است.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه در مدت اعلام شده سی و میلیون و نه هزار و پانصد نفر از مراکز تاریخی و گردشگری بازدید کرده‌اند؛ اعلام کرد باتوجه به نامگذاری سال جدید توسط مقام معظم رهبری کمیته ویژه‌ای در سازمان میراثفرهنگی به منظور چگونگی تحقق منویات رهبری در سال جدید با رویکرد توسعه اقتصادی و فرهنگی براساس ظرفیت‌های موجود در سازمان تشکیل می‌شود.

وی درباره نحوه شمارش اقامتی چادرهای مسافرتی به خبرنگاران گفت: ما در این مدت اقامتهای موقتی را که در کمپ‌های شهرداری و هلال احمر و یا اماکن شهرداری‌ها دایر بود را شمارش کرده‌ایم. شمارش تمامی چادرهای مسافرتی در شهرها امکان پذیر نیست. در واقع خارج از این کمپ موقت و پارکها نتوانستیم آمار بگیریم.

وی ادامه داد: از حدود ۵۷ میلیون نفر شب اقامت میانگین اقامت را اگر جهار روز در نظر بگیریم در مجموع نوروز ۹۳ چهارده یا ۱۵ میلیون سفر صورت گرفته است.

سلطانی فر در پاسخ به برنامه سازمان در سال جاری نسبت به پژوهشکده باستان شناسی به خبرنگاران گفت: در سازمان میراثفر هنگی، سالهاست که خیلی از مسائل خوابیده یا نابود شده است. امیدواریم بسیاری از این موارد را احیا کنیم که از جمله پژوهشکده سازمان است که به دلیل اتخاذ تصمیمات غلط دجار صدمات سنگین شده است.

وی درباره آمار گردشگری خارجی در نوروز ۹۳ گفت: این آمار ۲۰ فروردین اعلام می‌شود چراکه هنوز بسیاری از تورهای نوروزی ادامه دارد. البته ناگفته نماند تراز گردشگری در کشور ما منفی است و ما سه برابر آنچه را که به عنوان گردشگر خارجی به کشورمان وارد می‌شود خروجی داریم اگر چه براساس تفاهمات صورت گرفته در ۱ + ۵ و پذیرفتن حقوقمان در انرژی هسته‌ای تعاملات جدید شاهد ورود تورهای گردشگری خارجی پس از به روی کار آمدن دولت جدید هستیم که این مسئله در سال ۲۰۱۵ قطعاً رشد پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: از سال ۲۰۱۰ با محدودیت‌هایی که اعلام شد تعداد گردشگران خارجی کاهش یافت اما برای تحقق منویات رهبری افزایش درآمدهای ارزی و ایحاد اشتغال و همچنین نمایش هویت تاریخی و تمدن ایرانی باید فضا را برای گردشگران خارجی فراهم کنیم.

وی درباره امنیت گردشگری در کشور نیز اعلام کرد: اگر گردشگر توسط تورگردشگری به سفر برود، قابل کنترل است و ما می‌توانیم نظارتهای لازم را بر آن اعمال کنیم اما در صورت سفر انفرادی این امکان فراهم نیست. در مورد روی مین رفتن یک گردشگر باید بگویم ما نمی‌توانیم امنیت را در تمامی مناطق برقرار کنیم فرد گردشگر باید از مکانهایی بازدید کند که به عنوان مناطق امن و سفید مشخص شده است.

رئیس سازمان میراثفرهنگی با اشاره به کبمود هتل در شهرهای مانند تهران – شیراز – اصفهان گفت: تنها در کیش و مشهد دارای هتل‌های ۴ و ۵ ستاره هستیم با این وجود در نوروز امسال ظرفیت‌های هتلهای مشهد تنها ۷۵ درصد مورد استفاده قرار گرفت.

وی با بیان اینکه به دنبال آن هستیم به دولت پیشنهاد تعطیلات زمستانی را برای توسعه گردشگری در فصل زمستان را فراهم کنیم؛ گفت: با این پیشنهاد در تمام سال هتلها مورد بهره برداری قرار می‌گیرند. همچنین به دنبال آن هستیم براساس نیازمندی تعداد قابل توجهی هتل دو و سه ستاره در سال جاری ساخته شود.

وی همچنین در باره هزینه سفر در کشور اظهار داشت: قبول دارم که هزینه سفر در کشور بسیار بالا است به طوری که در مقایسه با هزینه سفر خارجه حتی گرانتر است. برای نمونه سفر به کیش و اقامت در هتل چند ستاره هزینه بالاتری از تورهای یک هفته‌ای به خارج از کشور دارد چراکه دارندگان هتلهای این کشور ترجیح می‌دهند خدمات ارزانتری را به گردشگران ارائه دهند اما هتلشان خالی نباشد.

سلطانی فر در ارتباط با ساماندهی زائران عراقی به کشور نیز گفت: عموماً این افراد به صورت انفرادی به کشور تردد می‌کند که مشکلات زیادی را ایجاد کرده‌اند به دنبال ایجاد کار گروه ویژه در سال جاری برای این افراد هستیم تا گردشگران عراقی را در قابل تور مسافرتی به کشور وارد کنیم تا از امنیت بیشتری برخوردار شوند و ما نیز نظارت بیشتری داشته باشیم.

وی همچنین درباره درآمد موزه‌ها در نوروز ۹۳ باتوجه به افزایش قیمت پاسخ صریحی نداد و گفت: قیمت بازدید موزه در کشور ما در مقایسه با سایر کشورها بسیار نازل است برای نمونه در کشور ترکیه یک گردشگر خارجی ۱۵۰ هزار تومان باید هزینه پرداخت کند درحالیکه یک فرد ترکیه‌ای از همین موزه با ۲۵ درصد می‌تواند بازدید کند. این در حالی است که هزینه نگه داشت موزه بسیار بالاست.

وی ادامه داد: درآمد حاصل از فروش بلیط بازدید از موزه‌ها به خزانه واریز و طی موافقتنامه صورت گرفته ۷۰ درصد آن وصول و به موزه‌ها پرداخت می‌شود.

وی همچنین با بیان این که در کشور یک میلیون سایت تاریخی و سی و هزار بنا تاریخی داریم؛ گفت: به دنبال آن هستیم تا به منظور احیا و مرمت این امکان تاریخی با بخش خصوصی وارد تعامل شویم.

سلطانی فر همچنین از بهره‌برداری مجدد از کتابخانه مرکز اسناد میراثفر هنگی خبر داد و گفت: این سازمان در بخش خصوصی نیروی انسانی و متخصص با مشکل مواجه است و باید فکری برای شود.

سلطانی فر در ارتباط با احداثسرویس بهداشتی برای توسعه گردشگری به ویژه گردشگری خارجی گفت: در زمان مدیریت گذشته دستور ساخت هزار سرویس بهداشتی در نقاط مختلف کشور صادر شد که در همین راستا دستور ساخت ۵۵۴ چشمه صادر شد اما متاسفانه به دلیل عدم مکان یابی مناسب بسیاری از این سرویس‌های بهداشتی نیمه کاره رها شده است و تنها زیر ۱۰۰ چشمه سرویس بهداشتی ساخته و راه‌اندازی شده است البته قبول دارم که ما در این بخش دچار ضعف هستیم.

سلطانی فر همچنین از ساماندهی یک گروه کارشناس حقوقی به منظور شناسایی اشیا تاریخی ایرانی که به صورت غیرقانونی از کشور خارج شده‌اند خبر داد و گفت: در همین راستا از تمامی ایرانیان داخل و کشور می‌خواهیم اطلاعات لازم را به سازمان ارائه دهند تا این اشیا تاریخی را شناسایی و با اقدامات گسترده حقوقی آنها را به کشور بازگردانیم.

وی همچنین از راه‌اندازی اتاق فکر سازمان میراثفرهنگی در یک ماه آینده خبر داد و گفت: به دنبال آن هستیم که اماکن تاریخی که ثبت جهانی شده‌اند را به صورت هیات امنایی مدیریت کنیم این مسئله در شش ماه آینده عملیاتی می‌شود.

وی همچنین در باره الواح هخامنشی با اشاره به تاریخچه خروج آنها از کشور گفت: اگر در دادگاه بعدی اعتراضی به حکم تحدید نظر شده وجود نداشته باشد که البته بعید می‌دانم؛ این الواح به کشور برمی‌گردند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز