خبرگزاری کار ایران

قائم مقام میراثفرهنگی در پاسخ به ایلنا؛

بزرگترها نسبت به مالکیت مجموعه‌ کاخ‌های نیاوران و سعدآباد تصمیم گیری کنند

بزرگترها نسبت به مالکیت مجموعه‌ کاخ‌های نیاوران و سعدآباد تصمیم گیری کنند
کد خبر : ۱۲۷۶۸۴

شعبه ۶ دادگاه متعلق به بنیاد مستضعفان است / پرونده طب سنتی ناقص است و مورد تأیید یونسکو نیست / من و مرحوم شیرازی پدر و مادر دلسوز میراثفرهنگی بودم.

ایلنا: قائم مقام سازمان میراثفرهنگی، گفت: قطعا بررسی مسئله مالکیت مجموعه کاخ‌های نیاوران و سعد آباد و اینکه بنیاد سند دارد یا نه، و مالکیت آن برعهده چه سازمانی است مشخص خواهد کرد که در کشور حتما بزرگترهایی وجود دارند تا در این باره تصمیم گیری کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، " مهدی حجت "، قائم مقام از رایزنی با دیوان عدالت اداری با حضور ۱۰ کارشناس در این دیوان خبر داد و گفت: با ایجاد رابطه مناسب میان سازمان با دیوان بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

وی درباره رأی دادگاه بدوی نسبت به صدور مالکیت کاخ های سعدآباد و نیاوران به خبرنگاران گفت: مطلب بسیار ساده است چراکه مخالفت با این امر قطعا مخالفت با دستور حضرت امام است. حضرت امام فرمانی به شورای انقلاب دادند که درباره مجموعه اموال شاه تصمیم گیری کند این شورا تصمیم گرفت دو کاخ سعدآباد و نیاوران در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد وقت که مسئولیت موزه ها را برعهده داشت، قرار گیرد و به عنوان کاخ موزه از آن استفاده شود. ما معتقدیم طبق قانون باید مجموعه کاخ های سعدآباد و نیاوران در اختیار سازمان قرار گیرد این موضوع نگران کننده نیست و جای بحثهم ندارد و مالکیت و بهره برداری آن توسط سازمان میراثفرهنگی بسیار روشن است.

شعبه ۶ دادگاه متعلق به بنیاد مستضعفان است

قائم مقام سازمان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا مبنی براینکه بنیاد مستضعفان در مصاحبه ای اعلام کرده است که اسناد این کاخ ها به نام این بنیاد است و رأی شعبه ۶ دادگاه نیز بر این مالکیت تأکید و حتی اداره آن را نیز به بنیاد واگذار می کند گفت: اگر اسنادی دارید اعلام کنید. دادگاهی که این رأی در آن صادر شده است متعلق به بنیاد است آنچه که ما می دانیم این است که شورای انقلاب این دو مجموعه را به وزارت وقت علوم داده است.

وی ادامه داد: قطعا بررسی این مسئله و اینکه بنیاد سند دارد یا نه، و مالکیت آن برعهده چه سازمانی است مشخص خواهد شد در کشور حتما بزرگترهایی وجود دارند که در این باره تصمیم گیری کنند.

حجت درباره اطلاعات دقیق از کشف بخش جدیدی در مجموعه تخت جمشید نیز گفت: اطلاعات منتشر شده است اما به صورت رسمی گزارش باستان شناسان اعلام نشده تا بتوانم اطلاعات را به شما ارائه دهم.

وی درباره تشکیل دادگاه ویژه میراثفرهنگی نیز گفت: این کار نیازمند کارشناس است تاکنون میراثکارشناسانی در دادگاه ها نداشته است و با رایزنی با رئیس دیوان عدالت اداری قرار شده است بخش های مختلف از کارشناسان میراثاظهار نظر شود.

معاون میراثفرهنگی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی براینکه شما خود را پدر معنوی سازمان میراثمی دانید پس چرا در هشت سال گذشته نسبت به آن بی توجه بوده اید گفت: من در سالهای گذشته در انجمن ایکوموس که یک NGO جهانی و زیر نظر یونسکو است، عضو بودم که در آن هزار نفر از کارشناسان میراثفرهنگی عضو هستند و من را بعنوان رئیس انتخاب کردند. در این مدت بارها از شنیدن اقدامات مسئولان وقت میراثعصبانی می شدیم و گاهی خون به چشممان می آمد اما ازآنجا که این سازمان همانند یک گیاه باریک شده بود ناچار بودیم تحمل کنیم چرا که کوچکترین واکنش، ما را به جاسوسی برای خارجیان متهم می کرد و مشکل ساز می شد.

من و مرحوم شیرازی پدر و مادر دلسوز میراثفرهنگی بودم

وی ادامه داد: ناچار بودیم با آرامش برخورد کنیم تا بتوانیم در شرایط کنونی این سازمان را به سرمنزل مقصود برسانیم. اما کسانی این مطلب را می گویند که به پدر بودن من شک دارند در سالهای گذشته من و مرحوم شیرازی همانند یک پدر و یک مادر دلسوز در مجموعه میراثفرهنگی فعالیت می کردیم.

حجت درباره انتصاب مدیران در استان ها نیز گفت: این انتصابات قطعا براساس مطالعه رزومه خواهد بود همانطور که دیدید رئیس سازمان در حوزه تخصصی افرادی را انتخاب کردند که تخصص لازم را داشتند و تنها در سایر بحثهای عمومی از کسانی که امینشان در سالهای دور بوده است استفاده کرده است. من نیز تمام تلاش خود را کرده ام که در حوزه میراثاز کسانی استفاده کنم که تخصص لازم را داشته باشند اجازه دهید دو ماه دیگر بگذرد تا ببینید چه انتصاباتی صورت می گیرد.

چشم من نسبت به میراثعاشقانه است

قائم مقام سازمان میراثاظهار کرد: اینکه می گویند من نسبت به میراثتعصب دارم باید بگویم چشم من نسبت به میراثعاشقانه است و تنها راه برون رفت از مسائل کنونی را توجه به فرهنگ یعنی میراثمی دانم. شعار نه شرقی نه غربی امام راحل یعنی اینکهبه خودمان توجه داریم و این یعنی میراثفرهنگی باید در صدر قرار گیرد.

توریسم به ایران همراه با قرص ضد ادرار وارد شود

رئیس سازمان میراثفرهنگی با اشاره به اینکه در خارج نسبت به توریسم ایران می گویند توریسم به ایران همراه با قرص ضد ادرار وارد شود تأکید کرد: این مطلب نشان می دهد که ما زیرساخت های لازم را نداریم و با این جو در خارج از ایران مواجه هستیم که از توریسم می خواهیم به دلیل نبود امکانات لازم بین دو شهر حتما این قرص را همراه خود داشته باشند.

حجت تأکید کرد: اگر می خواهیم شاهد افزایش توریسم در کشور باشیم باید به میراثفرهنگی توجه کنیم گفت: گردشگری روی شانه های میراثقرار دارد اگر می خواهیم شاهد افزایش توریسم باشیم باید زمان دهیم و زیرسازی های لازم را انجام دهیم تا بتوانیم در آینده شاهد افزایش توریسم درکشور باشیم.

وی با بیان اینکه ما در بخش گردشگری سلامت و زیارت موفق هستیم اما در حوزه فرهنگی نه تصریح کرد: دلیل این است که ما به خوبی نتوانسته ایم آثار میراثفرهنگی خود را معرفی کنیم چرا که زیرساخت نداریم و در معرفی آثار خود کمکاری کرده ایم. برای نمونه در موزه ها به درستی اطلاعات در دست بازدیدکننده وجود ندارد واین گونه می شود که موزه های ما قادر به پرداخت حداقل هزینه های جاری خود نیستند. اگر از امروز شروع کنیم شاید بتوانیم در دو سال آینده گامی را به جلو ببریم.

حجت در ادامه از همکاری با سازمان اوقاف به منظور حفظ آثار تاریخی خبر داد و گفت: در جلسه ای که با شورا و شهرداری تهران داشتیم قرار شد ۴۰۰ هکتار مرکز شهر تهران با کمک شهرداری به صورت ویژه رسیدگی شود همچنین نسبت به بافت های فرسوده تاریخی نیز تصمیم گیری شد.

حجت در ادامه از همکاری با سازمان اوقاف به منظور حفظ آثار تاریخی خبر داد و گفت: در جلسه ای که با شورا و شهرداری تهران داشتیم قرار شد ۴۰۰ هکتار مرکز شهر تهران با کمک شهرداری به صورت ویژه رسیدگی شود همچنین نسبت به بافت های فرسوده تاریخی نیز تصمیم گیری شد.

تشکیل کمیسیون ملی ثبت میراثناملموس

وی از تشکیل کمیسیون ملی ثبت میراثناملموس با حضور وزارت خانه ها و دستگاه های متولی خبر داد و گفت: نخستین جلسه آن در دو هفته آینده برگزار خواهد شد.

معاون میراثفرهنگی با بیان اینکه در پرونده چوگان تلاش های زیادی صورت گرفت افزود: متأسفانه ۸ ماه این پرونده روی آنتن بود و اقدامی برای آن صورت نگرفت. اما با تلاش های انجام شده موفق شدیم پرونده چوگان را تغییر دهیم تا آنچه ثبت جهانی می شود پرونده چوگان با اسب قره داغ برای جمهوری آذربایجان باشد ما نیز این فرصت را داریم که چوگان را برای خود ثبت کنیم و این پرونده را در سال ۲۰۱۵ به یونسکو ارائه می‌دهیم.

حجت با اشاره به اینکه پیش از این لیستی با ۱۱ عنوان برای یونسکو ارسال شده است گفت: ما نیز لیستی را براساس اولویت های مورد نظر تهیه کرده ایم که آن را به یونسکو ارائه می دهیم. باید دقت داشته باشیم که میراثناملموسی که نسبت به آنها طمع وجود دارد را شناسایی و نسبت به ثبت آنها تلاش کنیم.

وی درباره حفظ حریم توس نیز به خبرنگاران گفت: سند بالادستی طوس مجموعه فرمایشات رهبری است که به استناد به این سند حتما نسبت به رعایت حریم آن اقدام می شود. اگر هم حریم آنجا رعایت نشده است تنها به دلیل آن بوده است که کسی نبود که به بومیان آنجا بگوید حریم را رعایت کنند. با توجه به اینکه استاندار توسط همکاری لازم را دارد قطعا درسال آینده شاهد تغییرات اساسی در طوس خواهیم بود.

حجت درباره حریم باغ نادری مشهد نیز گفت: در این باره مطابق قانون عمل خواهد شد همینجا اعلام می کنم اگر به هر دلیلی مدیری خلاف قانون اجازه ساخت و ساز در کنار آثار و بناهای تاریخی را صادر کرده باشد از آنجا که این مدیر از نظر حقوقی متخلف است از این رو این کار باید متوقف شود. اما به دلیل هزینه کردن شخص مالک پروژه مسائل حقوقی مطرح است که باید به آن پرداخته شود.

پرونده طب سنتی ناقص است و مورد تأیید یونسکو نیست

قائم مقام سازمان درباره پرونده طب سنتی ایران نیز گفت: این پرونده ناقص است و مورد تأیید یونسکو نیست قرار شده است این پرونده مورد بازنگری قرار گیرد و از آنجا که موضوع طب سنتی موضوع گله گشادی است بهتر است در ارائه آن به یونسکو دقت لازم را داشته باشیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز