خبرگزاری کار ایران

یک کارشناس محیط زیست در گفت‌وگو با ایلنا:

بالا بردن سطح انتظار از سازمان حفاظت محیط زیست اشتباه است

بالا بردن سطح انتظار از سازمان حفاظت محیط زیست اشتباه است
کد خبر : ۱۲۰۵۷۶

نداشتن نگاه سیاسی به مسائل زیست‌محیطی و تخصص گرایی و استفاده از سایر ظرفیت‌های کار‌شناسی در این حوزه ضروری است. هرچند یکی از مشکلات حوزه محیط‌ زیست پدیده منتقدین فصلی درون سازمانی و برون‌سازمانی است که با تغییر مدیریت‌ها دچار تغییر موضع می‌شوند.

ایلنا: یک کارشناس محیط زیست معتقد است که با وجود مشکلات زیست محیطی که کشور با آن دست به گریبان است بالا بردن سطح انتظار از رییس سازمان محیط زیست اشتباه است.

" روح‌الله باقری " کار‌شناس محیط‌ زیست درباره چالش‌های پیش روی مدیریت جدید محیط‌ زیست کشور به خبرنگار ایلنا گفت: سازمانی که اکنون تحویل مدیریت جدید شده است ویرانه نیست اما قطعاً نمی‌توان آنرا بهشت هم دانست.

وی ادامه داد: در بررسی و نقد منصفانه در حوزه محیط‌زیست باید توجه داشته باشیم که سازمان حفاظت محیط‌زیست نهادی است که با کمبود بودجه و نیرو روبروست و اهرم‌های قانونی تأثیرگذار در اختیار ندارد بنابراین در این شرایط طبیعتاً نمی‌تواند کارایی مناسبی در جهت تحقق اصل ۵۰ قانون اساسی داشته باشد. هر چند که هنر مدیران موفق نیز عملکرد بهینه در شرایط سخت است.

این فعال محیط‌ زیست افزود: هر کار‌شناس منصفی که با حوزه محیط‌زیست آشنایی داشته باشد اذعان می‌کند که سازمان محیط‌زیست نیاز به تغییر ساختار و عملکرد دارد اما این کار هم یک شبه امکان‌پذیر نیست بنابراین نباید در این مقطع سطح انتظارات از رییس سازمان را بالا برد.

وی خاطرنشان کرد: امکان دارد برخی جریان‌ها و افراد که شاید موافق حضور مدیر جدید سازمان در این نهاد نبودند و قبل ازاین به دلایلی از جمله نداشتن گزینه مناسب و جذاب نبودن حوزه محیط‌زیست برایشان به موضوع انتخاب رییس سازمان ورود نکرده بودند با بالا بردن سطح انتظارات از مدیر جدید سازمان و برجسته سازی مشکلات و موضوعات زیست‌محیطی به دنبال زیر سؤال بردن این انتخاب ریس جمهور باشند.

این کار‌شناس محیط‌زیست تصریح کرد: دلسوزان واقعی محیط‌زیست وامدار هیچ جریان و گروهی نیستند اما دقت بیشتر ایشان در انتخاب موضع و روش انتقاد باعثمی‌شود که اعلام مواضع کار‌شناسی آن‌ها مورد سو استفاده جریان‌های خاص نگردد.

باقری افزود: همانطور که طبق وعده داده‌شده توسط رییس‌جمهور قرار است دریک دوره‌ زمانی، بخش‌های مختلف گزارشی تهیه و ارائه دهند لزوم دقت در گزارش ارائه‌شده توسط سازمان بیش از بیش احساس می‌شود.

به گفته وی البته ‌‌نهایت شفافیت در تهیه این گزارش باید اعمال شود. چرا که هر گونه سفید نمایی و ارائه اطلاعات دور از واقعیت سبب می‌گردد تا در انتخاب نقطه آغاز برای تغییر اشتباه محاسباتی صورت گیرد و در نتیجه دولت به اهداف تعیین‌شده دربرنامه‌های ارائه‌شده نرسد.

این کار‌شناس محیط‌زیست تصریح کرد: نداشتن نگاه سیاسی به مسائل زیست‌محیطی و تخصص گرایی و استفاده از سایر ظرفیت‌های کار‌شناسی در این حوزه ضروری است. هرچند یکی از مشکلات حوزه محیط‌زیست پدیده منتقدین فصلی درون سازمانی و برون‌سازمانی است که با تغییر مدیریت‌ها دچار تغییر موضع می‌شوند و بعضاً با دادن آدرس‌های غلط و ایجاد آلودگی اطلاعاتی در فضای رسانه موجب عدم دریافت پیام توسط مخاطبین و در نتیجه عدم واکنش مناسب نسبت به رویدادهای زیست‌محیطی می‌شوند.

وی ادامه داد: البته مدیریت جدید سازمان با توجه به دوره قبلی حضور در سازمان و عضویت در شورای شهرتهران و رصد فعالیت‌های زیست‌محیطی و اتفاقات و اظهارنظرها در این فاصله زمانی کاملاً نسبت به این موضوع اشراف و شناخت کافی دارد اما اصحاب رسانه نیز می‌توانند با شفاف‌سازی فضای رسانه‌ای در مباحثزیست‌محیطی به کمک مدیر جدید سازمان بیایند.

روح‌الله باقری در پایان تاکید کرد: در این شرایط بالا بردن سطح انتظار از رییس سازمان اشتباه است و در این برهه حساس همه دوستان محیط‌زیست در سطح کشور لازم است که به کمک مدیریت جدید سازمان آمده و با ارائه منصفانه نقاط ضعف، مشکلات و کمبود‌ها و عرضه راهکارهای عملی و اجرایی این نهاد را در‌ شناختی بومی و بهتر از وضعیت فعلی محیط‌ زیست یاری کنند.

به اعتقاد این کارشناس محیط زیست؛ رییس جدید سازمان نیز باید با ایجاد کانال ارتباطی مستقیم و پویا با خود سازوکاری جدا از روندهای فعلی موجود در سازمان که در حال اجراست بستر مستقلی را برای انتقال نظریات همه کار‌شناسان از سراسر کشور فراهم کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز