خبرگزاری کار ایران

فعال محیط زیست درگفتگو با ایلنا:

ظروف پلاستیکی، حاصلخیزی زمین‌های کشاورزی را از بین می‌برند

ظروف پلاستیکی، حاصلخیزی زمین‌های کشاورزی را از بین می‌برند
کد خبر : ۱۲۰۲۴۰

سال ۸۹ که نظرسنجی کردیم حدود ۹۰ تا ۹۲ درصد مردم اعلام کردند از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی استفاده می‌کنند / ظروف یکبار مصرف پلاستیکی اگر در محیط زیست‌‌ رها شوند ۵۰۰ سال ماندگاری دارند که باعثمی‌شود زمین‌های کشاورزی حاصلخیزی خود را از دست بدهند.

ایلنا: یک فعال محیط زیست با اشاره به مصرف زیاد ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در ایام محرم گفت: با توجه به ماندگاری ۵۰۰ ساله ظروف یکبار مصرف پلاستیکی؛ رها کردن این ظروف در محیط زیست‌‌ باعثمی‌شود زمین‌های کشاورزی حاصلخیزی خود را از دست بدهند.

حسین عبیری گلپایگانی در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ در مورد میزان استفاده از ظروف پلاستیکی در ایام محرم گفت: سال ۸۹ که دراین زمینه نظرسنجی کردیم حدود ۹۰ تا ۹۲ درصد مردم اعلام کردند از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی استفاده می‌کنند اما امسال درنظرسنجی مشخص شد که این آمار به حدود ۷۲ درصد رسیده است.

وی تصریح کرد: به هیئت‌های عزاداری توصیه می‌کنیم چنانچه از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی استفاده می‌کنند آن‌ها را دور نریزند و به مراکز بازیافت بدهند زیرا چندین بار می‌شود از آن‌ها استفاده کرد.

گلپایگانی با تاکید براینکه استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی مشکلات اساسی ایجاد می‌کند، افزود: به منظور سلامت عزاداران غذا یا نوشیدنی داغ نباید در داخل این ظروف ریخته شود و وزارت بهداشت نیز بیش از چند بخش نامه صادرکرده است که هئیت‌های عزاداری نباید از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی برای غذا و نوشیدنی داغ استفاده کنند.

این فعال محیط زیست ادامه داد: اگر این ظروف در محیط زیست‌‌ رها شوند ۵۰۰ سال ماندگاری دارند که این باعثمی‌شود زمین‌های کشاورزی حاصلخیزی خود را از دست بدهند.

وی به طرح حذف و سازمان دهی ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در مراسم‌های ملی و مذهبی اشاره کرد و افزود: سال ۸۶ این طرح را به کمیته محیط زیست شورای شهر تهران ارائه دادیم و بعد جلساتی با حضور سازمان تبلیغات اسلامی ستاد امور مساجد، وزارت بهداشت، ستاد محیط زیست، دانشکده‌های علوم پزشکی، نمایندگان تولید کننده ظروف پلاستکی و گیاهی و همچنین فعالان محیط زیست با این محور برگزار شد.

گلپایگانی خاطرنشان کرد: همچنین مصوبه‌ای در شورای شهر به تصویب رسید که شهرداری تهران را ملزم به تغییر الگو و کاهش مصرف ظروف و محصولات یکبار مصرف پلاستیکی و جایگزین کردن مواد قابل بازیافت غیرپلاستیکی در کلیه مراکز وابسته به شهرداری تهران می‌کرد.

وی با اشاره به اینکه همزمان وزارت بهداشت چندین مصوبه در این راستا ابلاغ کرد، افزود: سازمان محیط زیست نیز پیگیر کار شد تاسرانجام دولت مصوبه‌ای داد که براساس آن تمام دستگاه‌های اجرایی موظف شدند ظرف ۶ ماه بعد از ابلاغ این مصوبه نسبت به جایگزینی ظروف یکبار مصرف گیاهی و زیست تجزیه پذیر بجای ظروف یکبار مصرف پلاستیکی پلیمری در کلیه واحدهای تهیه، طبخ و عرضه مواد غذایی اقدام کنند.

گلپایگانی افزود: معاونت برنامه ریزی معاونت برنامه ریزی نظارت و راهبردی رئیس جمهور نیز موظف شد اعتباری برای آن تهیه کند.

به گفته وی؛ وزارت صنایع و معدن نیز قرار شد با بانک‌ها هماهنگ کند تا به افرادی که می‌خواهند ظروف یکبار مصرف گیاهی تولید کنند؛ تسهیلات بانکی کم بهره بدهند و صدا و سیما نیز قرار شد کار فرهنگی در این زمینه انجام دهد.

این فعال محیط زیست یادآورشد: با هیئت‌های عزاداری هم صحبت کردیم تا در ایام محرم به جای استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی از ظروف دائمی یا ظروف یکبار مصرف گیاهی استفاده کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا همه این اقدامات انجام شد، افزود: خیر، هنوز ظروف پلاستیکی خیلی زیادی در جامعه مصرف می‌شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز