رئیس مجلس در نخستین همایش فرصت های سرمایه گذاری استان مازندران:
صندوق توسعه ملی به بخش خصوصی اختصاص پیدا کند
سمت گیری کشور به سمت اقتصاد مردمی است / ائتلاف برای مبارزه با داعش به شوی امنیتی شباهت دارد / نباید به بهانه تخریب محیط زیست از سرمایه گذاری در استان مازندران کناره گیری کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه بانک ها باید در خدمت تولید باشند، گفت: صندوق توسعه ملی باید به بخش خصوصی اختصاص پیدا کند و نباید بخش دولتی از آن استفاده کند هر چند که هنوز استفاده درستی از آن در بخش تولید صورت نگرفته است.
به گزارش ایلنا، علی لاریجانی امروز(پنجشنبه ۱۷ مهر) در سفر خود به استان مازندران در نخستین همایش فرصت های سرمایه گذاری استان مازندران که در مجتمع نفت محمودآباد برگزار شد، گفت: به تمام دست اندرکاران و مبتکران برگزاری این همایش تبریک می گویم چرا که باید زمینه های سرمایه گذاری در استان مازندران به خوبی فراهم شود و توصیه می کنم که بحثهای این چنینی برای سرمایه گذاری بیشتر جدی گرفته شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید فضای کسب و کار تسهیل شده و قوانین مورد نظر در این بخش مدون شود واینگونه همایش ها نباید حالت رکود پیدا کند.
وی تصریح کرد: برخی از مشکلات در کشور وجود دارد که تولید را با مشکل مواجه کرده است رویکرد حال حاضر این است که به بخش تولید باید توجه بیشتری شود، هم اکنون دولت لایحه ای را به مجلس در بحثخروج از رکود ارائه داده و برخی از موارد قانونی برای خروج از رکود در کمیسیون های مختلف مجلس در حال بررسی است، البته بخش خصوصی با مجلس ارتباط بسیار خوبی دارد و پیشنهادهای بسیاری در این زمینه مدون شده است.
لاریجانی با بیان اینکه امروز ایران شرایط خوبی برای تولید در سطح ملی دارد، گفت: در ادوار پس از انقلاب مشکلات بسیاری در بخش تولید وجود داشت و یکی از این مشکلات مدیریت های غلط و سبک های مدیریتی اشتباه در دولت های گذشته بود که کمتر به بخش تولید توجه می کردند.
سمت گیری کشور به سمت اقتصاد مردمی است
رئیس مجلس تصریح کرد: البته زمانی هم نگاهی تاحدودی سوسیالیستی در کشور وجود داشت که آن هم مشکلات بسیاری را برای بخش تولید به وجود آورد اما ما امروز از تمام این شرایط عبور کرده ایم و سیاست های بسیاری در کشور تدوین شده و ازسوی مقام معظم رهبری این سیاست ها ابلاغ شده است به عنوان مثال قانون اصل ۴۴ تدوین و ابلاغ شد اما به خوبی مورد اجرا قرار نگرفت و در بسیاری از شرایط با روح قانون فاصله بسیار زیادی داشت بنابراین اشکالات بسیاری وجود دارد و باید این اشکالات اصلاح شود اما سمت گیری اکنون کشور به سمت اقتصاد مردمی است و این مورد را باید حمایت کنیم.
وی تأکید کرد: البته در مجلس هم چندین قانون برای تسهیل فضای کسب و کار تصویب شد و باید اشاره کرد که بخش خصوصی باید زنده باشد و در جلسات بسیاری در مجلس این موضوع مورد بحثقرار گرفت که نماینده بخش خصوصی هم باید درکنار نماینده بخش دولت در صحن پارلمان حضور داشته باشد.
لاریجانی افزود: شرایط کشور، متمرکز بر این است که اقتصاد از بخش دولتی خارج شده و در اختیار مردم قرار گیرد تا رقابت ها به وجود آید زیرا عدالت زمانی به وجود می آید که رقابت در کشور وجود داشته باشد و از این ظرفیت باید به طور دقیق استفاده شود.
رئیس مجلس با بیان اینکه به نیروی انسانی متخصص در کشور باید اهمیت داد افزود: توجه به نیروی انسانی متخصص و گسترش دانشگاه ها در سطح کشور ظرفیت مهمی برای توجه به بخش تولید است و اگر در این بخش سرمایه گذاری نشود اتلاف منابع به وجود می آید بنابراین اگر امروز بحثاقتصاد مقاومتی در کشور مطرح است باید به نیروی انسانی متخصص و سرمایه گذاری در این بخش توجه شود از این رو صیانت از نیروی متخصص به معنای کار دادن و میدان دادن به این افراد است.
لاریجانی ادامه داد: در حال حاضر میزان بسیار زیادی پزشک و مهندس متخصص در کشور وجود دارد که آماده کار هستند و باید زمینه های اشتغال و کار برای آنها فراهم شود البته نکته دیگر امنیت جمهوری اسلامی ایران است، این امنیت هیچ گاه ناپایدار نیست باید گفت که شرایط ایران در سه دهه گذشته مشکلات بسیاری داشته است و گاهی شرایط سختی در منطقه وجود داشته اما امنیت ایران در شرایط پایداری بوده است.
وی افزود: در بسیاری از شرایط سخت ترین اقدامات تروریستی در داخل ایران با تدبیر و قدرت کنترل شده و امنیت برقرار شده است و بسیاری از متخصصان امنیتی غرب بارها بر این نکته تأکید کردند که ایران ثبات امنیتی دارد و می تواند تأثیرگذار در امنیت منطقه باشد.
ائتلاف برای مبارزه با داعش به شوی امنیتی شباهت دارد
وی گفت: ائتلافی که در حال حاضر برای مبارزه با گروهک تروریستی داعش در منطقه به وجود آمده بسیار شباهت به شوی امنیتی دارد و آنها به جای آنکه با گروهک چریکی داعش برخورد صحیحی داشته باشند تنها آنها را بمباران می کنند مگر می شود که با بمباران این گروهک تروریستی را از بین برد به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران این حرکت را جدی نگرفته است اما ما در مبارزه با داعش حرف های بسیاری داریم و اگر ایران در مبارزه با تروریست به عراق ورود نمی کرد شرایط این کشور بسیار نامساعد می بود.
رئیس مجلس گفت: از سوی دیگر همگرایی و همفکری در درون کشور برای آبادانی تا حد زیادی وجود دارد و همفکری بسیاری برای حمایت از بخش تولید میان قوای سه گانه و نخبگان وجود دارد که این روند باید ادامه پیدا کند بنابراین آینده ایران به سمت تولید بیشتر حرکت می کند و اگر مشکلی وجود داشته باشد باید شرایط مساعد فراهم شود.
وی با بیان اینکه امروز بانک ها باید در خدمت تولید باشند تصریح کرد: در قانون برنامه تأکید شد که صندوق توسعه ملی باید به بخش خصوصی اختصاص پیدا کند و بخش دولتی نباید از آن استفاده کند اما هنوز استفاده درستی از این صندوق برای بخش تولید صورت نگرفته است بنابراین باید به بخش خصوصی توجه شود و بانک ها باید خود را موظف کنند که به تولید توجه بیشتری داشته باشند البته برخی از تولیدکنندگان به دلیل برخی از مشکلات معوقاتی به بانک ها دارند که بانک ها نباید آنها را زمین گیر کنند هر چند که برخی از افراد در این بین به بهانه تولید سوء استفاده های بسیاری دارند که باید با آنها برخورد جدی شود.
لاریجانی ادامه داد: بنابراین به استانداران و مدیران اجرایی توصیه می کنم که به تولیدکنندگان توجه بیشتری داشته باشند و از آنها حمایت کنند.
رئیس مجلس گفت: برخی از مسائل و مشکلات وجود دارد که قوه قضائیه و مجریه باید با کمک همدیگر این مسائل را حل کنند و در جلسه اخیر میان دولت و مجلس به این موضوع تأکید شد که استاندارن باید میان تولیدکنندگانی که با مشکل روبرو شده وسوء استفاده کنندگان تفکیک قایل شوند.
نباید به بهانه تخریب محیط زیست از سرمایه گذاری در استان مازندران کناره گیری کرد
لاریجانی افزود: استان مازندران مزیت های بسیاری دارد و سرمایه گذاری در این استان باید جدی گرفته شود. مازندران یک مرکز ثقل برای مواد غذایی کشور است و باید از آن صیانت شود تا محصولات از این طریق افزایش پیدا کند اما مشکلات بسیاری هم وجود دارد که نمی توان از آن چشم پوشی کرد از سوی دیگر استان مازندران آب بسیار خوبی دارد و باید از صنایع آب در زمینه فولاد و پتروشیمی استفاده شود.
وی تأکید کرد: یکی از مزیت های استان مازندران دریای خزر است و باید در زمینه پتروشیمی، نفت و گاز سرمایه گذاری های خاص شود و نباید به بهانه تخریب محیط زیست از سرمایه گذاری در این استان کناره گیری کرد هر چند که این موضوع باید با مکانیزم درست انجام شود بنابراین وزارت نفت می تواند در این زمینه بسیار کمک کننده باشد.
لاریجانی گفت: گردشگری در استان مازندران هم شرایط بسیار خوبی دارد و نباید این ظرفیت مازندران را برای تولید از بین ببریم متاسفانه بسیار دیده شده که زمین های برنج کاری در استان مازندران برای تبدیل به ویلا از بین می رود در حال حاضر که برنج از خارج به داخل کشور وارد می شود چرا باید زمین های کشاورزی را از بین ببریم.
سخت گیری در زمان رکود برای افزایش مالیات استراتژی غلطی است
رئیس مجلس افزود: از جنگل در مازندران هم باید صیانت کرد البته یکی دیگر از مشکلات این استان زباله ها است که سیمای این منطقه را تحت تأثیر قرار داده، به دلیل سطح آبهای زیرزمینی ونزدیکی بخش های شهری و روستایی به هم باید مشکل زباله را حل کنیم و این موضوع یکی از اولویت های ما قرار دارد بنابراین با راه اندازی راه آهن قزاقستان به ایران و حلقه های بسیار خوب استان مازندران شرایط برای پیشرفت این کشور بسیار فراهم است.
وی با بیان اینکه تولید بسیاری در مازندران در روستاهای این استان صورت می گیرد تصریح کرد: اگر روستاها شرایط خوبی برای ارتقاء اقتصاد نداشته باشند خالی شده و مردم به شهرها مهاجرت می کنند از این رو باید ساز و کار درست و عقلانی برای زمین های کشاورزی و توجه به معادن در روستاها وجود داشته باشد چرا که وقتی معادن گسترش پیدا می کند اشتغال و آبادانی افزایش پیدا می کند بنابراین باید موتور تولید راه اندازی شود تا بتوان مالیات را اخذ کرد.
تاکید بر مشخص شدن متولی توسعه روستاها
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در شرایط حال حاضر کشور، رکود وجود دارد و باید رکود ازبین برود تا مالیات ها افزایش پیدا کند بنابراین سخت گیری در زمان رکود برای افزایش مالیات استراتژی غلطی است از این رو روستاها احتیاج به نگاه دقیق تری دارند و اگر متولی برای توسعه روستاها به وجود نیاید مشکلات ادامه پیدا می کند.