نوین:
انتقال پایتخت نیازمند همافزایی و همکاری نهادها و ریسکپذیری مسئولان است/ سایه سنگین ناترازی انرژی روی تهران

ناظر مجلس در شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و انتقال پایتخت، با اشاره به ضرورت انتقال پایتخت به دلیل بحرانهای پیشرو از جمله ناترازی انرژی گفت: کشورهای موافق در این زمینه باید مورد مطالعه کارشناسی قرار گرفته و با محوریت ساماندهی، تمرکز زدایی و تراکمزدایی مرحله به مرحله طرح انتقال پایتخت اجرایی شود.
به گزارش ایلنا، علیرضا نوین در تشریح نهمین جلسه کارگروه تخصصی شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکز زدایی از تهران با محوریت آخرین مطالعات پیشنویس سند سیاستگذاری انتقال پایتخت به گزارش نمایندگان وزارتخانههای راه و شهرسازی، کشور، ستاد کل نیروهای مسلح، شورای شهر و شهرداری تهران، سازمان برنامه و بودجه، معاونت عمرانی استانداری تهران و البرز، سازمان پدافند غیرعامل، سازمان اداری و استخدامی کشور و کارشناسان مربوطه اشاره کرد و گفت: این طرح در دو دههی اخیر بهدلیل عدم ریسکپذیری و قدرت تصمیمگیری مدیران روی زمین مانده است.
ناظر مجلس در شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و انتقال پایتخت، گفت: با توجه به شرایط تهران، ناترازیها و بحرانهای پیشرو در حوزه انرژی در این استان، انتقال پایتخت ضرورت دارد. حسب فرمایش رهبر معظم انقلاب عدم تصمیمگیری و ترک فعل، از جمله خطرناکترین مسائل مدیریت است که نباید دچار آن شد. طرح انتقال پایتخت همافزایی و همکاری میان نهادها و ریسکپذیری مسئولان را میطلبد وگرنه راحتترین کار برای مدیران عدمتصمیمگیری و رضایت به وضعیت موجود است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصمیم قاطع رئیسجمهور برای توسعه سیاست دریا محور و انتقال پایتخت، تصریح کرد: باید متولیان امر برای پیشبرد طرح از مدیران مستعد، شجاع و تصمیمگیر استفاده کنند در غیر اینصورت با توجیههای بیاساسِ بر پایه رفع تکلیف، این جلسات برگزار اما در عمل اقدامی صورت نخواهد گرفت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تجربههای موفق جهانی برای انتقال پایتخت در کشورهایی همچون برزیل، مالزی، فیلیپین، قزاقستان، گرجستان، مکزیک، اندونزی، مصر و... باید مورد مطالعه کارشناسی قرار گیرد و با محوریت ساماندهی، تمرکز زدایی و تراکمزدایی مرحله به مرحله طرح انتقال پایتخت اجرایی شود.