خبرگزاری کار ایران

لاریجانی در دانشگاه عالی دفاع ملی:

واردات بی‌رویه از سال ۸۴ تا ۹۱ ما را دچار چالش اساسی کرد

واردات بی‌رویه از سال ۸۴ تا ۹۱ ما را دچار چالش اساسی کرد
کد خبر : ۲۰۷۷۰۹

در کشور ما درباره جنگ سوالات خاصی وجود دارد از جمله آنها فتح خرمشهر و اقدام ما بعد از آن و چگونگی خاتمه جنگ است که گاهی طرح این موضوعات با نظرات سلیقه‌ای نیز عجین می‌شود و جا دارد از اینجا تحقیق خوب و واقع‌بینانه‌ای درباره این موضوعات شکل بگیرد.

رییس مجلس با بیان اینکه قدرت‌های منطقه تصمیم گرفتند گاهی با سرکوب و خاک پاشی تحولات را سرکوب کنند، گفت: حرکت دموکراسی خواهی در منطقه زنده است

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی لاریجانی در مراسمی که به مناسبت آغاز سال تحصیلی و هفته دفاع مقدس در دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد، گفت: شروع سال تحصیلی و مصادف شدن آن با هفته دفاع مقدس یک نماد است که باید ما به آن توجه کنیم و امیدوارم در مسیر تحصیلات خودمان در کشورمان به این دستاورد مهم دفاع مقدس نیز توجه کافی و وافی شود.

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: موضوع دفاع مقدس یک تجربه سنگین است که لازم است کارهای پژوهشی مهمی در مورد این پدیده انجام شود که متاسفانه تا به امروز درباره تاثیر این پدیده در منطقه و کشور اقدام به عمل نیاورده‌ایم.

رئیس قوه مقننه یادآورشد: مراکز دانشگاهی و این دانشگاه که موضوع آن بیشتر مرتبط با دفاع مقدس است لازم است به دفاع مقدس و اثرات و تاثیرات آن در داخل کشور و عزت‌مندی آن تحقیقات و پژوهش‌های کافی داشته باشد.

لاریجانی درباره دفاع مقدس گفت: در کشور ما درباره این عمل بزرگ سوالات خاصی وجود دارد از جمله آنها فتح خرمشهر و اقدام ما بعد از آن و چگونگی خاتمه جنگ است که گاهی طرح این موضوعات با نظرات سلیقه‌ای نیز عجین می‌شود و جا دارد از اینجا تحقیق خوب و واقع‌بینانه‌ای درباره این موضوعات شکل بگیرد.

نماینده مردم قم با بیان اینکه در این سخنرانی قصد دارم به تحولات جهانی و منطقه‌ای و چالش‌ها و اولویت‌های امروز کشور بپردازم، اظهار کرد: در تحولات جهانی ما با تحول در توزیع قدرت مواجه هستیم. مشاهده می‌کنیم که امروز چگونه قدرت تک قطبی به سمت قدرت‌های چند قطبی در حال حرکت است.

وی افزود: مساله مهمی که در این باره رخ داده ظهور قدرت‌های بزرگ در زمینه اقتصادی و امنیتی در منطقه شرق است که کشوری مانند چین از جمله آنهاست.

رییس مجلس خاطرنشان کرد: علاوه بر تغییر و تحول در خصوص قدرت‌ها و قطب‌های جهانی ما در حوزه‌های منطقه‌ای نیز با قدرت‌های نوظهوری مواجه هستیم که تاثیر خاصی بر جهان و منطقه دارند و گاهی با اتحادهایی با یکدیگر متصل می‌شوند.

لاریجانی با بیان اینکه بر برخلاف چند دهه گذشته شاهد نوعی استقلال‌سازی در بستر قدرت‌ها هستیم، ادامه داد: ظهور قدرت‌ها چالش‌های جدیدی را در جهان و در سطح بین المللی ایجاد خواهد کرد. ما امروز مشاهده می‌کنیم که مردم جهان در سطح بین‌المللی نیز خواهان نوعی استقلال‌خواهی هستند که نه تنها این موضوع در خاورمیانه بلکه در امریکا و اروپا نیز مشاهده می‌شود و این موضوع نوعی پراکندگی را ایجاد کرده است و ما باید بدانیم چگونه با آن برخورد می‌کنیم.

نماینده مردم قم در مجلس به تحولات پیرامون ایران اشاره کرد و گفت: ما در اطراف خودمان مشاهده می‌کنیم که تنوعات قومی، مذهبی و دینی به سمت هویت‌های جمعی حرکت نمی‌کنند و این موضوع از توجه به بیداری سیاسی قابل بررسی است.

لاریجانی با اشاره به نقش نهادهای بین‌المللی در جهان کنونی گفت: امروز ما با نوعی تحقیر در ارتباط با این نهادها مواجه هستیم و مشاهده می‌کنیم خارج از این نهادها تصمیمات و ائتلاف‌هایی شکل می‌گیرد که ائتلاف علیه داعش نمونه آن است. این موضوعات کارکردهای این نهادها را زیر سوال برده و نوعی تحقیر را برای آنها رقم زده است.

وی اضافه کرد: این نوع حرکت‌ها، حرکات جدیدی نیستند که ما آنها را در مسئله هسته‌ای ایران و اشغال عراق نیز دیده‌ایم که چگونه خارج از چارچوب این نهادها در شورای امنیت اقداماتی شکل گرفته است که تاثیر آنها دامن زدن به جنگ هاست.

رئیس قوه مقننه با اشاره به صحبت‌های اخیر اوباما درباره حمله به سوریه گفت: این چه منطقی است که می‌گویند چون دولت مرکزی سوریه نمی‌تواند با تروریست‌ها برخورد کنند ما به بهانه آن به آن کشور حمله می‌کنیم. این موضوعات نشان دهنده بحران جدی در سطح بین المللی است.

لاریجانی در بخش دیگر صحبت های خود به نابرابری‌ها در سطح اقتصاد جهانی اشاره کرد و گفت: ما مشاهده می کنیم چگونه در غرب با وجود تولید ناخالص بالا نابرابری‌هایی در سطح داخلی آنها وجود دارد و این نابسامانی‌هایی را برای آنها به وجود آورده و زنگ خطری علنی برای آنهاست.

لاریجانی در ادامه به تحولات منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: این تحولات هم متاثر از بیداری سیاسی جهانی و هم متاثر از عوامل داخلی و منطقه‌ای است که بحثتحقیر شدگی تاثیر مهم در ایجاد این تحولات داشته است.

وی گفت: قدرت‌های منطقه تصمیم گرفتند گاهی با سرکوب و خاک پاشی این تحولات را سرکوب کنند که به وضوح مشخص است این حرکت دموکراسی خواهی در منطقه زنده است زیرا مانند یمن در بدنه عامه مردم وجود دارد.

لاریجانی اضافه کرد: نفرت از امریکا در منطقه موضوعی است که آن را می‌توانیم در رفتارها و عملکردها به وضوح مشاهده کنیم که این نفرت خود زمینه به وجود آوردن تروریسم در منطقه شده است و بعید است تغییری در آن حاصل شود زیرا پارادایم مسلط ذهنی امریکایی‌ها تغییر نمی‌کند.

وی با اشاره به رشد تروریسم و افراطی‌گری در منطقه بیان کرد: این موضوع فوق‌العاده مهمی است که طی ۲۰ سال گذشته روند صعودی داشته است و اقدامات امریکا در کشورهایی مانند افغانستان نه تنها باعثنابودی این موضوع نشد بلکه به ترویج و گسترش آن نیز دامن زد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: عوامل مختلفی در رشد افراطی گری در منطقه نقش داشته‌اند ولی واکنش نسبت به رفتار امریکا که این ائتلاف علیه داعش از جمله آنها ست یکی از عوامل مهم رشد تروریسم در منطقه است.

لاریجانی با اشاره به عملیات امریکا در سوریه گفت: چطور می‌شود با بمباران هوایی، گروه‌های تروریستی که جنگ چریکی می‌کنند را از بین برد؟ این موضوع فقط باعثنفرت و پناه بردن مردم به گروه‌های تروریستی و گسترش آنها می‌شود.

لاریجانی با بیان اینکه امریکا نقش اساسی در پیدایش گروه‌هایی مانند داعش داشته است، بیان کرد: آنها و متحدین منطقه‌ای‌شان می‌خواستند از این گروه استفاده تاکتیکی در جهت تخریب و لکه دار کردن جریان‌های مجاهد واقعی در منطقه کنند.

رئیس قوه مقننه گفت: تجربه نشان داده است که نتایج این تندروی‌ها جز مشکلات حاد برای مردم منطقه چیزی نخواهد داشت و مقابله امریکا با آنها نیز بیشتر باعثماندگاری آنها می‌شود.

لاریجانی در بخش دیگر صحبت‌های خود به مسئله انرژی در منطقه اشاره کرد و گفت: تحول خاصی در این مسیر قابل مشاهده است و می‌بینیم قدرت‌های بزرگ قصد دارند وابستگی خود را نسبت به این انرژی با توجه به طرح‌ انرژی‌های جایگزین کاهش دهند که از جمله این طرح‌ها پروژه نفت و گاز شیر است که تکنولوژی پیشرفته‌ای است.

وی گفت: در این مسیر کشورهای منطقه و ایران باید سعی کنند وابستگی انحصاری خود را نسبت به درآمدهای نفت و گاز کاهش دهند زیرا تحول اساسی در این مسیر در حال بروز است و دیگر اتکا به نفت نمی‌تواند ساختار اقتصادی سالمی را برای ما به وجود بیاورد و نباید آینده خودمان را به آن وصل کنیم.

لاریجانی با اشاره به ساختار دموکراتیک در ایران گفت: کشور ایران از نظر امنیت دارای ثبات و پایداری خوبی است و ما دارای نهادهای دموکراتیک استواری هستیم. که این یک ارزش بسیار عالی و ظرفیت خوب است که ایران می تواند در چارچوب الهام‌بخشی آن گام بردارد.

رئیس قوه مقننه با بابیان اینکه ما در کشور با سه چالش اساسی مواجه هستیم ابراز کرد: یکی از چالش‌ها بهانه‌گیری‌های غرب در موضوع هسته‌ای است‏ْ‎ْ‏ که روزی آنها اصرار می کردند آن را با فشارهایی محدود کنند و امروز در این مذاکرات نیز مشاهده می‌کنیم چگونه در جهت محدودسازی آن قصد اقدام دارند.

وی اضافه کرد: کاملا مشخص است چانه‌زنی‌های آنها در این مذاکرات بیشتر در جهت محدودسازی فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی است ولی حتما به نتیجه نخواهند رسید.

لاریجانی با اشاره به آسیب‌های اجتماعی در کشور گفت: یکی از آسیب‌های اجتماعی که باید با آن واقع‌بینانه برخورد کنیم مساله مواد مخدر و مبارزه با آن است و یکی دیگر از آنها مساله سرقت‌های مسلحانه است که در چند سال اخیر با افزایش آنها رو به رو بوده‌ایم.

رئیس مجلس بیان کرد: اما آسیب اصلی ما در حوزه اقتصادی است و این قسمت است که باید راه علاجی برای آن پیدا کنیم که به نظر من مشکل اساسی ما در این حوزه در مدیریت اقتصادی است.

وی اضافه کرد: ما باید مدیران دقیق که توجه کافی به این حوزه داشته باشند را تربیت کنیم که این می‌تواند عامل اساسی رفع آسیب‌های اقتصادی باشد.

لاریجانی با اشاره به آمارهای اقتصادی در سال‌های ۸۴ تا ۹۱ گفت: در این سال‌ها ما با کاهش رشد اقتصادی مواجه بودیم که شاید خیلی‌ها این موضوع را به تحریم‌ها ربط دهند ولی یکی از علت‌های آن خلاف عمل کردن در جهت سیاست‌های کلی اقتصادی نظام بود.

وی گفت: مشاهده می‌کنیم که چگونه نرخ بهره‌وری عوامل تولید از ۰.۸ درصد از سال ۸۴ به ۰.۹ - درصد در سال ۹۱ رسیده است و همچنین نرخ رشد ارزش افزوده ما از ۱۳.۶ به ۴.۹ کاهش داشته است.

نماینده مردم قم ادامه داد: علت اصلی همه موضوعات را من وابستگی به درآمدهای نفتی می‌دانم و یکی دیگر از آنها را واردات بی‌رویه کالاهای مصرفی از سال ۸۴ تا ۹۱ است که ما را دچار چالش اساسی کرد.
ل
اریجانی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد از بودجه کشور بودجه جاری است گفت: همین طور که با توجه به این آمار مشخص است تنها ۱۵ درصد از بودجه کشور بودجه عمرانی است و با توجه به اقتصاد دولتی ما، تا زمانی که این بودجه تزریق نشود موتور اقتصادی کشور به کار نخواهد افتاد. ما باید در جهت کاهش بودجه جاری تلاش کنیم تا بتوانیم بهره‌وری را افزایش دهیم.

لاریجانی با اشاره به مشکل آب در کشور ابراز کرد: در این مشکل هم مشاهده می‌کنیم که چطور ما با کاهش بهره‌وری رو به رو هستیم و خیلی از منابع مالی ما پرت می‌شود.

وی گفت: بنابراین ما باید قبول کنیم که باید نوع اداره اقتصادی ما تغییر کند و درآمدهای فروش نفت باید به سرمایه تبدیل شود نه بودجه جاری.

رییس مجلس با بیان اینکه معوقه‌های بانکی در سال ۸۴ تا ۹۱ افزایش یافته است، یادآور شد: این موضوع نشان می‌دهد با توجه به افزایش درآمدهای نفتی ما نتوانستیم موتور اقتصادی کشور را روشن کنیم و آن را راه بیندازیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما اگر می‌خواهیم در منطقه تاثیرگذار باشیم باید بتوانیم اسیب‌های خودمان را رفع کنیم و تغییر ماهوی در اداره اقتصادمان به وجود آوریم که حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی یکی از این تغییرات ماهوی است. ما باید سعی کنیم نقاط ضعف مان را بشناسیم و برای حل آنها یک اراده عمومی شکل دهیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز