فتاحی به ایلنا خبر داد:
کنارهگیری مطهری از انتخابات هیات نظارت بر مطبوعات / احتمال معرفی هروی به جای علی مطهری
در حاشیه جلسه امروز مجلس شورای اسلامی، علی مطهری نامهای را میان نمایندگان مجلس توزیع کرد که متن آن در ارتباط با کناره گیری وی از انتخاب نماینده مجلس در هیات نظارت بر مطبوعات است.
نماینده مردم ارومیه از کنارهگیری علی مطهری از کاندیداتوری در انتخابات هیات نظارت بر مطبوعات خبر داد.
عابد فتاحی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، ضمن اعلام این خبر گفت: در حاشیه جلسه امروز مجلس شورای اسلامی، علی مطهری نامهای را میان نمایندگان مجلس توزیع کرد که متن آن در ارتباط با کناره گیری وی از انتخابات نماینده مجلس در هیات نظارت بر مطبوعات است.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی از احتمال انتخاب جواد هروی نماینده مردم قائنات به جای علی مطهری برای حضور در انتخابات هیات نظارت بر مطبوعات خبر داد و اظهار کرد: نمایندگان طیف افراطی از ابتدا نیز تصمیم داشتند در خصوص انتخاب مطهری سنگاندازی کنند و برای همین نسبت فامیلی مطهری و لاریجانی را دستاوزیر این کار قرار دادند و از این کار برای زیر سوال بردن رئیس مجلس استفاده کردند.
وی افزود: ما معتقدیم کاندیداهای معرفی شده از سوی کمیسیون فرهنگی اساسا با بسیاری از رسانهها مخالف هستند و از انها به عنوان مطبوعات زنجیرهای یاد میکنند و قطعا با حضور در هیات نظارت بر مطبوعات نه تنها درها را بلکه پنجرهها را هم برای روی مطبوعات آزاداندیش خواهند بست.
فتاحی با تاکید بر اینکه نگه داشتن چند روزنامه با گرایش خاص در عرصه مطبوعات کشور هنر نخواهد بود، تصریح کرد: قطعا انتخابات هیات نظارت بر مطبوعات یکسویه نخواهد بود و ما علاوه بر هروی، گزینههای دیگری را هم مد نظر داریم.
نماینده ارومیه در پایان خاطرنشان کرد: طبیعتا با نزدیک شدن به انتخابات سال آینده مجلس شورای اسلامی، برخی به علت شور و هیجان سیاسی بالا نمک و ادویه هر بحثی را در مجلس زیاد میکنند.
به گزارش ایلنا، عابد فتاحی متن این نامه را به این شرح عنوان کرد:
همکاران محترم
با اهداء سلام،
اتفاقی که در خصوص انتخاب نمایندگان قوه مقننه در شورای نظارت بر صدا و سیما و هیات نظارت بر مطبوعات در صحن علنی مجلس افتاد ابهاماتی را برای برخی همکاران عزیز ایجاد کرد که لازم است توضیح داده شود.
همان طور که ماده ۲۱۸ آییننامه داخلی مجلس میگوید کمیسیون تخصصی(فرهنگی) میبایست حداقل دو برابر تعداد مورد نیاز را به مجلس معرفی میکرد که کمیسیون فرهنگی ۴ نفر را برای صدا و سیما و ۲ نفر را برای مطبوعات یعنی همان «حداقل» را معرفی کرد. اشکال برخی همکاران از جمله بنده این بود که در کمیسیون فرهنگی برای این که «حداقل» معرفی شود یا بیشتر، رأیگیری نشده و معرفی «حداقل» تصمیم رئیس کمیسیون بوده است، علاوه بر این که ماده ۲۱۸ ابهام دارد و روشن نیست که تعداد معرفی شده از طرف کمیسیون تخصصی مفید حصر است و نمایندگان واجد رتبههای بعدی که در کمیسیون درباره آنها رأیگیری شده، نمیتوانند در صحن علنی کاندیدا شوند یا نظر کمیسیون صرفا نظر مشورتی است و نمایندگان مذکور میتوانند در صحن علنی کاندیدا شوند؟ لذا تصمیم رئیس محترم مجلس برای رفع ابهام به نظر اینجانب تصمیم درستی بود.
این بنده برای آنکه از یک طرف دست کمیسیون فرهنگی - که به هر دلیلی مایل به معرفی من به عنوان کاندیدای نمایندگی قوه مقننه در هیات نظارت بر مطبوعات نیست - برای معرفی سایر افراد باز باشد و از طرف دیگر شبهه تأثیر نسبت خانوادگی اینجانب با رئیس محترم مجلس در تصمیم هیئت رئیسه مرتفع گردد، انصراف خود از کاندیداتوری نمایندگی قوه مقننه در هیات نظارت بر مطبوعات را اعلام میدارم و از کمیسیون محترم فرهنگی میخواهم که کاندیداهای واجد رتبه های بعدی این هیئت یعنی آقایان هروی و کامران و نیز سایر کاندیداهای شورای نظارت بر صدا و سیما یعنی آقایان مفتح و میرمحمدی را نیز به صحن علنی مجلس معرفی کند تا در خصوص مطبوعات اولا یک انتخاب واقعی میان گرایشهای مختلف سیاسی انجام شود نه انتخاب میان دو فرد مشابه از یک گرایش به طوری که مجلس در مقابل یک عمل انجام شده و در نوعی اجبار قرار گیرد، و ثانیا شبهه اعمال نظر سیاسی از طرف کمیسیون فرهنگی برطرف شود؛ و در خصوص صدا و سیما نیز گرایش های فکری بیشتری مطرح بوده و دست مجلس برای انتخاب اصلح بازتر باشد.
با تقدیم احترام
۹۳.۵. ۱۹
علی مطهری