جلالی:
کارگروه مشترکی بین مرکز پژوهشها و گمرک تشکیل شود
با همکاری مرکز پژوهشها و گمرک میتوان موانع قانونی را که در حوزه عملکرد این سازمان وجود دارد، برطرف کرد و از این تعامل و نگاه در جهت کارایی بیشتر گمرک استفاده شود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در دیدار رئیس کل گمرک ضمن انتقاد از تغییر مکرر مقررات گمرکی، گفت: با همکاری مرکز پژوهشها و گمرک میتوان موانع قانونی را که در حوزه عملکرد این سازمان وجود دارد، برطرف کرد و از این تعامل و نگاه در جهت کارایی بیشتر گمرک استفاده شود.
به گزارش ایلنا، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در دیدار مسعود کرباسیان رئیس کل گمرک ایران با اشاره به کارکردهای کارشناسی و پژوهشی مرکز پژوهشهای مجلس، گفت: در دولت افرادی که نگرش کارشناسی دارند، تمایل بیشتری به همکاری و تعامل با مرکز پژوهشها دارند و این مرکز نیز به دنبال همکاری با دستگاههای و نهادهایی است که به دنبال کار کارشناسی و پژوهشی هستند.
وی در خصوص رویکرد گزارشهای مرکز پژوهشهای مجلس، تصریح کرد: گزارشهای مرکز به صورت نوبهای در حوزههای مختلف تهیه و تدوین میشود به طوریکه در حوزه اقتصادی اقتصادی گزارشهایی از مولفههای مختلف اقتصادی کشور به صورت منظم تهیه و ارائه میشود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در خصوص همکاریهای کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس با سایر دستگاهها، خاطرنشان کرد: این مرکز با تعداد زیادی از پژوهشگران و دانشگاههای کشور در زمینه مسائل کارشناسی و پژوهشی همکاری دارد.
جلالی درباره فعالیتهای انجام شده در مرکز پژوهشها در حوزه اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: کارهای خوبی در در زمینه اقتصاد مقاومتی در این مرکز انجام گرفته که همچنان به صورت فعال در حال ادامه است و همکاریهایی در این حوزه با دانشگاهها نیز انجام گرفته است که انتظار میرود کارهای خوبی در این زمینه صورت بگیرد.
نماینده مردم شاهرود در مجلس، تاکید کرد: فعالیت گمرک در حوزه صادرات و واردات کالا و قاچاق کالا و قوانین این حوزه فصل مشترکی برای همکاری مرکز پژوهشها و گمرک ایجاد میکند.
وی افزود: در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز همکاری مرکز پژوهشها و گمرک میتواند نتایج خوبی را به همراه داشته باشد.
جلالی با اشاره به تعامل کارشناسی و پژوهشی مرکز و گمرک، یادآور شد: با همکاری مرکز پژوهشها و گمرک میتوان موانع قانونی را که در حوزه عملکرد این سازمان وجود دارد، برطرف کرد و از این تعامل و نگاه در جهت کارایی بیشتر گمرک استفاده شود.
رئیس مرکز پژوهشها با تاکید براینکه باید آسیبشناسی دقیقی در بخش گمرک کشور صورت بگیرد، گفت: بخشی از مشکلات گمرک به قوانین این حوزه برمیگردد که باید برای رفع این مشکل کارگروه مشترکی بین مرکز پژوهشها و گمرک تشکیل شود.
جلالی با بیان اینکه در حوزه قاچاق کالا در کشور باید تصمیماتی جدی اتخاذ شود، تصریح کرد: باید مشخص شود هدف کار این است که با قاچاق مبارزه شود یا با فرایند قاچاق.
وی با بیان اینکه در بحثصادرات و واردات مرتب تغییر مقررات داشتهایم، یادآور شد: با ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب باید مشکلات بخش صادرات و واردات کشور در همه حوزه به ویژه در حوزه قوانین اصلاح شود.
جلالی با بیان اینکه باید به فهم مشترکی در آسیب شناسی حوزه گمرک دست پیدا کنیم، توضیح داد: فرصت به وجود آمده موقعیت خوبی است تا با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس و سازمان گمرک ایران قوانین معارض در حوزه صادرات و واردات و امور گمرکی انجام شناسایی و گزارشهایی در حوزه فعالیت گمرک تهیه شود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس تاکید کرد: با تشکیل کارگروهی مشترک بین این مرکز و سازمان گمرک، تعامل و همکاری دو جانبه با رویکرد بهتری به نتیجه خواهد رسید.
مسعود کرباسیان رئیس کل گمرک در این نشست بااشاره به سیاست ابلاغی اقتصاد مقاومتی، گفت: فعالیتهای گمرک در حوزه صادرات، واردات، شرکتهای دانشبنیان در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
وی با بیان اینکه نقطه قوت کشور در تبادل کالا در بخش ترانزیت است، ادامه داد: ۱۲ میلیون تن در سال ۹۲ در کشور ترانزیت صورت گرفته است یعنی حداقل ۶۰۰ هزار کامیون در کشور داشته است.
رئیس کل گمرک تاکید کرد: باید تلاش کنیم موضوع ترانزیت کشور گسترش پیدا کند و مشکلی در این زمینه پدید نیاید.
کرباسیان درخصوص رویههای گمرکی در ایران، یادآور شد: ایران در دنیا تنها کشوری است که ۱۴ رویه گمرکی دارد در حالیکه بیشتر کشورهای دنیا ۴ رویه گمرکی در حوزههای واردات، صادرات، مسافری و ترانزیت دارند.
وی با بیان اینکه ۳۲ قانون و ۱۵ کنوانسیون بر گمرک حاکم است، توضیح داد: باید با اقداماتی صحیح اقتصاد را به سمت جلو حرکت دهیم.
رئیس کل گمرک ایران با بیان اینکه ایران دومین کشور دنیا با ۱۵ کشور همسایه است، گفت: باید از این موهبت به خوبی در موضوع ترانزیت استفاده کرد.
در پایان این جلسه مقرر شد با حضور نمایندگان مرکز پژوهشهای مجلس و سازمان گمرک ایران کارگروه مشترکی تشکیل شود تا مشکلات بخش گمرکی ایران را بررسی و راهکارهایی جهت رفع این مشکلات فراهم کند.