خبرگزاری کار ایران

معاون پارلمانی رییس‌جمهور:

انتقال پایتخت بدون نظر رهبری امکانپذیر نیست

انتقال پایتخت بدون نظر رهبری امکانپذیر نیست
کد خبر : ۱۳۱۳۳۵

آیا انتقال تمام قوا، صدا و سیما، ستاد نیروهای مسلح و دستگاه‌های گوناگون از جمله نهاد مقدس رهبری امکان دارد؟ آیا انتقال راه آهن، فرودگاه‌ها و زیرساخت‌های دیگر وجود دارد؟

معاون پارلمانی رئیس جمهور تأکید کرد: انتقال پایتخت موضوع مهم و بزرگی است از جنس سیاست‌های کلی نظام و نه از جنس تقنین از این رو بدون نظر رهبری امکان اجرایی شدن این تصمیم وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مجید انصاری در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان رسیدگی به طرح انتقال سیاسی – اداری پایتخت به عنوان مخالف این طرح سخنرانی کرد و گفت: چشم انداز انتقال پایتخت به نقطه‌ای دیگر باید به طور نسبی مشخص باشد و در پاسخ به نمایندگانی که برای انتقال پایتخت موضوع زلزله را مطرح می‌کنند باید بگویم کدام استان از زلزله مصون است؟

معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه کشور بر روی کمربند زلزله واقع شده است، گفت: برای زلزله استان تهران به عنوان یک مرکز سیاسی باید فکر اساسی کرد همانطورکه ژاپن با این مشکل مواجه است و برای مقابله با آن زیر ساخت‌ها را آماده کرده است.

انصاری با بیان اینکه تهران مناسب‌ترین نقطه به لحاظ تأمین منابع آبی است، افزود: در پاییز امسال بسیاری از شهرهای بزرگ مانند مشهد، اصفهان، اراک دچار کمبود آب بودند.

وی با طرح این سؤال که آیا محاسبه مالی انتقال پایتخت انجام شده است یا خیر، گفت: غیرممکن است در افق بیست ساله با محدودیت‌های مالی کشور بتوانیم حداقل‌های مورد نیاز را تأمین کنیم.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به بودجه سال آتی کشور گفت: نمایندگان مستحضرند که در بودجه ۹۳ برای تکمیل طرح‌ها و پروژه‌های نیمه تمام موجود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبارنیاز است که تحقق این نیازمند گذشت ۲۰ سال است.

انصاری با تأکید بر اینکه مگر می‌شود زیرساخت‌های موجود را به سادگی در جای دیگر ایجاد کرد، افزود: آیا انتقال تمام قوا، صدا و سیما، ستاد نیروهای مسلح و دستگاه‌های گوناگون از جمله نهاد مقدس رهبری امکان دارد؟ آیا انتقال راه آهن، فرودگاه‌ها و زیرساخت‌های دیگر وجود دارد؟

وی گفت: اگر صرفا انتقال ستاد وزارتخانه‌ها به یک استان مطرح است که باید بگویم این مشکلی را حل نمی‌کند چرا که آنوقت ارتباط شهر‌ها با مراکز آن استان‌ها با مشکل روبرو می‌شود.

انصاری با بیان اینکه نمی‌توان کارکنان دولت و وزارتخانه‌ها را به اجبار منتقل کرد یا به آن‌ها گفت در تهران بمانند و ما در جای دیگر استخدام جدید داشته باشیم، افزود: تجربه پاکستان و سایر کشور‌ها در زمینه انتقال پایتخت موفق نبوده است و با توجه به اینکه تهران ظرف ده‌ها سال شکل گرفته است هیچکدام از نقاط کشور ظرفیت استقرار این امکانات و جمعیت را ندارد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور تأکید کرد: از رهگذر انتقال پایتخت، انتقال عادلانه امکانات میسر نخواهد بود.

وی افزود: بر تمرکز زدایی و توزیع عادلانه امکانات و کوچک سازی دولت در سیاست‌های کلی ابلاغ شده از سوی رهبری و هم در الزامات سند چشم انداز بیست ساله و برنامه پنجم توسعه کشور تأکید شده است از این رو رئیس جمهور بر اجرایی کردن این احکام اهتمام دارد و عملیات اجرایی شدن این الزامات را در قالب لوایح بودجه و برنامه ششم با همکاری مجلس فراهم می‌کند.

انصاری گفت: گروهی در دولت برای اجرای درست سیاست‌های اصل ۴۴ و جلوگیری از واگذاری بنگاه‌های دولتی به شبه دولتی‌ها و فعال کردن بخش خصوصی تعیین شدند و این موضوع را به جد دنبال می‌کنند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور تأکید کرد: انتقال پایتخت موضوع مهم و بزرگی است از جنس سیاست‌های کلی نظام و نه از جنس تقنین از این رو بدون نظر رهبری امکان اجرایی شدن این تصمیم وجود ندارد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز