مرکز پژوهشها انجام داد؛
بررسی اولویتها، چالشها و راهکارهای سیاست خارجی دولت یازدهم
طی جلسه ای در مرکز پژوهشهای مجلس، اولویتها، چالشها و راهکارهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دولت یازدهم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
طی جلسه ای در مرکز پژوهشهای مجلس، اولویتها، چالشها و راهکارهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دولت یازدهم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
به گزارش ایلنا، دفتر مطالعات سیاسی این مرکز در ادامه نشستهای علمی – تخصصی خود برای تبیین اولویتها، چالشها و راهکارهای سیاست خارجی در دولت یازدهم، با دعوت از دکتر محمدرضا دهشیری استادیار دانشگاه روابط بین الملل وزارت امور خارجه، این موضوع را بررسی کرد.
دکتر دهشیری در سخنان خود به صورت جامع به تشریح مسائل و چالشهایی پرداخت که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دو حوزه منطقهای و بینالمللی با آنها روبرو شده است.
وی همچنین ترجیحات و مطلوبیتهایی را که باید در حوزة سیاست خارجی مورد نظر تصمیم گیرندگان قرار گیرند، مورد بررسی قرار داد و در پایان به سوالات حاضران پاسخ گفت.
وی همچنین گفت: باید میان فرهنگ، سیاست و اقتصاد کشور، تعادل و توازن برقرار شود، بسیاری از مسائل تاکنون با نگاه امنیتی و سیاسی مورد توجه بودند، اما اکنون باید دو رویکرد جدید را مدنظر قرار داد: یکی توجه به موضوع دولت توسعهگرا که به معنای توجه به مسائل مربوط به اقتصاد است و دوم اولویت دادن به مسائل فرهنگی.
بنابراین لازم است برای ارتقای مقبولیت بین المللی کشور، گفتمان جدیدی مبتنی بر فرهنگ توسعه و توسعه فرهنگی ایجاد کرد، به جای تسلط سیاست بر فرهنگ باید تمدن نوین اسلامی – ایرانی را بازنمایی کنیم تا تصویر مثبتی از ایران در جهان به وجود آید و رویکرد جامعه بین المللی نسبت به جامعه اسلامی ما تغییر یابد. از این طریق می توان از فضای تنش آمیز کنونی خارج شد و به تدریج به فضای مثبتی که مبتنی بر قاعده برد – برد در نظام بین الملل باشد دست پیدا کرد.