خبرگزاری کار ایران

احمدی در موافقت با دو فوریت طرح اصلاح ماده ۲۰۶ آیین نامه داخلی مجلس:

برخی نمایندگان در جریان رای اعتماد به وزرا مشکلات حوزه انتخابیه خود را مطرح می‌کردند

برخی نمایندگان در جریان رای اعتماد به وزرا مشکلات حوزه انتخابیه خود را مطرح می‌کردند
کد خبر : ۱۰۷۳۱۶

جربه‌ای که در مرحله اول در جریان رای اعتماد به وزرای دولت یازدهم حاصل شد نشان داد که برخی از نمایندگان بدون اطلاع از سوابق و تجربیات وزیری در خصوص آن اظهارنظر می کنند که این فرآیند رای اعتماد به وزرا را از مسیر اصلی خود منحرف می کند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه فرآیند رای اعتماد به وزرا یکی از ماموریت های مهم مجلس است، گفت: دقت در اجرای روند رای اعتماد به وزرای باقی مانده می تواند خروجی کارآمدی برای کشور داشته باشد.

به گزارش ایلنا، علی محمد احمدی در نشست علنی امروز سه شنبه(۲ مهر) در موافقت با دو فوریت طرح اصلاح ماده ۲۰۶ آیین نامه داخلی مجلس، افزود: هر طرحی که دو فوریت در خصوص آن لحاظ شود صرفا به این معنا نیست که اگر تاخیری در آنها صورت بگیرد ضایعه ای در کشور ایجاد می شود، اصلاح فرآیند در هر مقطعی می تواند به کارآمدی مجلس به ویژه در امر مهمی چون رای اعتماد کمک کند.

نماینده مردم دهلران، دره شهر و آبدانان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: تجربه‌ای که در مرحله اول در جریان رای اعتماد به وزرای دولت یازدهم حاصل شد نشان داد که برخی از نمایندگان بدون اطلاع از سوابق و تجربیات وزیری در خصوص آن اظهارنظر می کنند که این فرآیند رای اعتماد به وزرا را از مسیر اصلی خود منحرف می کند.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با یادآوری فرآیند رای اعتماد به وزرای دولت یازدهم که نمایندگان امکان صحبت کردن در موافقت و مخالفت را داشتند افزود: در جریان اظهارنظر برخی موافقان و مخالفان وزرا بسیاری از افرادی که در کمیسیون های تخصصی مربوط به آن وزارتخانه بودند فرصت اینکه بتوانند اظهارنظر کرده و توانمندی های یک وزیر را به شکل مورد بررسی در صحن علنی مجلس قرار دهند ایجاد نشد.

وی با تاکید بر اینکه متاسفانه برخی از اظهارنظرهایی که از سوی نمایندگان در مخالفت یا موافقت با وزیری در جریان رای اعتماد به وزرای دولت یازدهم صورت گیرد تنها به طرح مشکلات حوزه انتخابیه آنان معطوف شد، تصریح کرد: اگر ما آیین نامه را اجرا کنیم و فرصتی برای کمیسیون های تخصصی و اعضای آنها در نظر بگیریم که آنها با شناختی که دارند بتوانند در دفاع یا مخالفت با وزرا صحبت کنند نتیجه کار به صلاح کشور خواهد بود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: مورد بعدی که باید مورد توجه نمایندگان قرار بگیرد آراء ممتنع است چرا که این آرا باعثمی شوند در فرآیند رای گیری قاطعیت در توفیق یا عدم توفیق طرحی یا رای اعتماد به وزرا از نظر دور بماند.

این نماینده در مجلس نهم گفت: یکی از حساس ترین ماموریت های مجلس تعیین سرنوشت ۴ ساله یک وزارتخانه با دادن یا ندادن رای اعتماد به وزرا در جریان آرایی است که از سوی نمایندگان داده می شود، در صورتی که آراء ممتنع زیاد باشد قاطعیت رای گیری زیر سوال می رود.

احمدی ادامه داد: گاهی در جریان بررسی صلاحیت وزرا برای دادن رای اعتماد به آنان یک رای ممتنع می تواند توفیق یا عدم توفیق یک وزیر را موجب شود درصورتی که اگر همان نماینده ای که رای ممتنع داد دقت کند و برنامه کاری شخص مورد نظر را مطالعه کند امکان دارد همان رای ممتنع به موافق یا مخالف تبدیل شود و با قاطعیت بیشتر سرنوشت آن وزیر و آن وزارتخانه مشخص شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس یادآور شد: در صورت اصلاح آیین نامه مذکور برای فرآیندهای بعدی و دولت آتی به ویژه جریان رای اعتماد به وزیر باقی مانده دولت یازدهم می توانیم آن را به مرحله آزمون گذاشته و اگر اشکلاتی داشت در زمان های بعدی که ژیش روی مجلس است مرتفع کنیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز