مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد:
فعالیت 2400 واحد مرغداری در مازندران
مدیر طیور جهاد کشاورزی مازندران گفت: 6 ماهه امسال 69 میلیون قطعه جوجهریزی انجام شد که توان تولید گوشت مرغ آماده طبخ به میزان 129 هزار تن را داشته است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 103 درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا،محمدعلی یدالهی درباره وضعیت صنعت طیور استان مازندران گفت: صنایع تولیدی دام و طیور جزو معدود صنایعی است که عوامل متعدد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و جغرافیایی بر آن تاثیرگذار است و تولیدات کمی و کیفی محصولات در این صنعت متاثر از این عوامل است.
وی با بیان اینکه استان مازندران به دلیل شرایط مناسب اقلیمی و جایگاه مهمی که در صنعت طیور کشور دارد سرمایهگذاریهای بسیار زیادی در بخش صنعت طیور صورت گرفته است، ادامه داد: مازندران 30 درصد تولید جوجه یکروزه و 11 درصد تولید گوشت سفید کشور را بر عهده دارد.
مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه تمامی حلقههای مرتبط با طیور شامل لاین، گوشتی و صنایع وابسته به صنعت طیور در استان وجود دارد، افزود: مازندران مرکز لاین بابلکنار را دارد که در خاورمیانه بینظیر است و به عنوان پشتیبان صنعت طیور جهان است.
یدالهی خاطرنشان کرد: 6 واحد مرغ اجداد با ظرفیت 107 هزار و 788 قطعه در مازندران فعال است که توان پشتیبانی تولید گلههای اجداد را در کشور دارد.
وی با بیان اینکه 220 واحد مرغ مادر با ظرفیت 6 میلیون و 300 هزار قطعه را داریم که توان اسمی تولید این واحدها 400 میلیون قطعه است و میتواند 30 درصد تولید جوجه کشور را به خود اختصاص دهد، گفت: 2 هزار و 144 واحد مرغ گوشتی با ظرفیت اسمی 39.5 میلیون قطعه داریم که میتواند ماهانه 18 میلیون قطعه تولید جوجه داشته باشد و در حال حاضر جوجهریزی در استان به طور متوسط 12 میلیون قطعه است که 11 درصد تولید گوشت مرغ کشور را تامین میکنیم.
مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: 29 واحد مرغ تخمگذار تجاری با ظرفیت یک میلیون و 150 هزار قطعه داریم که توان تولید 5 هزار و 200 تن تخممرغ خوراکی را دارد و رتبه نهم را در تولید تخممرغ کشور دارا هستیم.
این مسئول، کشتارگاه صنعتی طیور در استان مازندران را 18 واحد اعلام کرد و افزود: ظرفیت این کشتارگاهها 4 هزار قطعه در هر شیفت کاری است.
یدالهی کارخانه های خوراک دام و طیور را 50 واحد با ظرفیت یک میلیون و 800 هزار تن دانست و گفت: فعالیت این تعداد کارخانه برای هزار و 500 نفر ایجاد اشتغال کرده است.
وی با بیان اینکه 283 میلیون قطعه تولید جوجه یکروزه در کارخانجات جوجهکشی داشتیم که از این تعداد 191 میلیون قطعه جوجه یکروزه از مزارع مرغ مادر بوده است، ادامه داد: 6 ماهه امسال 69 میلیون قطعه جوجهریزی انجام شد که توان تولید گوشت مرغ آماده طبخ به میزان 129 هزار تن را داشته است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 103 درصد افزایش داشته است.
مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه در حال حاضر 11 واحد مرغ تخمگذار فعال با ظرفیت 340 هزار قطعه در استان مازندران وجود دارد، ادامه داد: این تعداد واحد فعال میتواند ماهانه 30 تن تخممرغ تجاری را تحویل بازار دهد.
این مسؤول بیان کرد: سامانهای از سال 96 تحت عنوان مدیریت اطلاعات صنعت طیور (سماصط) طراحی شد تا تنظیم بازار و ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا، رصد تولید در تمامی حلقهها و ساماندهی واحدهای غیرمجاز را انجام دهد که کمک به شفافیت تولید جوجه یکروزه میکند.
یدالهی اضافه کرد: سامانه سماصط میتواند کمک کند تا طرح ملی کاهش سن کشتار برنامه ریزی شود چراکه درصد تلفات، وزن مرغ تولیدی، شروع تولید جوجهریزی و طول دوره پرورش در این سامانه کمک به استانداردسازی تولید خواهد کرد.