رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران:
استفاده از ماسک و افزایش قرنطینه دو راهکار مهم پیشگیری از ویروس کرونا / اعلام نارضایتی از اصناف
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران استفاده از ماسک و افزایش قرنطینه دو راهکار مهم پیشگیری و انتشار ویروس کووید 19 تاکید کرد و گفت: استفاده از ماسک در اصناف اصلا رضایتبخش نیست و به نظر میرسد بخشی از جامعه هنوز قانع نشده است که رفتار این ویروس تا چه حد خطرناک است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، سید عباس موسوی در جلسه استانی ستاد مقابله با کرونا که در استانداری مازندران برگزار شد ، گفت: بر خلاف بسیاری از استانهای دیگر کشور که وضعیت افزایشی در ابتلا به کرونا دارند، این روند در استان ما با شیب ملایم رو به کاهش است.
وی با اشاره به وضعیت استانهای همجوار که وضعیت پایدار ندارند، تأکید کرد که تجربیات قبلی به ما میگوید بیاحتیاطی منجر به آسیب و مشکل میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، میزان مرگومیر ناشی از کووید۱۹ در حال حاضر نسبت به پیک اول را دارای ۲ درصد کاهش اعلام کرد و گفت: از نظر زیرساختهای بیمارستانی وضعیت نامناسبی نداریم و مهم این است که فرصت داریم که پیشگیرانه رفتار کنیم تا دچار مشکل نشویم.
وی با اشاره به ورود تعداد ناکافی واکسن آنفلوانزا به کشور، با اظهار خوشنودی از شبیه به هم بودن موارد پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا و کرونا ،تصریح کرد: پیشبینی ما این است که اگر پروتکلها رعایت شود، بعید است در مورد پیک آنفلوانزا مشکلی ایجاد شود.
موسوی مشکل اصلی عدم استفاده از ماسک را نزد اصناف اعلام کرد و گفت: استفاده از ماسک در اصناف اصلا رضایتبخش نیست و به نظر میرسد بخشی از جامعه هنوز قانع نشده است که رفتار این ویروس تا چه حد خطرناک است و صداوسیما و ارشاد باید در مورد آگاهیبخشی فعالیت بیشتری کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: ۸۸ درصد ادارههای دولتی و بانکها، پاساژها ۵۸ درصد، نانواییها ۵۰ درصد و به صورت کلی در دو هفته اخیر ۵۶ درصد جامعه پروتکلهای بهداشت را رعایت کردهاند.
موسوی استفاده از ماسک و افزایش قرنطینه را مهم ترین راه پیشگیری ابتلا به کووید 19 اعلام کرد و گفت: اگر چه قرنطینه دوهفتهای برای بیماران کرونایی سخت است اما این یکی از راههای مهم در کنترل این بیماری و انتشار ویروس است.
وی ادامه داد: زمانی که تعداد بیماران مبتلا بیشتر میشود ایزوله به دلیل تعداد زیاد بیمار، سختتر میشود و باید قرنطینههای دیگری اعمال کرد.
موسوی افزود: به بازرسی مدارس بر اساس چک لیستها، اشاره و اعلام کرد که ۹۷ درصد مدارس مراسم صبحگاه، ۹۵ درصد استفاده از ماسک، ۹۵ درصد تعداد افراد حاضر در کلاس، ۸۲ درصد عدم همزمانی رفتوآمد دانشآموزان و ۶۹ درصد مدارس نیز شیوه دفع پسماندهای بهداشتی را رعایت کردهاند.
به گفته او ۲۲۰۰ مدرسه در مازندران از زمان بازگشایی مدارس تاکنون، از حالت آموزش حضوری به آموزش غیرحضوری تبدیل شد تا مشکلات مربوط به رعایت بهداشت را برطرف کنند.