خبرگزاری کار ایران

در ششمین جلسه شورای رفاه استان مطرح شد؛

۴۲۲۴ واحد مسکونی سهم مازندران برای افراد کم برخوردار

۴۲۲۴  واحد مسکونی سهم مازندران برای افراد کم برخوردار
کد خبر : ۹۶۸۸۶۰

مهدی رازجویان با اشاره به انعقاد تفاهم نامه تامین ۲۰۰ هزار مسکن توسط وزارت راه و شهرسازی و تعاون کار و رفاه اجتماعی برای افراد کم برخوردار کشور گفت: از این تعداد ۴۲۲۴ واحد مسکونی سهم استان مازندران است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ششمین جلسه شورای هماهنگی مدیران دستگاههای تابعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی استان مازندران با حضور  مهدی رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران و به میزبانی اداره کل بهزیستی استان  برگزار شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران در این جلسه با اشاره به انعقاد تفاهم نامه تامین ۲۰۰ هزار مسکن توسط وزارت  راه و شهر سازی و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی برای افراد کم برخوردار کشور گفت: از این تعداد ۴۲۲۴ واحد مسکونی سهم استان مازندران است که با شرایط تعیین شده در تفاهم نامه برای کارگران، زنان سرپرست خانوار، بازنشستگان و مقرری بگیران تامین اجتماعی واجد شرایط ساخته خواهد شد.

رازجویان با تاکید بر اهمیت فراهم بودن زیرساخت های لازم برای ساخت این واحد‌های مسکونی خاطرنشان کرد: این امر تاثیر بسزایی در کاهش هزینه ها و افزایش بهره‌وری دارد چرا که مکان یابی اشتباه که فاقد زیر ساخت های اولیه از جمله آب و برق و گاز باشد، در پایان صرف هزینه های بسیار زیادی را به دنبال خواهد داشت.

وی با اشاره به تشکیل کمیته ای زیر مجموعه شورای مسکن جهت ساماندهی احداث واحد های مسکونی در حاشیه شهرک های صنعتی برای کاهش هزینه های کارگران تصریح کرد: برای این منظور لازم است تا ضمن  شناسایی  اماکن مناسب، کارگروهی جهت رفع موانع و محدودیت های قانونی برای ساخت مسکن در حاشیه شهرک های صنعتی  تشکیل شود.

تاکنون 98 درصد مصوبات شورای رفاه اجرایی شده است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران نیز با اشاره به اینکه 10 دستگاه اجرایی عضو شورای هماهنگی مدیران دستگاههای تابعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در استان هستند، گفت: تصمیمات خوبی در این شورا گرفته که تاکنون 98 درصد مصوبات اجرایی شده است.

کامران اصغری از انعقاد تفاهم نامه بین وزارت تعاون و وزارت راه و شهرسازی برای ساخت مسکن ویژه اقشار آسیب‌پذیر در سطح کشور خبر داد.

وی از ابلاغ بخشنامه وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی درخصوص ارتقای پاسخگویی، شفافیت و مقابله با فساد در نظام اداری به تمامی کارکنان و ادارات شهرستانهای تابعه اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی مازندران در راستای برنامه هشتم دوره دوم برنامه جامع اصلاح نظام اداری موضوع مصوبه شورای عالی اداری خبر داد.

اصغری با اشاره به رونمایی از سامانه‌های شفافیت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: دستگاه‌ها نظارت داشته باشند تا سامانه شفافیت و پنجره واحد به درستی اجرا شود.

وی با اشاره به اینکه تاکید مقام عالی وزارت شفافیت در پرداخت تسهیلات است، بیان کرد: در بخش تسهیلات کارا از سال 96 تاکنون تسهیلات زیادی به روستائیان از صندوق توسعه ملی توسط بانک های عامل پرداخت شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران تامین مسکن را از اساسی ترین نیاز یک خانواده اعلام کرد و گفت: ساخت و تهیه مسکن برای قشر آسیب‌پذیر با توجه به شرایط موجود در جامعه سخت شده است.

وی با اشاره به مفاد تفاهم نامه برای ساخت مسکن که سه قشر آسیب پذیر حوزه کارگری شامل کارگران شاغل، کارگران بازنشستگان و مقرری بگیران سازمان تامین اجتماعی را در برمی‌گیرد، اظهار کرد: قشر زحمتکش کارگر با حداقل دستمزد دچار مشکلات زیادی هستند که نیاز بوده توجهی ویژه ای به این قشر شود.

این مسئول با اعلام اینکه جلسات زیادی برای بهتر اجرا شدن این تفاهم نامه و تعهدات با مسئولان اداره کل راه و شهرسازی در استان برگزار شده است، ادامه داد: در مجموع 200 هزار واحد مسکونی مناسب و ارزان قیمت و مقرون به صرفه به صورت ملی در شهرهای هدف و استانهای کشور برای قشر کارگری ساخته می شود.

اصغری سهم استان مازندران از 200 هزار واحد مسکونی را 4 هزار و 224 واحد مسکونی برای سه قشر کارگری اعلام کرد و گفت: این افراد از بین کسانی که در سامانه طرح ملی مسکن ثبت نام کرده بودند و شرایط لازم رو داشتند، مشخص شدند که از این تعداد 99 واحد برای زنان سرپرست خانوار کارگر و 264 واحد برای دهک یک تا سه کارگری در نظر گرفته شده است و برش شهرستانی متناسب با جمعیت شهرستانی تعیین شد.

۴۰ درصد از افراد جامعه نیازمند استفاده از امکانات مناسب سازی هستند

مدیرکل بهزیستی مازندران  نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری همایش استانی شهرداران و همچنین جلسه‌ای با نظام مهندسی استان در حوزه مناسب سازی گفت: یکی از مهمترین رویکردهای اداره کل بهزیستی مازندران اهتمام ویژه در خصوص مناسب سازی اماکن و معابر عمومی در دستگاه های دولتی است.

فرزاد گوهردهی با اشاره به اینکه مناسب سازی تنها برای افراد دارای معلولیت نیست افزود:  بر اساس برآوردها حدود ۳۵ الی ۴۰درصد از افراد جامعه نیازمند استفاده از امکانات مناسب سازی هستند بنابراین سالمندان، کودکان و  زنان باردار از جمله گروه هایی هستند که موقتا یا دائما نیاز به استفاده از امکانات مناسب سازی شده پیدا خواهند کرد.

گوهردهی با اشاره به اینکه مازندران دومین استان کشور از نظر رشد سالمندی است تصریح کرد: با توجه به اینکه جامعه به سمت سالمندی پیش میرود ضروریست تا برنامه ریزی صحیحی جهت فراهم نمودن امکانات برای حضور مناسب و موثر سالمندان در فضاهای عمومی در دستور کار قرار گیرد. .

وی با اشاره به اختصاص ۳۰ امتیاز از مجموع امتیازات جشنواره شهید رجایی به موضوع مناسب سازی افزود: دستگاه های دولتی در چهار شاخص مناسب سازی از جمله ورودی، سطح شیبدار، آسانسور و سرویس های بهداشتی ارزیابی میشوند که در اخرین ارزیابی حدود ۳۳ درصد ادارات کل، این شاخص ها را رعایت کرده اند.

مدیر کل بهزیستی مازندران با اشاره به وضعیت مناسب ادارات کل از نظر رعایت استانداردهای مناسب سازی تصریح کرد:  انتظار میرود در ادارات شهرستانها نیز علی رغم فرسودگی ساختمانها یا مشکلات مربوط به عدم تملیک، نهایت تلاش برای سهولت دسترسی پذیری افراد دارای معلولیت بکار گرفته شود.

وی خواستار تعیین یک شعبه از هر بانک در شهرستانها برای استفاده افراد دارای معلولیت شد و خاطرنشان کرد: به پیشنهاد بهزیستی مازندران طراحی  ATM  مخصوص نابینایان در دستور کار قرار گرفته که این موضوع با استقبال خوب ریاست محترم سازمان بهزیستی  روبرو شده است.

در ادامه تفاهم نامه ساخت مسکن اقشار آسیب پذیر در راستای طرح اقدام ملی توسط مدیرکل کار تعاون و رفاه اجتماعی تشریح شد و مدیر کل راه و شهرسازی استان وهر یک از اعضای شورای رفاه  به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

در این جلسه هریک از مدیران کل حاضر در جلسه ضمن ارائه گزارشی از اقدامات و تلاشهای دستگاه مربوطه ‌به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.‌

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز