خبرگزاری کار ایران

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران:

زنانه شدن اعتیاد/ نا آگاهی 60 درصد جمعیت جامعه از عوارض مصرف مواد مخدر

زنانه شدن اعتیاد/ نا آگاهی 60 درصد جمعیت جامعه از عوارض مصرف مواد مخدر
کد خبر : ۹۲۴۷۳۴

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران از افزایش تعداد زنان معتاد در سنین پایین خبر داد و آن را یک زنگ خطر توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا از ساری، احمد مظفری امروز سه شنبه در نشست با خبرنگاران که به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر برگزار شد،اظهار کرد: کشف 950 تن انوع مواد مخدر و روانگردان در سال 98 بالاترین میزان کشفیات در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بوده است.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران رتبه اول کشفیات تریاک و رتبه دوم کشفیات هروئین و مورفین را در جهان دارد،افزود: 199 هزار میلیارد تومان هزینه سالانه مواد مخدر معادل 11.7 درصد تولید ناخالص ملی صرف مصرف و درمان مواد مخدر در کشور می شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران آمار مصرف کننده مستمر مواد مخدر در کشور را دو میلیون و 800 هزار نفر اعلام کرد و گفت: بیش از یک میلیون و 500 نفر نیز به صورت تفننی استفاده می کنند.

وی با بیان اینکه سه هزار و  800 نفر شهید و بیش از 12 هزار جانباز در راستای مبارزه با مواد مخدر در کشور داریم این تعداد را در استان مازندران 102 شهید و 20 جانباز برشمرد.

مظفری ادامه داد: تولید مواد افیونی در افغانستان 50 برابر افزایش داشته است و این موضوع تبعات ناخوشایندی را به همراه دارد  که باید میزان اقدامات مقابله ای را افزایش داد البته نیروی انتظامی در این زمینه خوب ورود پیدا کرده است.

وی با یادآوری اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه باید شاهد کاهش 25 درصدی کاهش اعتیاد( نرخ شیوع،مرگ و میر و ...) در جامعه باشیم،افزود: در این حوزه طرح ' یاریگران زندگی' را برای پیشگیری و مشارکت اقشار داریم که در سال گذشته در 800 مدرسه مازندران اجرا شد و برای سال آتی برای بیش از 2 هزار مدرسه این طرح در نظر گرفته شده است.

مظفری ادامه داد: در این طرح آموزش،معلمان، مربیان،دانش آموزان و خانواده بصورت سازمان یافته انجام می شود.

وی تاکید کرد که در حوزه درمان 60 دستگاه در طرح مقابله و درمان مواد مخدر نقش دارند و باید دستگاه‌ها به فوریت سهم خود را ایفا کنند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران،علمی کردن مبارزه با مواد مخدر را از اقدامات مهم ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد و افزود: سال گذشته سه طرح علمی در این ستاد با بهره گیری از ظرفیت اساتید دانشگاه صورت گرفته و در مجموعه پژوهش های ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور ثبت شد.

وی بهره گیری از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد و گروهای اجتماعی فعال را یکی از رویکردهای مهم این ستاد نام برد و ادامه داد: برای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر اقدامات خوبی انجام شده است.

مظفری با بیان اینکه مواد مخدر زمینه ساز 65 درصد از جرائم است و کنترل این موضوع بخش اعظمی از جرائم را کاهش می دهد، تصریح کرد: 65 درصد همسرآزاریها،55 درصد طلاق ها،30 درصد کودک آزاری،25 درصد قتل عمد،23 درشد نزاع و خشونت،20 درصد جرائم منکرات و 10 درصد جرائم مالی مرتبط با مواد مخدر است.

وی با بیان اینکه مواد مخدر نخستین عامل از پنج جرائم اصلی کشور است، اعتیاد،طلاق،حاشیه نشینی، فساد اخلاقی و مناطق حاد و بحرانی را پنج جرائم نخست برشمرد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران گفت: در سال قبل 63 درشد افراد فوت شده ناشی از مواد مخدر و محرکه زیر 40 سال داشتند که از این تعداد 46.8 درصد مجرد بودند که در مازندران هم در این بازه زمانی شاهد افزایش 28.1 درصدی فوت شدگان ناشی از مصرف مواد مخدر بودیم.

مظفری افزود: پاکسازی و بهسازی 30 منطقه آلوده و آسیب زا از افتخارات واقدامات ارزشمند دولت تدبیر و امید در کاهش آسیب های اجتماعی در مازندران است.

وی، فقر و توسعه نیافتگی،خانواده نامناسب و از هم پاشیده،تبعیض و محرومیت و تباهی حاشیه شهرها را 4 علل گرایش به مواد مخدر بر اساس تحقیقات بین المللی عنوان کرد.

مظفری در ادامه نقش رسانه ها را در فراگیر شدن نهضت مبارزه با موادمخدر،آموزش مهارت های زندگی،تبیین خطرات و مضرات مواد مخدر و کاهش و کنترل تقاضای مواد مخدر موثر دانست و گفت: 60 درصد از جمعیت جامعه از عوارض مصرف مواد مخدر آگاه نیستند که نقش رسانه ها در آگاهی رسانی این قشر می تواند نتایج خوبی به همراه داشته باشد.

وی تعداد کل معتادان جمع اوری شده در استان مازندران را 6 هزار و 308 نفراعلام کرد و افزود:از این تعدا 488 نفر در مراکز ماده 16 و 834 نفر در مراکز ماده 15 پذیرش شدند.

مظفری یادآور شد که 55 هزار و 966 نفر از داروی آگونیست استفاده می کنند که از این تعداد 48 هزار و 637 نفر مصرف کننده متادون هستند.

وی با بیان اینکه 419 مرکز (mmt)  در استان مازندران فعال هستند که از این تعداد 375 مرکز تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی مازندران و 44 مرکز ترک اعتیاد هم زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی است.

مظفری کاهش سن مصرف اعتیاد را از معضلات جامعه دانست و از افزایش تعداد زنان معتاد در سنین پایین خبر داد و آن را یک زنگ خطر توصیف کرد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز