آنچه باید بدانید؛
کرونا و توصیه به رانندگان تاکسی و اتوبوس / دست به دست هم کرونا را ریشهکن میکنیم
وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با ویروس کرونا در فواصل مختلف، استفاده از دستکش برای رانندگان به منظور عدم تماس پوستی با مسافران و سطوح و فضاهای داخلی تاکسیها وقرار دادن محلولهای ضد عفونی کننده برای استفاده مسافران در داخل تاکسیها را توصیه میکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از ساری، این روزها ورود کرونا ویروس در کشورهای مختلف از جمله کشور ما شرایط اضطراری را در کشور ایجاد کرد، کرونا ویروس یک ویروس جدید تنفسی است که علائمی شبیه آنفولانزا ایجاد میکند و اولین بار در شهر «ووهان» چین شناسایی شد احتمالا ویروس در ابتدا از یک منبع حیوانی در چین منتقل شده ولی هم اکنون انتقال آن از انسان به انسان است تاکنون هیچ واکسن و درمانی برای این بیماری شناخته نشده و درمان علامتی است .
وزارت بهداشت و درمان ایران نیز در اطلاعیههای مختلف مردم را ضمن حفظ آرامش و خونسردی به رعایت نکات بهداشتی ترغیب میکند و تاکید دارد که این ویروس اگر چه از سرعت سرایت بالایی برخوردار است اما میزان مرگ و میرش از آنفولانزا کمتر بوده که با رعایت نکات بهداشتی فردی توسط هر یک از افراد جامعه میتوان بر آن غلبه کرد.
به دلیل انتقال سریع ویروس کرونا اینبار وزارت بهداشت در دستورالعملهای مختلف تعطیلی اماکن عمومی را صادر و خواستار شد که مردم از تردد اماکن شلوغ و سفرهای غیر ضروری پرهیز کنند.
در فواصل هشدارهای کرونایی اما چند مشاغل به عنوان سربازان جامعه سلامت در خط مقدم جبهه مقابله با کرونا به شمار میآیند؛ به چشم میخورد که بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند همانند کادر درمانی بیمارستانها، آرایشگرها، بانکداران، کارگران، نگهبانان اماکن شلوغ، فروشندگان ورانندگان تاکسی هستند که در این بخش از گزارش به رانندگان تاکسی میپردازیم که روزانه با شماری از مردم سرو کار دارند و برایشان عمل به توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ضروریست.
رانندگان تاکسیهای شهری و توصیههای بهداشتی
رانندهگان تاکسی و اتوبوس که با وجود تیررس مستقیم خطر ابتلا اما با ایثار و فداکاری مسئولیت جابجایی مسافران را بر عهده دارند، اگر سری به خطوط تاکسی یا ناوگان های عمومی شهر بزنید اکثرشان را با ماسک و دستکش مشاهده میکنید که گاهی نگرانی نیز در پس نگاههایشان مشهود است.اما در گفتگویی کوتاه با چند تن از این رانندگان؛ خود بر این امر واقفند که باید الزامات بهداشتی را رعایت کرده و در عین حال به وظایفشان نیزعمل کنند. البته در روزهای نخست نگرانیهای آنان نیز زیاد بود اما در شناسایی گام به گام این ویروس و چگونگی مقابله با آن، این نگرانی هم کاهش یافت.
وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با ویروس کرونا در فواصل مختلف، استفاده از دستکش برای رانندگان به منظور عدم تماس پوستی با مسافران و سطوح و فضاهای داخلی تاکسیها وقرار دادن محلولهای ضد عفونی کننده برای استفاده مسافران در داخل تاکسیها را توصیه میکند.
همچنین نظافت و گندزدایی داخل تاکسی چندین برابر در طول روز و قرار دادن پمفلتهای آموزشی در ارتباط با بیماری کرونا در داخل تاکسی به منظور استفاده از شهروندان از دیگر توصیههایی است که به این قشر از فعالان جامعه توصیه میشود. البته از مسافران نیز خواست هنگام استفاده از وسایل نقلیه عمومی از دستکش و ماسک کنند .
وزارت بهداشت جهت جلوگیری از سرایت این ویروس در ناوگانهای حمل و نقل عمومی ستاد ویژه ای با هدف گندزدایی ناوگانها تشکیل داد تا ضمن مصون ماندن و پیشگیری از این ویروس رانندگان هم با قوت قلب و بدون ترس به کار خود ادامه دهند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در گفتگوی خبری از گندزایی و ضدعفونی مراکز عمومی همچون فرودگاهها ،پایانهها، متروها و ناوگانهای عمومی خبر داد و گفت: تمامی دستگاهها به کمک وزارت بهداشت آمدند تا این اقدام با سرعت بیشتری انجام شود.
وی با بیان اینکه تمامی ناوگانهای عمومی کشور توسط شهرداریها هر شهر ضد عفونی میشود ،تاکید کرد: کار گندزدایی از وسایل عمومی از ابتدای بروز بیماری تا زمان کنترل و مهار آن انجام خواهد شد و کارمان را ادامه میدهیم.
رعایت نکات بهداشتی شرط اصلی مهار کرونا
محسن فرهادی رعایت فردی شهروندان را شرط اصلی کنترل این بیماری دانست و گفت: با پیشگیری و رعایت نکات بهداشتی میتوانیم در محیطی عاری از ویروس به زندگی خود ادامه دهیم.
وی افزود: همچنین محلولی در اختیار رانندگان قرار داده شد تا در طول روز و در ایستگاهها که مستقرند، سطوح داخلی اتوبوس نظیر صندلی و دستگیرهها را ضد عفونی کنند.
فرهادی با بیان اینکه شرط اصلی مهار ویروس کرونا رعایت نکات بهداشتی است، گفت: گندزدایی مبلمان شهری، لوازم بازی کودکان در پارکها نیز به کرات انجام میشود.
وی با بیان اینکه ضدعفونی کردن مراکز عمومی با مواد ضدعفونی کننده بر پایه الکل انجام میشود، تاکیدکرد: این مواد عارضهای برای مردم نخواهد داشت اما ضدعفونی کردن سطوحی مانند سرویسهای بهداشتی که با موادی بر پایه کلر کار ضد عفونی آن انجام میشود، در زمانهایی انجام میشود که مردم حضور نداشته باشند.
ستاد مبارزه با کرونا درمازندران نیز در جهت پیشگیری این بیماری شکل گرفت علاوه بر توصیههای مکرر بهداشتی اقدامات زیادی در مقابله با این بیماری از سوی دانشگاه علوم پزشکی، استانداری و دیگر دستگاههای زیربط انجام گرفت که گندزدایی و ضدعفونی تاکسیها و ناوگانهای عمومی سطح شهر از جمله این اقدامات بوده است.
استاندار مازندران هم با نشستهای مختلف باید ها ونبایدهای استان در مقابله و پیشگیری از شیوع این ویروس را در فواصل مختلف متذکر و در دستور کار قرار میدهد تا با همکاری هم استانیها و رعایت نکات بهداشتی و ریشه کن کردن این ویروس ،استان را برای آغاز سال نو وبهاری پر از شور و نشاط اجتماعی آماده کند.
ضدعفونی ناوگانهای عمومی
شهرداری ساری نیز با برگزاری نشست ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا پیرو دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ابلاغ راهنما و چک لیست پیشگیری از کرونا به تاکسیرانیها، تاکسیهای سطح شهر را در دو نوبت صبح و عصر ضد عفونی میکند.البته ضدعفونی اماکن عمومی شهر نیز با دستور عباس رجبی شهردار ساری در اولویت قرار گرفت و کارکنان آتش نشانی این شهر در دو نوبت اقدام به انجام این کار میکنند تا مردم با اطمینان خاطر و بدون نگرانی به زندگی عادی خود ادامه دهند.البته باید فراموش نکنیم تا ریشهکن شدن این ویروس از تجمع در اماکن عمومی پرهیز کنیم.
رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساری که عملیات ضد عفونی ناوگانهای عمومی را به عهده دارد در تشریح این اقدام گفت: در حال حاضر 60 دستگاه اتوبوس و مینیبوس که تحت نظارت این سازمان فعالیت میکنند از آموزشهای لازم در جهت پیشگیری از بیماری کرونا برخوردار شدند.
وی همچنین از توزیع بروشورهای آموزشی مقابله با ویروس کرونا را در تمامی اتوبوسها و تاکسیهای درون شهری خبر دادکه میتواند در آگاهیبخشی مسافران تاثیر بسزایی داشته باشد.
سید سعید حسینی با اعلام اینکه ناوگانهای عمومی توسط این سازمان روزانه شستشو میشوند،گفت: این سازمان با هدف پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در ناوگان حمل و نقل عمومی، اقدام به تهیه مواد ضدعفونی کرده و در اختیار رانندگان اتوبوسها قرار داده تا این افراد در دو نوبت صبح و عصر، پیش از سوار شدن مسافر اقدام به شستشو و ضدعفونی اتوبوس به ویژه دستگیرهها کنند.
این روزها نظارتهای اجتماعی از سوی دست اندرکان افزونتر و نشاط و امید نیز به مراتب بیشتر شد، خبر بهبودی بیماران نیز امید تازه ای را به جامعه تزریق کرد. اینک میتوان گفت این بیماری با هر سختی که دارد از کشور ما رخت بر بند می بندد و آنچه می ماند همدلی و اتحاد یک کشور در مقابله با این ویروس است .
اگر همه مسئولیت پذیر باشیم و دست به دست هم دهیم ، حتما این بیماری را ریشهکن خواهیم کرد و در آغازین سال نو بهاری زیبا را بدون کرونا شروع میکنیم.
زهرا شریفی