نایب رئیس کانون عالی کارگران ساختمانی کشور:
سازمان تأمین اجتماعی؛ همه را سرکار گذاشته است/اعتقادی به نمایندگان مجلس ندارم
سید هادی ساداتی گفت:آبان ۹۸ رو به پایان است و هیچ ظرفیت و سهمیهای در سال جاری به استانها درباره پذیرش کارگران ساختمانی اعلامنشده و مسئولین اجتماعی ما نمایندگان قانونی کارگران ساختمانی را سرکار گذاشتهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا،آمارها میگویند در ۶ ماهه اول امسال روزانه پنج نفر در حوادث شغلی جانباختهاند؛ میگویند حوادث کار، ۸۹۸ کارگر را در حین انجام کار به کام مرگ کشیده است!
علت حدود ۴۰ درصد تلفات حین کار؛ سقوط از بلندی است؛ ۳۵۴ نفر به همین دلیل در نیمه اول سال جانباختهاند!
کارشناسان نمیتوانند رقم دقیقی را برای هزینههای ناشی از فقدان پدر یک خانواده کارگری و یا مخارج بعد از مجروحیت و خانهنشینی نانآوران خانواده بیان کنند؛ سؤال همیشگی؛ چه باید کرد؟
دولت و خاصه سازمان تأمین اجتماعی اقدامات زیادی را برای سامان دادن کارگران ساختمانی انجام دادند؛ ظاهراً و البته بر اثر پیگیریهای فراوان تشکلها و انجمن صنفی کارگران ساختمانی!
"سید هادی ساداتی" رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مازندران و از اعضای ارشد کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور از جمله مدیران بیادعا و با دانشی است که دردها و مشکلات کارگران ساختمانی را خوب درک و تحلیل میکند!
" ساداتی" میگوید: " از مجموع یکمیلیون و ۲۰۰ هزارنفری که تحت عنوان کارگران ساختمانی در سامانه وزارت تعاون و کار؛ ثبتنام و بیمهشده بودند؛ پرونده ۳۰۰ هزار نفر مختومه شد و مقرر گردید؛ کارگران واقعی جایگزین شوند.
وی میگوید:" بازرسان تحقیق کردند و متوجه شدند تعداد زیادی از این ۳۰۰ هزار نفر یا کارگر ساختمانی نبودهاند؛ برخی ازکارافتاده شده بودند و تعدادی هم بازنشسته شدهاند".
او ادامه میدهد:"سال گذشته از مرحوم نوربخش مدیرعامل فقید سازمان تأمین اجتماعی مجوز گرفتیم که بهجای این کارگران رد صلاحیت شده افراد جدید و متقاضیان واجد شرایط جایگزین شوند و با این حساب فعلاً نیازی به سهمیه و ظرفیت تازه نیست و اگر بود، در کارگروههای مرتبط پیگیری و دستور بگیریم"
سال گذشته در همین راستا، رقمی در حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر از کارگران واجد شرایط در سامانههای وزارت تعاون و کار ثبتنام میکنند؛ این سامانه بهطور دقیق توسط بازرسان در استانها رصد و واجدین شرایط از طریق ۵۴ لینک راستی آزمایی و سپس پرونده بیمهای آنها تشکیل میشود.
" ساداتی" روند بیمه کارگران ساختمانی را رضایتبخش توصیف نمیکند و میگوید: آبان ۹۸ رو به پایان است و هیچ ظرفیت و سهمیهای در سال جاری به استانها درباره پذیرش کارگران ساختمانی اعلامنشده و مسئولین اجتماعی ما نمایندگان قانونی کارگران ساختمانی را سرکار گذاشتهاند وای به حال کارگران بیپناه و بیزبان ساختمانی!
این مقام مسئول در انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور و استان مازندران؛ از اینکه تأمین اجتماعی و دولت به وعدههایش در قبال کارگران این صنف عملنکرده گلایهمند است و میگوید:" مهمترین مشکل کارگران ساختمانی مربوط میشود به ایامی که به هر دلیلی بیمار میشوند و توان کار ندارند؛ به این افراد هیچگونه غرامت دوران بیماری تعلق نمیگیرد و جالب اینکه دفترچه در دستمان است و در مطب پزشکان متخصص باید ویزیتهای آنچنانی بدهیم!"
او میگوید:" قانون اساسی را بخوانید! چقدر خوب و جامع به وظایف نظام و حکومت در خصوص تعهدات درمانی در قبال مردم اشاره نموده و در عمل هیچ سازمانی ازجمله تأمین اجتماعی به تعهدات بیمهای و درمانی خود پایبند نیست و فقط در پی گرفتن حق بیمه خود از بیمهشدگان خوب عمل میکند؟"
"ساداتی" به اوضاع وخیم و نگرانکننده کارگرانی که در کارهای ساختمانی در روستاها و مسکن مهر و پروژههای انبوهسازی مشغول به کارند اشاره نموده و بابیان اینکه مدیران مسکن مهر و انبوهسازان از پرداخت حق بیمه معاف هستند؛ میگوید:" سازمان تأمین اجتماعی در قبال اینگونه کارگران هیچگونه تعهد درمانی ندارد؛ آنان میگویند: حق بیمه کارگران را پرداخت کنید و بعد انتظار ارائه خدمات از طرف ما باشید."
او ادامه میدهد؛ " تکلیف این کارگران چه میشود؟ اگر کارگری در حین کار مجروح و نیاز به درمان داشته باشد؛ تکلیف او چه خواهد شد؟
از ساداتی؛ درباره آخرین اقدامات صورت گرفته راجع بهاحتمال پرداخت بیمه بیکاری به کارگران ساختمانی در روزهای نبود کار میپرسیم و او میگوید:" این مسئله در دستور کار انجمن صنفی کارگران ساختمانی است اما قطعاً به نتیجه نمیرسد؛ کارگران ساختمانی کارفرمای مستقیم و شناختهشدهای ندارند تا ۳ درصد حق بیمه بیکاری از آنان گرفته شود.
او میافزاید:" ما بهطورجدی پیگیر غرامت ایام بیماری کارگران ساختمانی هستیم؛ اینان اگر حادثهای پیش آید دستشان به هیچ جایی بند نیست و همه جوره قافیه را باختهاند!
انتظار از نمایندگان مجلس؛ گرهگشایی از مشکلات جامعه و اقشار مختلف مردم بهخصوص اقشار آسیبپذیر همچون کارگران در صنوف مختلف است؛ نمایندگان با شعارهای دهانپرکن در خصوص استیفای حقوق محرومان و طبقات ضعیف جامعه پای به خانه ملت میگذارند و... از "ساداتی" پرسیدیم که آیا از نمایندگان مجلس کمک خواستهاید و او با انتقاد شدید از عملکرد نمایندگان دوره قبل و وکلای کنونی مجلس میگوید:" من با عرض معذرت هیچ اعتقادی به نمایندگان ندارم؛ آنان فقط برای رأی به میان ما میآیند و وعدههای شیرین میدهند و میروند! آبی از آنان برای کارگران گرم نمیشود؛ والسلام!
نایبرئیس کانون سرسری کارگران ساختمانی ادامه میدهد:" هر یک آمدند و دروغی گفتند و رفتند؛ متأسفانه آنان نماینده ما نیستند؛ حافظان منافع خویش میباشند!
ساداتی در پایان صحبتهای مبسوط خود با " ایلنا " در مورد کارگرانی که طی سالهای ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۶ بهطور سنتی ثبتنام کردهاند و از طریق سامانه تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار نگرفتهاند؛ گفت:" این افراد تا ۳۱ شهریور فرصت داشتند تا با مراجعه به سامانه ثبتنام کارگران ساختمانی در نزد وزارت تعاون و کار؛ بهصورت رسمی عضو سامانه شوند و این فرصت تا دهم آبان تمدید گردیده و اکنون نیز کارگران شریف ساختمانی که بهصورت سنتی ثبتنامشده بودند، فرصت دارند در این سامانه ورود نموده و ثبتنام رسمی به عملآورند.
وی گفت: " در مازندران نیز تاکنون بالغ بر ۵۴ هزار نفر از کارگران ساختمانی وارد سامانه شده و ثبتنامشدهاند که حدود ۵ هزار نفر از آنان در سالهای گذشته بهصورت سنتی ثبتنام کرده بودند و اکنون با استقبال از ثبتنام رسمی در سامانه،تعداد آنانی که بهصورت سنتی ثبتنام کردهاند در حال نزدیک شدن به عدد صفر است.
وی یکی از بزرگترین مزیتها و حسن ثبتنام در سامانه را غربالگری و جلوگیری از تضییع حق کارگران زحمتکش ساختمانی و فصلی عنوان کرد و گفت: " افراد بسیاری از جمله معاون یکی از روسای شعبه بانک و صاحبان مشاغل آزاد با درآمدهای چند دهمیلیونی از جمله طلافروش، خودشان را کارگر ساختمانی معرفی کرده بودند و تحت پوشش بیمه رفته بودند که توسط سامانه شناسایی و از لیست تأمین اجتماعی خارج شدند.