ایلنا گزارش می دهد؛
سیل گلوگاه و رنجی که دوباره برای مازندران تکرار شد
مازندران همواره آبستن حوادث گوناگون از سیل و زلزله و حوادث غیر مترقبه است و این بار قرعه سیل به نام گلوگاه افتاد.
به گزارش ایلنا، در چهل و دومین روز از پاییز و در روزهایی که همه ما برای استفاده از این طبیعت خدادادی و فصل هزار رنگ آماده می شدیم به ناگاه سیل که در مازندران در سال های اخیر خسارت های مختلفی را در گوشه و کنار این استان پهناور به جا نهاده است؛ از راه رسید و باران سیل آسا خانواده های بسیاری را دچار خسارت کرد.
جاری شدن روان آب ها و طغیان رودخانه ها در شهر و روستای گلوگاه، عملا" زندگی را برای مردم دشوار و موجب غافلگیری مردم شد.
براساس آنچه از طریق مدیریت بحران استان مازندران اعلام شده است؛ دو واحد مسکونی در گلوگاه کاملا تخریب شده است و 30 مسکن روستایی بیش از 50 درصد خسارت دیده است؛ آبرسانی به برخی از روستاها به دلیل گل آلود بودن آب، همچنان با تانکر در حال انجام است و بازگشایی راهها در محورهای روستایی بالادست در حال انجام است.
این در حالیست که آبگرفتگی منازل در نقاط شهری و روستایی و از جمله در روستاهای ولمازو و لمراسک، تیرتاش، مهدیرجه، تیله نو، خورشید کلا، ریحان اباد، کوپچی محله و هشت تیکه گلوگاه و البته روستاهای بالادست نباید از نظر دور شود.
اکنون باران این نعمت الهی در گلوگاه فروکش کرده است و خدمات رسانی با قوت در حال انجام است و با همکاری بسیجیان و هلال احمر تخلیه و پاکسازی منازل از آب و گل و لای با قوت اجرایی شده است و انتظار است که به زودی شاهد ایجاد آرامش در بین افراد دچار خسارت شده باشیم.
پاکسازی و اسکان موقت سیل زدگان گلوگاه عملیاتی شد
فرماندار سپاه ناحیه گلوگاه هم با اشاره به امدادرسانی بسیجیان در کنار امدادگران از همان ساعات اولیه سیل در گلوگاه خاطر نشان کرد: 100 نفر از بسیجیان برای پاکسازی منازل از گل و لای تاکنون بکارگیری شدند و اسکان موقت افرادی که دچار خسارت جدی شدند انجام شده است.
سید حسن یوسفی به خبرنگار ایلنا گفت: تلاش داریم تا همه با هم برای برون رفت از مشکلات ایجاد شده تلاش کنیم و امروز هم نیروهای بیشتری از هلال احمر و بسیجیان برای خدمات رسانی و پاکسازی در ولمازو و لمراسک وارد عمل خواهند شد.
وی افزود: براساس اطلاعات اعلام شده اولیه و برآورد اولیه تاکنون 4 هزار هکتار از اراضی کشاورزی گلوگاه دچار آسیب در سیل شده و 120 واحد از دامداری ها دچار آسیب و آب گرفتگی شد و بیش از 80 راس دام این مردم که اغلب این دام ها برای خرج و مخارج زندگی این روستاییان بود از بین رفته است.
تیم ارزیابی خسارت سیل گلوگاه در مناطق درگیر سیل است
فرماندار گلوگاه هم همچنان از بازدیدهای میدانی و برآورد خسارتها خبر می دهد و می گوید: روز گذشته در اولین روز از سیل تنها خدمات رسانی و فراهم کردن زیرساخت های لازم در دستور کار بود و از امروز به صورت جدی برای برآورد خسارت ها وارد می شویم.
فریدون کلبادی نژاد در گفت و گو با خبرنگار ایلنا با اعلام اینکه مدیریت بحران گلوگاه با توجه به هشدارهای هواشناسی و مدیریت بحران استان در آماده باش کامل بود؛ اظهار داشت: از یک و نیم بامداد 12 آبان ماه به صورت جدی با بارش باران و وضعیت بحرانی وارد کار شدیم و مدیریت بحران در دستور کار قرار گرفت.
این مسئول بیان داشت: بارش باران در همان ساعات اولین موجب ظغیان رودخانه ها و بسته شدن راه اصلی و جاده سراسری گلوگاه به گلستان شد که با تلاش همه جانبه بازگشایی شد.
کلبادی نژاد گفت: اکنون مدیریت بحران در آماده باش در منطقه است و تیم ارزیابی خسارت سیل گلوگاه در مناطق درگیر سیل در حال برآورد خسارت های ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه حفظ جان و مال مردم در اولویت اول ما در این بحران همچون همیشه بود؛ خاطر نشان کرد: با وجود تلاش های انجام شده و اطلاع رسانی های اعلام شده متاسفانه یک بانوی سالمند در روستای لمراسک بخش کلباد گلوگاه مفقود و تاکنون اطلاعی از ایشان در اختیار نیست.
فرماندار گلوگاه گفت: روستاهای لمراسک و ولمازو خسارت جدی در این سیل دیدند و منازل بسیاری تخریب شده و آسیب فراوان دیده است و همه تلاش ما برای خدمات رسانی به افرادی است که در سیل دچار خسارت شدند و امدادرسانی در حال انجام است.
اگر چه دیگر از باران، سیل و خسارت های ناشی از آن خبری نیست اما مردم روستاهای ولمازو و لمراسک با انباشتی از گل و لای و چوب الات جنگلی و سرشاخه های شکسته در روستا مواجه هستند که ضمن مشکل ساختن تردد، موجب بروزمشکلاتی شده است و عملا" زندگی را در بخش هایی از روستا متوقف کرده است.
حال که سیل و سیلاب مدیریت شد و از بروز خسارت های بیشتر و افزایش حجم خسارت های جلوگیری شده است؛ نوبت به خدمات رسانی به سیل زدگان و خسارت دیدگان در این حادثه طبیعی است و امید است با تسریع دادن به این خدمات، مرهمی بر دردهای آنان باشیم.