مدیر کل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت:
12میلیون از جوانان کشور در شرف ازدواج هستند/مشاوره بعد ازدواج و قبل از طلاق، گامی برای مدیریت ازدواج
مدیر کل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به آمار 12 میلیونی جوانان در شرف ازدواج کشور گفت: روند ازدواج در کشور اکنون 6 درصد است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حامد برکاتی چهارشنبه در همایش آموزشی مربیان با موضوع آموزش های هنگام با ازدواج در ساری افزود: کاهش ازدواج، روند افرایشی طلاق، فاصله ازدواج تا فرزندآوری و فرزند دوم از چالش های مهم در جمعیت کشور است.
وی با اشاره به امار سالمندی کشور، این امار را 9 و دو دهم درصد اعلام کرد و گفت: جلوی رشد جمعیت گرفته شده و اکنون درصد افراد میانسال بین 30تا 60 سال، 44 درصد است.
مدیر کل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اعلام اینکه اکنون12 میلیون از جوانان کشور در شرف ازدواج هستند؛ یادآور شد: اگر بر روی ازدواج جوانان سرمایه گذاری کنیم و شغل و مسکن حداقلی آنان فراهم شود؛ شاهد رشد مناسبی در ازدواج خواهیم بود.
برکاتی گفت: اکنون روند ازدواج در کشور 6درصد است و این در حالی است که در سال 96 این روند ازدواج 8درصد و در سال 87تا 96 روند ازدواج کشور 30درصد بود و در مازندران هم همین آمار و ارقام، صدق می کند.
وی افزود: براساس امار اعلام شده در سال 95 جمعیت ازدواج کرده کشور نسبت به سال 85 رشد 20درصدی داشته است و هرگز ازدواج نکرده ها کمتر شد و اتفاق خوبی بود.
برکاتی بیان داشت: اکنون به دلیل اینکه جمعیت جوانان سال 60 ما بالا بوده است و ازدواج کمتری صورت گرفته و در مازندران براساس آمار درصد ازدواج ها کم شده است.
وی با اعلام اینکه هر طلاقی، بحران است و آسیب اجتماعی به همراه دارد؛ اظهار کرد: طلاق بحرانی است که اگر توجه جدی به این مقوله نشود؛ هر روز بزرگتر خواهد شد.
مدیر کل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، آموزش حین ازدواج را مهم دانست و گفت: این آموزش ها باید از دوران قبل از ازدواج در مدارس، حین ازدواج توسط بهداشت و درمان و آموزش در طول زندگی توسط قوه قضائیه و بهزیستی ارائه شود تا به کاهش طلاق امیدوار بود.
برکاتی ادامه داد: هدف از برگزاری آموزش های همگام با ازداوج، در واقع ارتقاء کمی و کیفی برنامه ها و آموزش ها برای داشتن زندگی سالم و دوام و بقای ان است که آموزش سلامت و جنسی، آموزش های حقوقی و آموزش تعاملات فردی و روانشناسی ارائه و زوجین با این آموزش ها آشنا می شوند.
وی افزود: در نظرسنجی از برگزاری این دوره ها 78درصد زوحین از کلاس های حقوقی، 92 درصد از آموزش تعاملات فردی و روانشناسی و 97 درصد از آموزش سلامت و جنسی رضایت داشتند.
برکاتی گفت: با تلاش های انجام شده آموزش های همگام با ازدواج توسط بهداشت و درمان و همکاری نهادهای مختلف بهزیستی، قوه قضائیه و تبلیغات اسلامی و دستگاههای متولی در دست انجام است که امیدواریم شاهد بقا و دوام بیشتر زندگی، افزایش ازدواج و کاهش طلاق در جامعه باشیم.