خبرگزاری کار ایران

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

در دهه‌های اخیر به‌جزء وام دادن و کارهای عمرانی اقدام دیگری انجام نداده‌ایم/کار دولت تجویز نیست بلکه انکشاف است

در دهه‌های اخیر به‌جزء وام دادن و کارهای عمرانی اقدام دیگری انجام نداده‌ایم/کار دولت تجویز نیست بلکه انکشاف است
کد خبر : ۶۷۵۴۹۸

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:در دهه‌های اخیر به‌جزء وام دادن و کارهای عمرانی اقدام دیگری انجام نداده‌ایم.

به گزارش ایلنا از ساری،عیسی منصوری در جلسه توسعه اقتصادی روستاها با رویکرد اشتغال در ساری اظهار کرد: در دهه‌های اخیر به‌جزء وام دادن و کارهای عمرانی اقدام دیگری انجام نداده‌ایم.

وی تصریح کرد: همواره نظام اجرایی کشور به‌دلیل متمرکز بودن یک نسخه واحد برای کل کشور تنظیم می‌کرد که به‌دلیل توجه کمتر به ظرفیت مناطق و حتی روستاها این اقدام ناصحیح بود.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: باید به دنبال مداخلاتی باشیم که توسعه‌ای و تأثیرگذار باشند و در آینده از آن به‌عنوان یک نقطه عطف یاد شود.

این مسؤول ادامه داد: در بحث مداخلات توسعه‌ای، مشارکت نیز باید اتفاق بیافتد که قطعا یک‌طرفه و صرفا از طریق دولت نباید باشد،کار دولت تجویز نیست بلکه انکشاف است در واقع باید با مشارکت حداکثری مردم صورت گیرد.

منصوری با بیان اینکه قبل از ورود به بحث توسعه روستایی باید رویکرد ما در قبال توسعه استان مشخص باشد، خاطرنشان کرد: باید در دولت فضای ذهنی خود را از فضای برنامه‌ریزی خارج کنیم و به سمت نگاه توسعه‌ای پیش برویم و باید جریان مربوط به توسعه را در منطقه راه بیندازیم تا روستا نیز توسعه یابد.

وی بیان کرد: شناسایی مزیت روستاها از اقدامات اساسی در زمینه توسعه است که نیاز به آموزش و ایجاد نهادهای مختلف در این زمینه احساس می‌شود.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در بحث گردشگری علاوه بر مزیت‌های عمومی، وجود جاذبه‌های گردشگری و مزیت‌های منحصربه‌فرد در روستاها ضروری است که باید ایجاد شود.

این مسؤول افزود: اگر قرار است مشارکت صورت گیرد و توسعه روستایی ایجاد شود نقطه ورود ما اقتصاد است و باید منفعت مردم در این زمینه مشخص باشد و در انجام همه این اقدامات باید به‌دنبال خروجی مطلوب باشیم که بسیار اهمیت دارد.

نرخ بیکاری مناطق روستایی حدود 7 درصد است

مدیرکل توسعه اشتغال و سیاستگذاری بازار کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با اشاره به اینکه هر ساله درصدی از جمعیت روستاها به دلایل مختلف کاهش می‌یابد و نیازمند آسیب‌شناسی است، اظهار کرد: نرخ بیکاری مناطق روستایی حدود 7 درصد است.

علاءالدین ازوجی تصریح کرد: در سطح کشور کمتر از پنج درصد از روستاهای کشور توانسته‌اند اقتصاد پایه خود را شناسایی و عملیاتی کنند.

وی افزود: هر روستایی یک سری جاذبه‌های ذاتی و یک سری جاذبه‌های اکتسابی دارند و وظیفه دولت با همکاری بخش خصوصی و مشارکت مردمی ایجاد جاذبه‌های اکتسابی است که باعث می‌شود اقتصاد روستاها از آسیب دور بمانند.

این مسؤول با اعلام اینکه در تداوم روند دهه اخیر روستاها احتمالا در آینده دچار آسیب‌های بیشتری می‌شوند، ادامه داد: نگهداشت منابع انسانی در روستاها به راحتی اتفاق نمی‌افتد و در واقع این شرایط فعلی روستاها چندان جذابیتی برای جوانان تحصیل‌کرده روستایی ندارد.

ازوجی خاطرنشان کرد: تغییر نگرش در توسعه روستایی ضرورت دارد و اگر این اتفاق نیافتد نوع فعالیت غیر مرتبط با اقتصاد روستا در روستاها روز به روز بیشتر می‌شود بنابراین یکی از رویکردهای اصلی بحث روستا این است که به‌جای مهاجرت معکوس جمعیت، توجه به تغییر رویکرد در اقتصاد روستا و فعالیت های زنجیره آن اتفاق بیفتد.

وی گفت: کاری که در وزارتخانه انجام شد شناسایی روستاهای کانونی بود که در اقتصاد منطقه خود موثر هستند لذا هر روستا براساس فعالیت‌های پایه آن روستا باید بدنبال شناسایی روابط پیشین و پسین فعالیت روستایی متناسب با محیط آن باشد که اقدامات عملیاتی آن باعث می‌شود که روستا در سطح استان یا سطح کشور به طور خاص فعالیت‌های خاصی را عرضه خواهد که این اقدام به همراه خود برند آن فعالیت را خواهد ساخت در واقع باید بحث برند سازی در روستاها تقویت شود.

مدیرکل توسعه اشتغال و سیاستگذاری بازار کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در بحث توسعه روستایی یکی از گام‌های مهم انتقال دانش فنی به‌وسیله آموزش‌های تخصصی و کاربردی متناسب با روستا موثر است، تصریح کرد: همه اقداماتی که در حوزه روستا انجام می‌شود از یک طرف مبتنی بر چشم‌انداز مشخص و روشن از توسعه روستاها داشت و از سوی دیگر این چشم‌انداز مبتنی بر بهبود درآمد و رفاه خانوار روستایی شود چراکه جاذبه‌های درآمدی که فرد روستایی کسب خواهد کرد به طور خودکار افراد روستایی در برنامه‌های روستایی بیشتر می‌تواند مشارکت داشته باشند و یا نقش آفرین باشند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز