ایلنا گزارش می دهد؛
مرمر،کاخی با باغ جاودانه در رامسر
ساختمان کاخ در میان باغی به مساحت ۶۰ هزار متر قرار دارد که اولین نهال های مرکبات اصلاح شده و گیاهان تزیینی نایاب در این باغ کاشته شده است و یکی از جالب ترین و متنوع ترین باغ ایران است.
به گزارش ایلنا مجموعه باغ و کاخ مرمر در سال ۱۳۱۶ در ضلع جنوبی شهر زیبای رامسر به دستور رضاه شاه پهلوی بنا شده است.ساخت این مجموعه چهار سال به طول انجامید در سال ۱۳۷۸ با عنوان «باغ رامسر و مستحدثات واقع در آن» با شماره ۲۳۲۳ در لیست اثار ملی ایران به ثبت رسید.
ساختمان کاخ در میان باغی به مساحت ۶۰ هزار متر قرار دارد که اولین نهال های مرکبات اصلاح شده و گیاهان تزیینی نایاب در این باغ کاشته شده است و یکی از جالب ترین و متنوع ترین باغ ایران است.
کاخ با پلان مستطیل شکل و با نظارت معماران ایرانی و اروپایی آن روزگار احداث گردید در ابتدای بنا یک تالار مرکزی قرار دارد که درب های اتاق های جانبی به آن باز می شود.نمای بیرونی این عمارت پوشیده از سنگ های مرمرین سفید است .
از دیگر شاخص های معماری این کاخ می توان به گچ بری های نفیس گوناگونی طرح و رنگ آمیزی متفاوت،کفپوش های چوبی و نیز منبت کاری های انجام شده بر روی درب ها و پنجره ها اشاره کرد.
استفاده از تندیس ببر مازندران در سوی ورودی ضلع جنوبی بنا و ستون های سنگی در ایوان شمالی، از دیگر تزئینات نمای بیرونی کاخ به شمار می رود.محوطه کاخ از باغ های گیاه شناسی ایران است که گونه های گیاهی منحصر به فردی درادوار مختلف در آن کاشته شده است.
این موزه شامل آثاری از یافته های باستان شناسی فرش های زیبای ایرانی ،تابلوهای نفیس نقاشان بزرگ دنیا و مجسمه های سنگی و برنزی و... است که در ایام نوروز پذیرای بازدیدکنندگان بسیاری از اقصی نقاط کشور می باشد.
در محوطه جلوی کاخ درخت کاجی به بلندای ۲۳ متر وجود دارد که در سال ۱۳۹۲ خورشیدی کاشته شده است این کاج به نام ۴ شاخ معروف است ضخامت این درخت بیش از یک و نیم متر است.در حوض جلوی کاخ نیز حوض آبی رنگی وجود دارد که در آن تعدادی ماهی خاویار جهت تزیین نگهداری می شوند .
این کاخ با ارتفاع ۲۹ متری از دریا در خیابان شهید رجایی رامسر واقع شده است و یکی از جاذبه های گردشگری و توریستی غرب استان محسوب می شود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این بنا در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفته و تحت عنوان موزه تماشاگه خزر برای همه مردم قابل بازدید می باشد. آثاری که در این موزه به نمایش در آمده مبلمان، شمعدانها و بوفههای آنتیک، مجسمههای برنزی و مرمرین نفیس و تابلوهایی از هنرمندان نامدار جهان می باشد.
در سقف تراس، هال و اطاقهای اصلی طرفین هال و در فاصله بین دیوارها و سقف گچ بری های زیبایی نظیر حیوانات، گیاهان و چهره انسان (زن) به صورت غیر مشابه دیده می شود. چهره انسان در گچ بری ها، چهره ایرانی نیست و ظاهراً هنرمند گچکار ایرانی نبوده و حجاری ستون ها و سر ستونهای کاخ رامسر نیز یادآور هنر هنرمندان یونانی است.
رامسر آخرین شهر غرب مازندران است که از سمت شرق به تنکابن از غرب به چابکسر(اولین شهر شرق گیلان)، از جنوب به کوههای البرز و از سمت شمال به دریای مازندران محدود است.