خبرگزاری کار ایران

مدیر جهاد کشاورزی بابل :

66 درصد مزارع برنج بابل برداشت شد

66 درصد مزارع برنج بابل برداشت شد
کد خبر : ۵۲۶۰۵۳

مدیر جهاد کشاورزی بابل گفت: 66 درصد مزارع برنج بابل برداشت شد.

به گزارش ایلنا از ساری ،سید احمد طاهری اظهار کرد: در حال حاضر عملیات تجهیز دو حلقه چاه زراعی روستاهای "متی‌کلا و فیروزآباد" شهرستان بابل دارای پیشرفت فیزیکی 85 درصدی است که تا پایان مردادماه به اتمام می رسد.

وی تصریح کرد:عملیات تجهیز چاه زراعی این دو روستا با صد میلیون تومان اعتبار از محل اعتبارات ماده 12و 2 درصد نفت تامین شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل با اشاره به نظارت مستمر کارشناسان فنی و زیربنایی این مدیریت بر تجهیز چاه آب براساس استاندارد، افزود: استفاده از منابع آب زیرزمینی روشی برای بکارگیری منبع حیاتی آب است که بدون در نظر گرفتن اصول و شرایط مهندسی می‌تواند به محیط زیست آسیب جدی و جبران ناپذیری وارد کند.

طاهری درباره راه های مقابله با استرس گرمایی در دام گفت: دامدار باید خصوصیات رفتاری دام را در مواجه با استرس گرمایی تشخیص دهد و به موقع نسبت به کنترل آن اقدام کند.

وی اضافه کرد:بی حالی، سستی و فرار از آفتاب و خوابیدن بیش از حد دام از جمله علائم استرس گرمایی در دام است و به همین دلیل دامدار باید نسبت به تغذیه دام های خود دقت داشته باشد تا با تغذیه نادرست و بیش از حد و افزایش متابولیسم بدن، حیوان در گرمای زیاد خسارت جبران ناپذیر به خود وارد نکند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل با بیان اینکه ایجاد سایه و سایه بان در محل استراحت و غذاخوری حیوان بهترین راه حل برای کنترل استرس گرمایی است، خاطرنشان کرد: در دسترس بودن آب مناسب از دیگر موارد کاهش استرس گرمایی در دام است.

طاهری اظهار کرد: از 45 هزار و 798 هکتار اراضی شالیزاری شهرستان بابل، 30 هزار و 341 هکتار معادل 66درصد برداشت شد.

وی ادامه داد:29 هزار و 159 هکتار به صورت مکانیزه، یک هزار هکتار به روش سنتی و 178 هکتار با استفاده از دروگر برداشت شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل اضافه کرد: برای استفاده بهینه از اراضی شالیزاری و بهره‌وری بیشتر از آن، افزایش تولید و درآمد کشاورزان، کشت مجدد برنج و پرورش رتون در این شهرستان انجام شد.

طاهری افزود:امسال 15 هزار و 644 هکتار از شالیزارهای این شهرستان کشت مجدد و پرورش رتون انجام شد که 7 هزار هکتار کشت مجدد و 8 هزار و 644 هکتار به پرورش رتون اختصاص یافت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل با اشاره به تلاش و نظارت مستمر کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان برای جلوگیری از سوزندان پسماند و کاه و کلش در مزارع کشاورزی این شهرستان، گفت: سوزاندن بقایای گیاهی علاوه بر از بین بردن خاک که به عنوان سرمایه ملی محسوب می شود سبب تخریب اکوسیستم همجوار، آلودگی هوا، تبدیل شدن ماده با ارزش آلی و بقایای گیاهی به گازهای مضر در محیط زیست می شود.

این مسؤول با اشاره به اطلاع رسانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بابل برای جلوگیری از سوزاندن کاه و کلش با توزیع اطلاعیه های ترویجی و نصب بنر در سطح مزارع روستاهای این شهرستان، تصریح کرد: طبق ماده 30 آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند، سوزاندن پسماند و کاه و کلش مزارع در محیط آزاد ممنوع است و در صورت عدم رعایت فرد متخلف تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز