رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مطرح کرد؛:
بیمارستانهای ما از نظر ساختمانی نیازمند مقاوم سازی هستند /ضرورت اجرای پزشک خانواده در کشور
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت:تختهای بیمارستانی ما فرسوده اند، برخی از بیمارستانهای ما از نظر ساختمانی نیازمند مقاوم سازی هستند تا ضریبهای امنیتی آنها بالا رود و باید در این زمینهها سرمایه گذاری کنیم.
به گزارش ایلنا از ساری ،نوبخت حقیقی رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در جلسه با مسئولین دانشگاه علوم پزشکی و نمایندگان پزشکان خانواده شهری مازندران در ساری گفت :وقتی در مملکت رویکرد پزشکی خانواده و سطح بندی و نظام ارجاع به یک قانون تبدیل شده است دیگر کسی به دنبال اثبات مفید بودن آن نیست. بررسی نظامهای سلامت در 64 کشور انجام شده و به خوبی مشخص است که پزشکی خانواده به عنوان راهکاری موثر و هزینه-اثربخش باید مورد توجه دولت قرار بگیرد.
وی افزود: به همین دلیل کمیسیون تخصصی در مجلس شورای اسلامی آنرا قبول کرد و در صحن علنی نیز همه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به آن رای دادند. اگرچه در قوانین 5 ساله چهارم و پنجم نیز این موضوع بعنوان قانون درآمده بود ولی سرعت اجرایی کردن آن کمتر از حد انتظار بوده است.
نوبخت پس از استماع گزارش خدمات پزشکان خانواده شهری و کارشناسان مراقب سلامت استان مازندران در بیش از 620 پایگاه پزشکی خانواده گفت: ما میدانیم که شما با غیرت و همیت و زحمات زیادی که کشیدید چه کردید و از شما تشکر ویژه داریم. امثال ما در کمیسیون تخصصی در مجلس شورای اسلامی هستیم و با بیان واضح موضع خوشبخاته موافقت اکثریت نمایندگان محترم را با این برنامه در کشور داریم.
وی همچنین اشاره کرد بر اساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت به دنبال شفاف سازی همه منابع مالی حوزه سلامت هستیم و با مصوبات اخیر و انشاالله تامین منابع مالی مسئولیت دولت است که از طریق وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه به اجرای قوانین مصوب بپردازد و قطعا کمیسیون تخصصی بهداشت و درمان نیز وظیفه نظارتی خود را با تمام توان انجام خواهد داد.
نوبخت حقیقی با گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل (ره) گفت: در این شرایط که محدویت منابع مالی وجود دارد نیازمند حسن نیت، احساس مسئولیت، فداکاری و انقلابی گری هستیم تا طرح تحول سلامت را که یک امر قانونی است به خوبی اجرا کنیم. مسلما ما نیاز به تقویت و بهبود ارائه خدمات در بیمارستانها هستیم ولی برای اصلاح امر راهی بجز اجرای برنامه پزشکی خانواده نداریم تا با با پوشش کامل و فعال همه خدمات مانع بروز عوارض بیماریهای غیرواگیر در جامعه بشویم.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ضمن با ارزش خواندن تلاشهای بعمل آمده توسط دانشگاه علوم پزشکی مازندران در اجرای طرح تحول سلامت در حوزه درمان و در حوزه بهداشت در استان مازندران افزود: با توجه به ظرفیتهای بالایی که در این دانشگاه و بسیاری از دانشگاه های دیگر وجود دارد باید با هویت دادن به دانشگاه ها و تفویض اختیارات به آنها اجازه دهیم تا با شناختی که در مسئولین استانی از هر منطقه وجود دارد خلاقیت و نوآوری در اجرای برنامه هایی مورد نیاز شکل بگیرد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی افزود: تختهای بیمارستانی ما فرسوده اند، برخی از بیمارستانهای ما از نظر ساختمانی نیازمند مقاوم سازی هستند تا ضریبهای امنیتی آنها بالا رود و باید در این زمینهها سرمایه گذاری کنیم.