خبرگزاری کار ایران

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران:

75 درصد مرگ و میر کشور ناشی از بیماری‌های غیر واگیر است

75 درصد مرگ و میر کشور ناشی از بیماری‌های غیر واگیر است
کد خبر : ۴۳۲۶۷۵

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران 75 درصد مرگ و میر کشور ناشی از بیماری‌های غیر واگیر از قبیل فشار خون بالا، سکته قلبی و عروقی است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از ساری، محسن اعرابی در کارگروه بانوان و خانواده مازندران که در سالن شماره یک استانداری برگزار شد، اظهار داشت: 75 درصد از مرگ و میر کشور ناشی از بیماری‌های غیر واگیر از قبیل فشارخون بالا، سکته قلبی و عروقی است.

وی افزود: روزانه 24 تا 25 مرگ و میر به دلیل بیماری‌های غیر واگیر و 16 درصد از مرگ و میر ها نیز ناشی از سرطان است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه میزان بروز سرطان در کشور نسبت به کشورهای دیگر کمتر است، گفت: عوامل محیطی، مصرف مواد غذایی نامناسب، استفاده از قلیان و سیگار، کمبود فیبر غذایی و مصرف بالای روغن می‌تواند در بروز سرطان اثرگذار باشد.

وی افزود: سرطان روده بزرگ، پستان و دهانه رحم از جمله سرطان‌هایی است که با غربالگری و تشخیص زود هنگام  و اقدام سریع و به موقع قابل درمان است.

اعرابی با بیان اینکه غربالگری این نوع از سرطان‌ها در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته، گفت: شهرهای ساری، بابلسر و بهنمیر طرح غربالگری برای زنان 40 سال انجام شده و مقرر شد این طرح سالی یک‌بار برای این سنین از زنان انجام شود. 20 درصد از سرطان های روده بزرگ و پستان ارثی بوده و 80 درصد نیز تحت تاثیر عوامل محیطی قرار دارد.

وی با بیان اینکه شناسایی سرطان پستان در مراحل اولیه با کمترین عارضه جسمی و بیشترین شانس بهبودی همراه است توصیه کرد تمام زنان سنین 40 سال و بالاتر با مراجعه به پزشک و انجام ماموگرافی از لحاظ سرطان پستان بررسی شوند.

معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران سرطان معده را شایع ترین و بالاترین میزان سرطان در استان مازندران نام برد و گفت: 6 نقطه غربالگری سرطان در مازندران در نظر گرفته شده که تجهیز کامل مورد بهره برداری قرار می گیرد.

اعرابی با بیان اینکه زنان دو برابر مردان دچار دیابت هستند ، افزود: همچنین زنان نسبت به مردان اضافه وزن دارند.

وی برای پیشگیری از این نوع بیماری‌ها به انجام 30 دقیقه پیاده‌روی، مصرف میوه و سبزیجات تازه  و اصلاح الگوی پخت و پزو مصرف غذای بخار پز تاکید کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز