در نشست مشترک کارشناسان پروژه کویر تا کرانه مطرح شد؛
توسعه گردشگری با اسکان ارزان قیمت
در نشست مشترک کارشناسان پروژه کویر تا کرانه بر توسعه گردشگری دو استان سمنان و مازندران با راه اندازی تورهای ارزان قیمت و اسکان ارزان قیمت، تاکید شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از ساری، نشست کارشناسان و مسئولان مرتبط با پروژه کویر تا کرانه شهرهای سمنان، دامغان، مهدی شهر، شاهرود، سوادکوه شمالی، گلوگاه، بهشهر و ساری در سالن اجتماعات فرمانداری ساری برگزار شد.
مشاور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در این نشست گفت: سمنان و مازندران در بسیاری از حوزه های محیط زیستی، گردشگری و میراثی، همپوشانی دارند.
علی ماهفروزی با بیان اینکه کشورهای توسعه یافته دنیا از کویر استفاده های مناسبی دارند در حالی که نگاه ما به کویر، محل بدون استفاده است، اظهار کرد: کویر فرصتی برای توسعه گردشگری و جذب گردشگران اروپایی است.
وی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت همپوشانی دو استان سمنان و مازندران برای توسعه، بهره ببریم، افزود: از نظر ویژگی های فرهنگی هم این دو استان به هم نزدیک هستند و در بسیاری مسائل نمی توان، تفکیکی قائل شد.
ماهفروزی یادآور شد: علاقه مندیم تا پایان امسال، کتاب راهنمای گردشگری کویر تا کرانه را به دو زبان انگلیسی و فارسی منتشر کنیم.
مسئول روابط عمومی فرمانداری سمنان در این نشست اظهار کرد: سمنان استان بکری از نظر گردشگری است و با توجه به اقلیم متفاوتی که دارد از ظرفیت های بسیاری در این حوزه برخوردار است.
محمدرضا ناسار بر پیگیری اسکان ارزان قیمت گردشگران در این دو استان تاکید کرد.
در ادامه این نشست سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمنان گفت: برای اینکه گردشگری دچار رکود نشود باید سرشاخه های اصلی این حوزه را به سرشاخه های اصلی متصل کنیم.
حمیدرضا دوست محمدی افزود: کریدور کویر تا کرانه می تواند از سرشاخه های اصلی حوزه گردشگری باشد که در کنار خود، مسائل مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را به هم گره بزند.
وی با بیان اینکه به دنبال برندسازی در حوزه های گردشگری هستیم، تصریح کرد: 80 میراث معنوی در استان سمنان داریم که به صورت زنده اجرا می شود.
محمد ادب نماینده فرماندار مهدی شهر در سخنانی اظهار کرد: برای توسعه گردشگری، محور ساری سمنان از مطالبات نمایندگان دو استان در مجلس باشد.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان سمنان هم گفت: اقلیم های متفاوت در سمنان، نوعی ظرفیت محسوب می شود که باید مورد بهره برداری قرار گیرد.
ایرج دوالفقاری ادامه داد: این پراکنش اقلیمی برای گردشگر خارجی بسیار جالب است.
وی با بیان اینکه اسکان ارزان قیمت، در گسترش گردشگری بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: باید در گردشگری داخلی کار کرده و تجربه کسب کنیم و از این تجربیات در جذب گردشگر خارجی بهره ببریم.
کارشناس اداره جهاد کشاورزی شهرستان ساری در سخنانی اظهار کرد: بازار از مشکلات اساسی در گردشگری است.
خلیلی افزود: باید با ایجاد بازار مشترک، به برندسازی محصولات بپردازیم و همچنین محصولات جدیدی برای این بازار تعریف کرد.
وی ادامه داد: تولید محصول سالم می تواند یکی از برندها در بازار مشترک باشد.
خلیلی یادآور شد: نمایندگان بخش خصوصی و دانشگاه در این نشست ها حضور یابند تا بتوانیم این پروژه را به شکل مناسب تری به سرانجام برسانیم.
مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سوادکوه شمالی اظهار داشت: شهرستان سوادکوه دارای 12 منطقه نمونه گردشگری است.
رضا دانش زاده گفت: رفع موانع بر سر راه توسعه گردشگری، یکی از اهداف پروژه کویر تا کرانه باشد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ساری و میاندورود در این نشست بر راه اندازی تورهای ارزان قیمت بین دو استان، تاکید کرد.