به گزارش ایلنا، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر در حاشیه مراسم نمایشگاه دستاوردهای دولت تدبیر وامید در گفتگو با خبرنگار ایلنا به رشد 15 درصدی بخش کشاورزی در کشور اشاره کرد و گفت: جهاد کشاورزی با توجه به مأموریت ذاتی در حوزه کشاورزی و با توجه به به کمبود منابع آبی ، با پیگیری و اجرای فعالیت هایش به خوبی توانست شعار اقتصاد مقاومتی را تحقق ببخشد.
خلیل حقیقی گفت: در بخش توسعه زیرساخت ها ، حدود 270 هکتار اراضی شالیزاری با اعتبار 1 میلیارد و 300 میلیون تومان در 3 سال گذشته تجهیز و نوسازی شد و در این طرح با کاهش 35 درصدی در مصرف آب ، علاوه بر صرفه جویی، سطح کشت را افزایش داد.
وی با اشاره به افزایش تولید 20 درصدی و 30 درصدی کاهش هزینه ها ادامه داد: در این طرح استفاده از ماشین آلات پیشرفته آسان است و در نهایت با راحتی کار برای کشاورزان ، وضعیت اجتماعی و اقتصادی کشاورزان بهتر خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر با بیان اینکه 54 کیلومتر شن ریزی و احداث جاده های بین مزارع با اعتباری بالغ بر 517 میلیون تومان احداث شد ، افزود: در بخش توسعه شبکه های آبیاری قطره ای و بارانی در سال جاری دولت اعتبارات نامحدودی را در نظر گرفت و کشاورزان با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی می توانند از این خدمات استفاده کنند.
حقیقی خاطر نشان کرد: 85 درصد اعتبار در حوزه شبکه های آبیاری قطره ای و بارانی بلاعوض می باشد و در 3 سال گذشته 450 هکتار باغ و اراضی به سیستم آبیاری مجهز شدند و تغییر الگوی کشت مناطق هزارجریب و کوهستانی از دیگر برنامه های جدی در حال پیگیری و اجرا است.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط جغرافیایی و شیب دار بودن اراضی، الگوی کشت باید تغییر یابد تا از طریق تغییر الگوی کشت می توان با حفاظت از زمین و ایجاد کشاوری پایدار مهاجرت معکوس را ایجاد کرد.
مدیر جهاد کشورزی شهرستان بهشهر به احداث 7 استخر برای تأمین آب 160هکتار از باغات سیاه ریشه مناطق کوهستانی با اعتبار 650 میلیون تومانی اشاره کرد و افزود: جهاد کشاورزی با توجه به ظرفیت منطقه به طور جدی پیگیر کاشت گیاهان دارویی است تا با حفظ خاک و زمین اشتغال پایدار شهرستان را افزایش دهیم.
حقیقی به احداث گلخانه در حسین آباد به مساحت 40 هکتار و حمایت استانداری برای دراختیار گذاشتن هزار هکتار از زمین های ساحلی در جهت تولید متمرکز و کاهش مصرف آب را یکی دیگر از برنامه های دولت تدبیر وامید برشمرد و خاطر نشان کرد: کاشت گل و گیاه زینتی ، سبزی و صیفی در این طرح قرار دارد که با توجه به شرایط موجود و فعال بودن بندر می توان در صادرات این محصولات نقش موثری داشت.
وی به سنددار کردن 13 هکتار از اراضی در 3 سال گذشته و سیستمی شدن زمین های کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: اقداماتی در جهت ساخت و سازهای غیرمجاز صورت گرفته که کشاورزان می توانند با مراجعه به مراکز جهاد از راهنمایی کارشناسان بهره مند شوند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر برگزاری 692 کلاس آموزشی ، کارگاه های آموزشی ،بازدید های علمی ، در بخش تولیدات پروتئینی مانند پرورش 30هزار و 297 ماهی ،واکسیناسیون عمومی در جلوگیری از بیماری های مختلف در دام سنگین و سبک، بازدید و نمونه برداری از مراکز بسته بندی فرآورده های کارخانه جمع آوری شیر ، خوراک دام وطیور و... برخی از اقدامات انجام شده در این دولت بود.
حقیقی گفت: در 21 هزار هکتار زمین 70 هزار تن گندم و در 10 هزار هکتار زمین 20 هزار تن جو کشت و محصول برداشت شد و بهشهر در تولید گندم رتبه نخست مازندران را به خود اختصاص داد.
وی به تولید 88 هزار تن شلتوک در بهشهر اشاره کرد و افزود: 50 درصد کشت برنج و 60 درصد برداشت برنج به روش مکانیزه در بهشهر انجام می شود.
انتهای پیام/