برداشت برنج ارگانیک برای نخستین بار در نکا
در مراسمی برداشت برنج ارگانیک برای نخستین بار در نکا انجام شد.
به گزارش ایلنا ، بسطام رئیس مرکز آموزش عالی علمی – کاربردی وزارت جهاد کشاورزی در این مراسم گفت :کشت برنج ارگانیک در سطح ۱۰ هکتار از اراضی مازندران امسال با کشت برنج طارم هاشمی اجرایی شده است و سال آینده اراضی وسیع تری به کشت این محصول و تولید برنج سالم اختصاص می یابد.
رئیس مرکز آموزش عالی علمی – کاربردی وزارت جهاد کشاورزی با اعلام اینکه کشت برنج ارگانیک مازندران در مرکز تحقیقات کشاورزی استان در روستای بایع کلای شهرستان نکا برای نخستین بار انجام شده است گفت : کشت برنج ارگانیک در ۱۰۰ هکتار از اراضی مازندران در سال زراعی آینده عملیاتی می شود
سید جلال الدین بسطام افزود : با استفاده از تجربیات کسب شده سال آینده یکصد هکتار زیر کشت این نوع برنج خواهد رفت و کشت این نوع برنج به استان گیلان هم انتقال خواهد یافت.
وی افزود : برای اجرای طرح برنج ارگانیک در استان گیلان باید مستندسازی های مختلف انجام شود که مقرر شد تا ۱۶ شهریورماه تکمیل و به ما ارائه شود تا براساس تجربیات این طرح، در استان گیلان نیز اجرایی شود
رئیس مرکز آموزش عالی علمی – کاربردی وزارت جهاد کشاورزی گفت : فعالیت علمی – کاربردی با هدف کارآفرینی در ۱۰ شاخه کشاورزی در حال انجام است که از جمله آن غنی سازی تخم مرغ با ویتامین دی است
بسطام افزود : برنج ارگانیک فعالیت بسیار ارزنده ای است که به ثمر نشسته است و رویکرد ما آموزش در سطح بهره برداران است که با همکاری دانشگاهها انجام می شود
برداشت محصول شالیزارهای که زیر کشت ارگانیک قرار داشت به صورت سنتی امروز آغاز شد و پیش بینی شده است که بیش از ۲ تن از هر هکتار محصول برداشت شود
در کشت ارگانیک برنج ، پس از نشاء ، اردک در شالیزار رها می شود تا ضمن تامین کود مزرعه ، آفات آن نیز کاهش یابد. همچنین در این نوع کشت از زنبور تریکوگاما هم برای مبارزه با آفات استفاده می شود