رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: پیش بینی می شود که در سالجاری 180 تا 200 هزار تن هلو و شلیل از باغات این استان برداشت شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از ساری، دلاور حیدرپور عصر امروز در کارگروه توسعه صادرات مازندران که در سالن اجتماعات بانک ملی استان برگزار شد، با بیان اینکه محصولات کشاورزی بسیار متنوع است، اظهار داشت: هلو و شلیل مازندران نسبت به سال گذشته از افزایش تولید برخوردار بوده و بین 180 تا 200 هزار تن پیش بینی می شود که از 6 هزار هکتار سطح زیرکشت برداشت شود.
وی افزود: 25 تن هلو 35 تن نیز شلیل مازاد بر مصرف در استان داریم، سرانه مصرف این محصولات برای هر مازندرانی 22 کیلوگرم است و به این خاطر که نوبرانه هستند، در ابتدای عرضه به بازار با قیمت نسبتا بالایی به فروش می رسد و این میزان به آرامی با ورود محصولات بیشتر، کاهش می یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: برای سالجاری برآورد تولید 2.7 میلیون تن تولید مرکبات داریم که نسبت به سال گذشته افزایش زیادی داشته است و اگر نتوانیم مازاد آن را صادر کنیم با انبوه محصول و چالش در بازار مواجه میشویم.
وی ادامه داد: محصولات نارنگی نسبت به پرتقال تقاضای بیشتری داشته و به این دلیل باید طبق ذائقه کشور هدف محصولات را تولید و صادر کنیم.
حیدرپور با اشاره به عدم ثبات بازار مرکبات، گفت: تقویت انبارها، بسته بندی برای صادرات، داشتن ارتباطات بانکی نیز یکی از مشکلات بوده و در حال رفع آن هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه ظرفیت صادرات خوبی در این استان وجود دارد، افزود: باید بستر را برای صادر کردن محصولات مختلف فراهم کنیم.
وی در پایان گفت: یکی از مشکلات در توسعه صادرات مازندران، حضور صادرکنندگان خرده پا است در حالیکه ما باید با کشورهای بزرگ دنیا در ارتباط باشیم.