کنترل ساخت و ساز خارج از بافت ، ارتقای سطح بهره وری اراضی کشاورزی ، اقتصاد مقاومتی و توسعه کشاورزی در روستاها مدنظر است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از بهشهر ، مدیرکل امور روستایی مازندران در نخستین کارگاه آموزشی مدیران دستگاه های خدمات رسان و دهیاران شهرستان های بهشهر ، نکاو گلوگاه با اشاره به اهمیت کلاس های آموزشی دهیاران اظهار داشت: در طی بازدیدهای میدانی در سطح روستاهای استان و براساس کمیسیون ماده 99 حدود 4 هزار و 23 مورد ساخت و ساز غیر مجاز در روستاها است که از این تعداد 3 هزار و585 مورد جریمه ، 100 مورد قلع بنا ،338 مورد در سطح استعلام ، 67 مورد خارج از محدوده روستا و 10 درصد این آمار خارج از بافت می باشد.
عبدی با اشاره به نیاز بازنگری در طرح هادی روستایی افزود: کنترل ساخت و ساز خارج از بافت ، ارتقای سطح بهره وری اراضی کشاورزی ، اقتصاد مقاومتی و توسعه کشاورزی در روستاها مدنظر است.
وی ادامه داد: پروانه های ساختمانی براساس شیوه نامه های واگذار شده و 16 مورد فرم استعلام توسط دهیاری ها صادر می شود که کارشناسان نظام فنی روستایی بر تطبیق پروانه با مکان و متراژ ساختمان باید نظارت داشته باشند و هرگونه فعالیت های مالی دهیاری ها مانند مناقصه ،مزایده ، هزینه کرد اعتبارات ، مشارکت های مالی مطابق با آیین نامه ی دهیاری ها انجام شود.
مدیرکل امور روستایی مازندران به مشارکت فعال دهیاران با پروژه های عمرانی اشاره و خاطر نشان کرد: مازندران در سال های 1393 و 1394 رتبه برتر در آسفالت راه روستایی را به خود اختصاص داد و در حال حاضر 200 روستا نیز برای اجرای طرح هادی زیرسازی شده است اگر چه فعالیت های دیگری مانند بهداشت ، آب شرب و برق رسانی را نمی توان کتمان کرد.
عبدی گفت: در نوروز 1394 بالغ بر یک میلیون و نهصد هزار نفر و در نوروز 1395 سه میلیون و صد هزار نفر در روستاها اقامت شبانه داشتند که با توجه به این استقبال گردشگران باید امکانات مناسبی را برای روستاها در نظر گرفت چرا که اکثر روستاهای مازندران ظرفیت گردشگری ، طرح های اقتصادی و اشتغال زایی را دارا می باشند.